Dansk hitmager langer ud: 'Folk på min alder skal ikke opføre sig som en på 25'

L.O.C. uddelte lussinger til samfundet, men masser af kærlighed til sit publikum, da han onsdag aften holdt sin første teaterkoncert nogensinde.

(Foto: Christian Mailand © Christian Mailand)

- Man skal da have nosser for at komme ind og høre noget, man ikke kender, så det vil jeg gerne takke jer for!

Sådan lød det fra L.O.C., da han onsdag aften stod på scenen på Aalborg Teater til den første af fire koncerter i denne uge, hvor han promoverer sit nye album 'Ekkokammer', der udkommer senere på året.

Efter han havde lagt ud med numre som 'Ti Fod Høj', 'Helt Min Egen' og 'Frk. Escobar' blev koncerten til en noget anderledes oplevelse for inkarnerede L.O.C.-fans.

Lyt til storhittet 'Frk. Escobar', mens du læser videre:

0:00

For manden, der ikke plejer at holde lange taler på scenen, havde meget at sige, og han gav sig tid til at fortælle om sin nye musik.

- Jeg vil jo egentlig helst holde min kæft og lade musikken tale, men nu sidder I jo i stole og kan ikke stikke af, grinede han fra scenen, inden han gik i gang med at præsentere det første nummer på sin nye plade.

Det er fem år siden, han sidst kom med et helt nyt album, men det nye har også været længe undervejs.

L.O.C. har arbejdet på det i flere år, og han havde egentlig selv regnet med, at det var udkommet nu. Men det er stadig ikke færdigt, fortalte han fra scenen.

- Jeg ville gerne lave noget anderledes, og jeg ville aldrig havde skrevet det her for fem år siden. Men det handler også om, at jeg har fået ansvar for andre end mig selv, sagde han med henvisning til sin søn, der blev født i 2016, og som også har fået sit eget nummer på den nye plade, 'Abu Constantin'.

Koncerten startede dystert med nummeret 'Martyrium', og det skulle vare et helt nummer, før man for alvor kunne se og ikke bare høre, at det var L.O.C., der stod på scenen. (Foto: Christian Mailand © dr)

'Alle er grimme, når de græder'

Og det er en L.O.C., der har noget på hjerte.

Som han selv nævnte, er det ikke nogen 'happy-go-lucky'-plade, men en plade, hvor både selvpromovering på sociale medier, krænkelseskultur, overdreven brug af patriotisme samt aldersforskrækkelse fik en fuckfinger af den garvede rapper.

Og selvom numrene er seriøse, er det stadig den gamle L.O.C. med det drengede smil, der optræder.

- Nu ved jeg jo ikke, om I klapper, fordi I gerne vil være flinke, eller fordi I faktisk mener det. Men I behøver nu ikke, for jeg er typen, der godt kan lide at svælge lidt i det, grinede han.

Mellem hvert af de i alt otte nye numre, som han alle opførte på scenen, fortalte han entusiatisk om musikken og sin oplevelse af samfundet i dag.

- Det her nummer handler om aldersforskrækkelse. Jeg forstår ikke, folk på min alder skal opføre sig som en på 25. Det svarer jo til, at man klapper ad en på 25, der opfører sig som en ti-årig, lød det fra den rapperen, der selv runder 40 år til sommer, inden han sang det nye nummer 'GMINB', der står for 'Gamle mænd i nye bitches'.

- Idéen om, at vi bliver fri af alle verdens problemer, hvis vi bare bruger patriotismen, det holder sgu ikke. Man skal tage hele lortet med. Den her sang skal jeg nok få nogle dødstrusler for, sagde han, inden han spillede det nye nummer 'Gud bevare'. (Foto: Christian Mailand © Dr)

Herefter fortsatte han med nummeret 'Ekkokammer', der indeholder tekster som: 'Alle er grimme, når de græder' og 'du kan fikse dit fjæs, men du får grimme børn' som en henvisning til vores opstillede liv på sociale medier i dag, inden han gik videre til næste nummer, der oprindeligt havde arbejdstitlen 'Drik din klorin'.

- Det handler om, at jeg bliver provokeret af, at folk portrætterer sig selv som selvdestruktive, og de har det så dårligt... Men det har de egentlig ikke. Så nu hedder den 'Befri dit liv'. Det er også mere poetisk, lød det, mens publikum grinede og klappede.

Lyt til nummeret 'Ti fod høj' her:

0:00

'Jeg håber ikke, det var alt for depressivt'

Og med otte nye numre i bagagen sluttede L.O.C. af med at give publikum flere af de gamle hits - heriblandt en akustisk version af 'Du gør mig', inden han gik over i at synge mere akustisk med første vers af 'Momentet'.

