Dansk hitkonge vælter sig i succes - men er endnu ikke tilfreds: 'Det handler om hele tiden at overgå sig selv'

Branco er et af de varmeste navne i dansk musik, og nu håber han at komme endnu bredere ud.

Du har nok hørt om Branco før - for han er det måske varmeste navn i dansk rap for tiden.

Han har udgivet tre album på tre år, har millioner og atter millioner af afspilninger på forskellige streamingtjenester, og så blev han den helt store vinder ved sidste års Danish Music Awards, hvor han vandt hele tre priser.

Og han lagde da heller ikke skjul på, at det kører ganske fint for ham, da han fredag besøgte radioprogrammet 'Ny Lyd' på P3.

Her gav Branco i hvert fald radiovært Fie Neergaard ret, da hun konstaterede, at han har det med at spytte hits ud.

Særligt de seneste år har Branco sat sit tydelige præg på den danske musikscene, men faktisk har musikken altid spillet en rolle i den danske rappers liv, fortalte han i programmet.

- Jeg er vokset op med, at vi lyttede meget til musik. Som helt lille husker jeg, at jeg kom ned i stuen, hvor min far stod og gav den gas til Michael Jackson og andre gamle klassikere.

Kærligheden til musikken har tydeligvis smittet af på en helt ung Branco, men hvor hans far skruede op for Jacksons gamle poperler, var det en anden lyd, der interesserede den kommende hitrapper.

- Jeg husker meget klart min første personlige oplevelse med musik. Det var omkring min ni-ti års fødselsdag. Der lå en Fona-butik, hvor vi boede, hvor man kunne købe brugte cd'er. Det var ikke alle, der havde råd til en ny cd, de kostede jo 100-150 kroner, sagde han og fortsatte:

- Min fætter købte en cd af rapperen DMX til mig. Det var kun tre af numrene, der virkede, men jeg blev helt fascineret. Der var ikke nogen på min alder, der hørte sådan den slags musik på daværende tidspunkt (…) Jeg lover jer for, at min walkman blev godt brugt!

Du kan se og høre Branco optræde med numrene 'Hundo' og 'London Town' i videoen øverst i artiklen.

Satser på succes i Europa

Men selvom Branco var vild med den nye musik, skulle der alligevel gå nogle år, før han besluttede sig for selv at gribe mikrofonen.

- Jeg skulle opleve nogle ting i mit liv, så jeg havde noget inspiration til min musik (…) Men jeg husker første gang, jeg hørte noget på dansk, der gav mig lyst til at lave en sang.

Det var en sang lavet af hans gode ven og partner, Stepz, som udgør den anden halvdel af deres fælles gruppe MellemFingaMuzik.

Branco var solgt. Han var overbevist om, at det var det, dansk musik havde brug for.

- Vi tog direkte i studiet, og så skrev jeg min første tekst. Det var lidt underligt at stille sig bag mikrofonen første gang, men man vænner sig hurtigt til det. Man bliver dygtigere, og øvelse gør mester, lød det fra rapperen.

Det må man i den grad sige gør sig gældende for Branco.

Og står det til rapperen selv, er han langt fra færdig med at overraske og imponere med sin musik - både i ind- og udland.

- Vi kan kun selv gøre en indsats for, at det kan lykkes, men jeg tænker, jeg skal nå udover landets grænser. Sverige, Norge og derefter hele Europa. Det er målet. Det handler om hele tiden at overgå sig selv.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk