Dansk hitgruppe ville ikke sættes i bås som 'satireband': Nu har de skiftet navn

Dansktopbandet Ekspressen var bange for at skræmme nye lyttere væk med det tidligere navn Humørekspressen.

Måske kender du følelsen af, at der nogle gange bare skal ske noget nyt. Du får lyst til at farve dit hår, få en tatovering eller skifte hele garderoben ud.

Du ved, bare ryste posen lidt. Og det var præcis, hvad den danske popgruppe Ekspressen gjorde, da de i år pludselig valgte at skifte navn.

Tidligere har gruppen under navnet Humørekspressen haft stor succes med deres moderne dansktoplyd og er blandt andet kendt for sange som 'Dronning af baren' og fodboldhymnen 'Så er der mål'.

Nu hedder de så altså blot Ekspressen. Men hvor blev humøret af?

- Det er noget, vi har tænkt meget over. Når humøret bare ligger i blodet og bare er der ubevidst, hvorfor skal det så være i navnet? Vi hedder heller ikke Bajerekspressen, selvom vi drikker bajere, vel?, lød det kækt fra bandmedlemmet Pharfar, da gruppen fredag gæstede radioprogrammet 'Go' Morgen P3'.

Her blev der både skålet i kolde morgenøl, ligesom Ekspressen også spillede live i radioen.

I videoen øverst kan du se dem spille originaludgaven af Lord Sivas kæmpehit 'Solhverv', som Ekspressen oprindeligt står bag.

Ville ikke stemples som 'satireband'

I programmet forklarede hitkvartetten, at navneskiftet også skyldes, at de ofte har følt, deres gamle navn kunne misforstås – og i værste fald skræmme potentielle lyttere væk.

- Da vi hed Humørekspressen, fik vi indtryk af, at der var nogle, der valgte ikke at høre os, fordi de troede, vi var et satireband. Og det kan jeg da godt sætte mig ind i, når vi hed Humørekspressen, men det er altså ikke for sjov, det vi laver, forklarede Chapper, bandets bassist.

- Ja, vi prøvede at fjerne ordet 'Humør' fra vores navn, så de nye folk, der falder over vores musik, ikke tror, vi bare er et satireband, tilføjede Klumben, der har været en del af bandet, siden det blev dannet i 2017.

Mens Klumben og Pharfar tidligere har haft stor succes som rappere, kender de fleste nok Chapper som skuespiller og tidligere børnevært på DR, mens bandets guitarist, Peter 'Pewer' Lützen, tidligere har haft stor succes som en del af bandet Panamah.

Og det er netop medlemmernes mange forskellige baggrunde, der gør Ekspressen til noget helt særligt, mener Klumben.

- Vi har lavet en masse forskellige ting og elsker en masse forskellige ting, når det kommer til musik, film, bøger og den slags. Her kan vi blande vores kærlighed til alt muligt i én stor pærevælling af sager, vi alle synes er sjovt, forklarede Klumben og tilføjede:

- Og så betyder bandet, at vi har en god undskyldning for at mødes, hygge os og få en lille øl.

FacebookTwitter