- Ej, ikke mere af det der akustiske nu, jeg kan ikke mere..., sagde han, inden nummeret blev spillet i sin fulde version og bragede ud af højtalerne.

- Nu håber jeg ikke, at I tænker, det her var alt for depressivt, og at det gider I ikke have noget med at gøre. Vi var faktisk pissebange for at komme her i dag, for vi har aldrig været i Aalborg på en onsdag før, grinede han med henvisning til, at det ikke er den største festdag på ugen i det aalborgensiske festmekka Jomfru Ane Gade.

- Vi er oprigtigt glade for, I er kommet, og det vil jeg gerne takke jer for. I kunne jo ikke vide, om jeg stod her med et helt symfoniorkester og sang 'Come Fly With Me', nynnede L.O.C. til den fyldte sal på Aalborg Teater. (Foto: Christian Mailand © dr)

- Jeg ved ikke, hvad I synes om sådan noget guitarmusik, når I er vant til gangsterrap. Men nu kan I lige få lov at høre en rigtig gangsterrapper, lød det, inden rapperen Marwan kom på scenen, og de sammen sang nummeret 'Århus V Veteran'.

Det efterlod publikum ellevilde til det allersidste nummer, kæmpehittet 'Undskyld'. Sangen fik da også det siddende publikum til endelig at slippe formaliteterne i teatrets rammer og rejse sig op, mens de skrålede med.

Her kan du høre kæmpehittet 'Undskyld':

0:00

'Følte, man fik noget mere'

Men hvad var det egentlig lige, der skete, kunne man godt spørge sig selv efter koncerten.

Hvorfor var koncerten på et teater? Var det akustisk? Var det 'storytelling'? Var det den gamle eller en nyfødt L.O.C.? Svaret må være lidt af det hele, lød det fra publikum.

- Det var mega fedt med noget af det gamle, men også nogle nye fede numre, hvor han både tager fat i samfundsdebatten og er meget ærlig, synes jeg, lød det fra Daniel Krichau, der var afsted sammen med kæresten Thea Müller, som havde givet ham billetten i julegave.

Inden koncertens start forventede de begge at blive overraskede, og det blev de.

- Det var fedt, at han snakkede så meget, så man føler, man får noget mere end bare en masse numre, der skal fyres af, lød det fra Thea Müller.

  • Daniel Krichau havde fået billetten til koncerten af kæresten Thea Müller i julegave. - Jeg har hørt ham live nogle gange før, og jeg har glædet mig til at høre ham igen. Jeg er nok endnu større fan nu, sagde han efter koncerten. (Foto: Christian Mailand © dr)
  • Veninderne Pils Als (18) og Lærke Moes (17) var taget sammen afsted til koncerten, som, de synes, var både overraskende og gav stof til eftertanke - især i forhold til livet på sociale medier, som fylder meget i deres aldersgruppe. (Foto: Christian Mailand © dr)
  • Det er en del år siden, Rie Malling sidst så L.O.C. til Roskilde Festival, men hun og kæresten Søren Tortzen syntes, det var en god koncert, der viste, at L.O.C. er en dygtig sangskriver. (Foto: Christian Mailand © dr)
1 / 3

Veninderne Lærke Moes og Pil Als på 17 og 18 år var taget sammen til koncerten, der, ifølge dem begge, var en 'fed og anderledes oplevelse'.

- Jeg har selvfølgelig hørt meget af hans musik, men jeg har ikke set ham live før. Det var virkelig overraskende den måde, han optrådte på, synes jeg, lød det fra Pil Als.

- Ja, det var fedt, og det var meget fængende, mente Lærke Moes.

Også parret Rie Malling og Søren Tortzen havde fundet vej til Aalborg Teater for at opleve den danske rapper.

- Lige i starten tænkte jeg: 'Hvorfor går han ind og fyrer en stadionkoncert af, når han står på Aalborg Teater?'. Men så gik han jo over i alt det andet, og her kunne man se, at det også var en fortælling, og at han er skidegod og dygtig. Og så har han selvironi, og det, synes jeg, er fedt, mener Rie Malling, og kæresten Søren Tortzen er - delvist - enig.

- Han har en fed energi, og han er en dygtig sangskriver. Og jeg synes, det var fedt. Men det er også lidt et 'clash', at han snakker om selvopfattelse og om at være aldersforskrækket, når han så er, som han er, lød det fra Søren Tortzen.

Torsdag aften spiller L.O.C. i Odense, og fredag og lørdag er han i henholdsvis Aarhus og København, hvor han slutter sine fire koncerter af med en optræden på Gl. Scene på Det Kongelige Teater.

Facebook
Twitter