Dansk hitduo puster nyt liv i 36 år gammel klassiker: 'Det er det bedste nummer fra 80'erne'

Fyr og Flamme er vilde med den danske 80'er-duo Laban. Hør deres cover af sangen 'Kun et sekund'.

Lyden af 80'erne og årtiets storladne, synth-prægede popbaskere er her, der og alle vegne i nutidens musiklandskab.

Udlandets største stjerner som Dua Lipa og The Weeknd dyrker 80'er-lyden, og herhjemme hitter blandt andre Rasmus Seebach med en sang, som er inspireret af hans barndoms 80'er-helte.

Men hvad er det ultimativt største hit fra det farverige årti, vi måske aldrig bliver helt færdige med?

Spørger man duoen Fyr og Flamme, som tidligere i år vandt Dansk Melodi Grand Prix og repræsenterede Danmark i Eurovision Song Contest i Holland, er et rigtig godt bud noget med den danske 80'er-duo Laban.

Kender du ikke navnet, så ringer sangtitlen 'Hvor ska' vi sove i nat', som er duoens største hit, måske en klokke i stedet.

Men faktisk er det primært et af Labans mindre kendte numre, som Jesper Groth og Laurits Emanuel, der til sammen udgør Fyr og Flamme, har forelsket sig i.

Fredag spillede de således en akustisk coverversion af Labans 'Kun et sekund' live i 'Sommermorgen' på P3.

- Det er, fordi det er det bedste nummer fra 80'erne, og der er ikke så mange, der kender det. Det er vores måde lige at se, om vi kan give det en ekstra runde i manegen. Det har det fortjent, sagde Laurits Emanuel om grunden til, at valget netop var faldet på dét nummer.

Se og hør Fyr og Flamme spille en akustisk udgave af 'Kun et sekund' i videoen øverst.

Laban-sang og pejsefirma i Nordjylland

Fyr og Flamme er da også flere gange blevet sammenlignet med Laban og lægger ikke skjul på, at de er inspirerede af duoen, som nåede at hitte i både ind- og udland, inden de gik hver til sit i slutningen af 80'erne.

- Vores musik er meget funderet i de danske tekster og det farverige fra 80'erne, og det var Laban med til at bane vejen for. Den her lidt kitschede måde at skrive sange på, der stadig har en moderne og international lyd, har Laurits Emanuel tidligere forklaret til dr.dk.

Popgruppen Laban bestod af Lecia Jønsson og Ivan Pedersen. De debuterede i 1982 med kæmpehittet 'Hvor ska' vi sove i nat', som er en dansk udgave af den italienske sang 'Sarà perché ti amo'. (Foto: Geert Bardrum © Ritzau Scanpix)

Ja, selv Fyr og Flammes bandnavn er en lille reference til Laban. De står nemlig bag en sang af samme navn. Det er dog kun én af grundene til, at valget faldt på netop Fyr og Flamme, forklarede Jesper Groth og Laurits Emanuel i 'Sommermorgen' på P3. De er begge lidt i tvivl om, hvordan de nøjagtigt kom på idéen.

- Der er mange historier og mange, der er begyndt at claime det. I sidste uge var jeg i sommerhus med nogle venner, som sagde, at det var en, der hedder Lars ude fra Ringkøbing, der fandt på det engang. Der er også en sømand fra Ærø, der hedder Jakob, som mener, han fandt på det, grinede Laurits Emanuel i radioen.

- Og det er også en Laban-sang, så vi er faktisk blevet helt forvirrede, men vi kan i hvert fald huske, vi tænkte: "Helt sikkert, fed dobbeltbetydning, vi er to, og det er også et billede på at have en fed energi og være med på den," supplerede Jesper Groth og afsluttede:

- Men der er også et pejsefirma et sted i Nordjylland, der hedder det, vil jeg bare sige. De var før os.

Fyr Og Flamme rammer Europa: Sæson 1

Serie | Kultur
SE PÅ DRTV
Billede der beskriver indhold fra Fyr Og Flamme rammer Europa: Sæson 1 der kan ses på DRTV
Facebook
Twitter