Dansk hitsanger i nyt DR-program: 'Den sværeste udfordring, jeg nogensinde har stået overfor'

Normalt forbinder man Bro med fængende tracks og frække tekster. Nu har han givet sig i kast med en helt ny genre.

- Jeg synes, vi fik en pissefed sang ud af digtet, fortæller sangeren Bro om sin medvirken i programmet 'Helt lyrisk', hvor han skulle sætte musik til Michael Strunge-digtet 'Livets hastighed'. (Foto: Betina Garcia © dr)

- Det er den sværeste udfordring, jeg nogensinde har stået overfor.

23-årige Kevin Andreasen, bedre kendt under kunstnernavnet Bro, lægger ikke fingre imellem, når han skal fortælle om sit nyeste musikalske påfund.

Han har nemlig sagt ja til at bide skeer med ingen ringere end det danske digterikon Michael Strunge. Det gør han i det nye DR-program 'Helt lyrisk', hvor han har fået til opgave at lave en helt ny sang ud fra en gammel tekst for til sidst at spille sangen live foran et publikum.

Strunge-digtet, som han skal sætte musik til, er 'Livets hastighed' fra 1978, der blev udgivet som en del af Strunges debut-digtsamling af samme navn.

Og det har ikke været nogen nem opgave for Bro, som nok er bedst kendt for megahittet 'Sydpå', der i 2018 var den mest streamede danske sang herhjemme.

- Programmet tog mig ud af min egen comfort zone. Man lærer noget om sig selv, når man bliver taget ud af det, der er trygt. Og det har 'Helt lyrisk' gjort for mig.

Hør 'Sydpå', mens du læser videre:

Er blevet klogere på sig selv

Men selvom Bro, som ikke var bekendt med Strunge før programmet, syntes, det var en svær opgave, fik han meget ud af at dykke ned i 'Livets hastighed'.

Bro tolkede nemlig en del af digtets indhold som udtryk for stress hos Strunge, og det er noget, han selv kan relatere til.

- Jeg spiller 200 shows om året og kan godt mærke, at jeg ikke kan fortsætte på den her måde resten af mit liv. Det var det, jeg tog med mig fra digtet. Man skal ikke køre sig selv helt ud over kanten.

Efter 'Helt lyrisk' har Bro faktisk brugt sin medvirken i programmet til at få mere ro på sin egen tilværelse.

- Jeg er blevet klogere på mig selv efter programmet. Jeg har lært en masse nyt om mig selv, mens jeg lavede det. Digtet satte gang i en masse refleksioner hos mig, forklarer Bro.

- Jeg er blevet bedre til at tage det med ro. Jeg er ikke helt så stresset, som jeg var før. Man skal huske at passe på sig selv og ikke komme derud, hvor man får de tanker, som han (Strunge) havde.

Se Bros optræden i 'Helt lyrisk' her:

Havde aldrig hørt om Strunge

Og opgaven med at sætte musik til digtet blev altså ekstra svær for Bro, fordi han ikke havde hørt om hverken Michael Strunge eller 'Livets hastighed', før han sad over for tv-vært Lise Rønne og fik præsenteret digtet i DR1-programmet.

- Jeg var måske ikke den flittigste elev i folkeskolen, så jeg har nok ikke hørt efter, da vi havde om ham – eller også kom han bare ikke op i den undervisning, jeg har haft. Digtet er jo enormt dystert.

- Det gjorde det svært, at Strunges linjer var låste. Vi måtte ikke ændre i teksten, og den rimede ikke. Jeg skulle finde en vej, der både var min vej, men jeg ville jo samtidig ikke træde ham over tæerne, forklarer Bro.

- Det måtte hverken blive for poppet eller for trist.

Du kan se, hvordan Bro arbejder med Strunge-digtet i 'Helt lyrisk', der kan ses nu på DRTV.