Dansk metal-legendes far udgiver nyt album som 92-årig

Multikunstneren Torben Ulrich har udgivet et album i samarbejde med amerikansk komponist.

Torben Ulrich har siden 2011 boet i San Francisco, hvor også sønnen Lars Ulrich bor. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)

Det er aldrig for sent at kaste sig ud i nye projekter, selvom du er kommet godt op i årene.

Det er 92-årige Torben Ulrich et levende bevis på.

Den tidligere tennisstjerne, som også er far til Metallica-trommeslageren Lars Ulrich, har netop udgivet et nyt album sammen med komponisten og cellisten Lori Goldston.

Det skriver musikmagasinet NME.

Albummet hedder 'Oakland moments: cello, voice, reuniting (rejoicing)', og det er første gang, at den 92-årige dansker arbejder sammen med Lori Goldston, som tidligere har arbejdet sammen med Nirvana og en række filmskabere, koreografer og visuelle kunstnere.

Sønnen Lars Ulrich skrev i weekenden om sin fars kommende album til sine 1,3 millioner Instagram-følgere:

- Det her er min far. Det er ham til venstre. 92 år gammel og han er kun lige begyndt. I dag, som man gør i hans alder, udgiver han et nyt album. Denne gang i samarbejde med sin gode veninde Lori Golston (…) Det er virkelig noget at stræbe efter, skriver Lars Ulrich i et opslag, hvor han også bruger hashtagget #HeavyMetalGandalf om sin langskæggede far.

På det syv numre lange album fremfører Torben Ulrich egne tekster og digte til musikken, som angiveligt skulle være inspireret af hans rispapirmalerier, og som udforsker emner som atleticisme, filosofi og mysticisme.

At Torben Ulrich, der siden 2011 har boet i San Francisco, udgiver nyt album i en alder af 92 år, er noget, som imponerer folk i musikbranchen og trækker overskrifter i flere udenlandske medier.

Musikmagasinet Classic Rock Magazine skriver på Twitter, at "Lars Ulrichs far, Torben Ulrich, beviser, at musik ikke har nogen aldersbegrænsning, når han udgiver et nyt album som 92-årig."

Herunder kan du se en del af studieoptagelserne fra albummet, der er blevet til i samarbejde mellem Torben Ulrich og Lori Goldston.

Manden med de mange talenter

Multikunstneren Torben Ulrich har oplevet og prøvet meget forskelligt i sit lange liv.

Han blev født i 1928 på Frederiksberg i København, og allerede som ung udviste han et stort talent som tennisspiller.

Talentet brugte han blandt andet på det danske Davis Cup-hold, hvor Torben Ulrich spillede 102 kampe, hvilket er dansk rekord. Han spillede sin sidste kamp for det danske tennislandshold som 48-årig.

Her ses Torben Ulrich i kamp under Wimbledon i 1964. (Foto: UKENDT © Scanpix)

Han havde et ry og en fremtræden som hippie, og det kombineret med hans ekstremt skruede bolde gjorde, at han vakte opsigt overalt, hvor han spillede, skriver Den Store Danske.

I alt vandt han 19 danmarksmesterskaber og 14 internationale turneringer.

Udover tenniskarrieren har han også haft gang i mange andre ting.

Han har blandt andet arbejdet som jazz-, film-, kultur- og sportsskribent, filmskaber, klarinettist, digter, forfatter og kunstmaler.

Som maler brugte han en teknik, hvor han skød tennisbolde med maling på et lærred af rispapir. Sådan et billede pryder også forsiden af det nye album.

Torben Ulrich er gennem tiden også blevet hyldet af andre kunstnere - blandt andre musikgruppen Folkeklubben, der på 2016-albummet 'Slå Flint' havde et nummer med titlen 'Torben Ulrich'.

Hør nummeret herunder, mens du læser videre.

0:00

I et interview med Gaffa fra 2016 forklarer gruppens forsanger, Kjartan Arngrim, hvorfor gruppen har skrevet en hyldestsang til den danske legende:

- Han formulerer det smukke i et nederlag. Det er hæmmende for kreativitet at fokusere sort/hvidt på at sejre. Torben Ulrich havde på tennisbanen en filosofi om hver gang at gå efter det perfekte slag og var ikke så bange for nederlaget.

- Denne filosofi har vi overført til livet som musikere, til indspilnings- og livesituationen. Hvis et band har sat sig for at sælge 1.000.000 album, sætter det grænser for kreativitet, siger Kjartan Arngrim i interviewet.

Du kan høre albummet på Obscure & Terribles Bandcamp-side.

FacebookTwitter