Dansk hitband vender tilbage efter 6 års pause: 'Det har været en stor beslutning'

Gruppen Alphabeat er tilbage med ny musik efter flere års pause.

Alle seks oprindelige medlemmer er med ombord, når Alphabeat nu drager ud på nye popeventyr, (Foto: Tom McKenzie)

Med glade popsange, masser farver og den trofaste tamburin ved sin side storhittede danske Alphabeat sig igennem 00'erne med sange som 'Fascination' og '10.000 Nights of Thunder'.

Otte år - og talrige hits - senere valgte bandet dog at holde pause. Blandt andet fordi forsanger Stine Bramsen barslede med sit eget soloprojekt.

Men nu er hitgruppen tilbage og klar til endnu engang at indtage hitlister og dansegulve med den farverige og glade poplyd.

- Det er jo efterhånden mange år siden, at vi sidst spillede sammen, så det har været en stor beslutning at vende tilbage, men det føles bare helt rigtigt. Der er en helt ny energi mellem os, siger bandets trommeslager, Troels Møller Hansen.

For at skyde genfødslen i gang har Alphabeat netop udgivet sangen 'Shadows' - gruppens første single i seks år. Og det var netop dén sang, der blev skartskudet til gruppens genopstandelse.

- Anders SG (gruppens mandlige forsanger) og jeg havde skrevet en sang, som vi begge følte virkelig lød som en Alphabeat-sang. Det var nærmest som om, det kun kunne være en Alphabeat-sang. Så skrev vi en mail til de andre og spurgte om de var klar – og det var de jo så, forklarer guitarist Anders Bønløkke.

Hør den dugfriske Alphabeat-single 'Shadows' her:

0:00

Var bange for at dræbe Alphabeat

Alphabeat udsendte den første single, 'Fascination', i 2005, og gruppen blev hurtigt en succes. Det opdagede det britiske pladeselskab EMI, der kort efter stod klar med en international kontrakt.

I 2008 udkom pladen 'This Is Alphabeat' i hele verden, og særligt i Storbritannien blev de seks danskere et populært navn.

I årene efter flød hitsene i stride strømme, og derfor var det da også en overraskende udmelding, gruppen i 2013 kom med: Alphabeat ville holde pause på ubestemt tid.

- På det tidspunkt havde vi lige udgivet en plade, som havde været ret hård for os at lave. Vi kunne ikke rigtig mærke, hvor vi skulle hen musikalsk, og vi var bange for, at vi ville dræbe Alphabeat helt, hvis vi prøvede at presse et album mere ud, forklarer Stine Bramsen.

Derfor valgte medlemmerne at sætte bandet i bero.

I årene efter søsatte Stine Bramsen er succesfuld solokarriere, mens to af gruppens medlemmer, Anders SG og Anders Løkkebø, startede producerduoen "Thanks" sammen.

Hør Thanks i samarbejde med australske Sam Sparro på 'Your Man' her:

0:00

Efter årene på egne ben er det da også en omvæltning igen at være en del af et seks mand stort band - men en positiv én af slagsen, forklarer Stine Bramsen.

- Det er virkelig dejligt at være tilbage i et band. Det har været vildt sundt for mig at øve mig på at stå på egne ben og træffe nogle beslutninger selv, men lige nu føles det vildt fedt at være seks mennesker, der arbejder sammen og giver hinanden energi. Det er så skønt, siger hun.

Nyt album - og helt ny lyd - er på vej

Den nye single, 'Shadows', er blot den første smagsprøve på masser af ny musik fra Alphabeats hånd.

Ifølge gruppen selv har de allerede nok sange klar til at fylde to album, og senere i år kommer der da også en ny skive fra gruppen.

- Der er nogle af de nye sange, der nok ikke er helt, som folk forventer, siger Stine Bramsen.

- Vi har været meget fokuserede på at få den særlige Alphabeat-energi, der er mellem os, ned i sangene, men samtidig prøve at eksperimentere lidt med nogle andre former for sange. Vi har blandet andet kastet os ud i at lave en Alphabeat-ballade, hvilket er lidt spændende, siger hun og griner.

Alphabeat har været særdeles kendt for sit farverige og sprudlende univers. (Foto: pressefoto)

Umuligt at sige, om Alphabeat findes om fem år

Nu hvor sekstetten igen er samlet, er de også klar til på ny at indtage livescenen og lægger ud med to stort anlagte koncerter i København og Aarhus til efteråret.

- Det bliver vildt at stå på scenen sammen igen. Vi mødtes i lørdag, hvor vi spillede '10.000 Nights of Thunder' sammen for første gang i seks år. Det var sgu lidt vildt. Men det bliver så fedt at komme ud og spille, siger Troels Møller Hansen.

Tropperne er samlet igen, der er ny musik på trapperne og koncerter i kalenderen - men er Alphabeat så tilbage for at blive?

- Det er umuligt at sige om vi også sidder her sammen om fem år. Lige nu er vi meget i 'nuet' og nyder den energi, vi har sammen, og det, tror jeg, kommer til at fortsætte i et godt stykke tid endnu, siger Stine Bramsen.

- Lige nu handler det her om, hvad der føles godt nede i maven, og lige nu er det her bare det rigtige, siger Troels Møller Hansen.

Gå på weekend med kæmpehittet '10.000 Nights of Thunder' her:

0:00
FacebookTwitter