(Foto: Andreas Hagemann Bro © Dr)

Dansk musiker blev ufrivilligt far som 19-årig: 'Min søn reddede mit liv'

Joachim "Englando" Rouse fra Ude af Kontrol har fundet balancen mellem at være rapstjerne og familiefar.

Han står midt på en fødestue på Roskilde Hospital. Det er ikke med hans gode vilje.

Han er kun 19 år, utålmodig, og mest af alt er han træt og vil bare gerne hjem. Kæresten Jasmin har veer og er i gang med at føde deres fælles barn, Micas.

- Hvis Gud havde vist sig foran mig og spurgt mig et sekund, inden Micas blev født, om jeg ville være far, havde svaret været et klart nej, siger Joachim "Englando" Rouse her seks år senere, inden han straks fortsætter:

- Men i det sekund, han kom ud, var det, som om der var et lynnedslag, der ramte mig, gik op gennem mine ben og ud i hele min krop. Jeg brød fuldstændig sammen. Det eneste, jeg ville, var bare at holde ham.

I det øjeblik, han får Micas i sine arme, slår en tanke ham: Hvad hvis hans egen søn vil hade ham, når han vokser op? Hvad hvis der kun vil være foragt i Micas' øjne, når han ser på sin far?

- Pludselig begyndte jeg at tænke på alle de ting, jeg selv gjorde mod mine forældre. Jeg har ikke altid været helt nem at bo sammen med som aggressiv teenager. Så efterfølgende ringede jeg til min far og sagde undskyld for alle de ting, jeg havde gjort mod ham og min mor.

I dag kan Englando se, at der var en større mening med, at han som 19-årig skulle være far.

- Micas har reddet mit liv. Da han blev født, valgte jeg at flytte fra Nordsjælland, jeg skiftede nærmest omgangskreds og skiftede miljø og tilgang til livet. Alt sammen fordi jeg blev far.

I dag balancerer Englando rollen som far med at være rapper i en af Danmarks mest populære grupper, Ude af Kontrol.

Men hvordan er det egentlig at skulle følge sin søn i børnehave om morgenen for så at give den fuld gas som hæmingsløs rapper om aftenen?

Vi har besøgt Englando i hans hjem og i studiet. Tag med herunder.

 • Englando sammen med sønnen Micas, der nu er seks år. De elsker at spille PlayStation sammen, særligt spillet 'Dragon Ball Z: Kakarot'. Det spillede Englando selv, da han var barn. Så tæt et forhold havde de dog ikke, da Micas var lille. Englando kæmpede for at slå igennem som rapper, og det var dér, hans fokus lå. - Jeg havde sagt til mig selv, at der ikke var noget her i verden, der skulle stå i vejen for mine drømme, så jeg så kun Micas hver anden-tredje uge. Men siden gjorde jeg op med mig selv, at jeg var nødt til at tage noget ansvar. Jeg elskede både Micas og Jasmin, og jeg havde ikke lyst til at se ham vokse op hos en anden mand. Så jeg besluttede mig for at tage mig sammen. (Foto: Andreas Hagemann Bro © dr)
  1 / 9
 • Englando står og snakker med Daniel Balken, som er producer i Ude af Kontrol. Ud over de to er også Mark "Munken" Løvendahl en del af gruppen. Balken og Englando mødtes i et studie for fem år siden og fandt hurtigt ud af, at de havde en god kemi. - En dag får jeg så et opkald fra ham, hvor han spørger mig lige ud: "Skal du være med i Ude af Kontrol eller hvad?". Jeg endte med at sige ja, og det er den bedste beslutning, jeg har taget. Det var, som om, de havde, hvad jeg manglede for at hitte og jeg havde, hvad de manglede. (Foto: Andreas Hagemann Bro © dr)
  2 / 9
 • Hjemme hos Englando er en hel væg dedikeret til guld- og platinplader. Ude af Kontrol har efterhånden så mange, at der ikke er plads nok på væggen. Guldpladen på billedet er for 10.000 solgte enheder af ep'en 'Ude af kurs' fra 2017. (Foto: Andreas Hagemann Bro © dr)
  3 / 9
 • Micas og Englando pjatter og tager en slåskamp for sjov. Englando var kun 18 år gammel, da Jasmin blev gravid. Han havde haft en vild ungdom, som resulterede i en voldsdom som 16-årig. Han vidste ikke noget om at tage sig af et barn eller tjene penge. - Det, at hun beholdt et barn, mit barn, mod min vilje, var meget frustrerende, fortæller han. Micas blev født tre uger for tidligt og lå ti dage på hospitalet med sonde. Hvis han var blevet født et kvarter senere, var han blevet hjerneskadet. (Foto: Andreas Hagemann Bro © dr)
  4 / 9
 • Englando viser sit eget håndtegn frem. Han begyndte at interessere sig for at skrive tekster som 13-14-årig. Han brugte mange timer hjemme på værelset på at finde beats på nettet og skrive tekster til dem. - Som teenager havde jeg mange frustrationer og tanker i mit hoved. I mange år havde jeg det sådan, at jeg ikke kunne skrive positive tekster, fortæller Englando. - Det at skrive tekster blev terapeutisk for mig. (Foto: Andreas Hagemann Bro © dr)
  5 / 9
 • Ude af Kontrol indspillede deres første album i en container, som fungerede som et studie. De boede i den i en uge for at få det færdigt. Deres seneste album, 'Uforglemmelig anderledes kunst', udkom i september i år, og til foråret tager de på turné i landets største byer. (Foto: Andreas Hagemann Bro © dr)
  6 / 9
 • Englando følger Micas i børnehave, men generelt er der ikke meget familien Danmark over ham. - Jasmin har altid været god til at respektere og acceptere den måde, jeg lever på. Det er ikke mange kvinder, der vil kunne være i et forhold med mig, for jeg er ikke nem at være sammen med. Jeg er en natteravn, ude at optræde, er væk flere dage i træk. Tager i studiet på skæve tidspunkter for at lave musik og er ikke altid hjemme til aftensmad. Men det har hun lært at leve med. Når jeg så er der, er jeg der til gengæld 100 procent, og jeg sørger også for, at de ikke mangler noget. (Foto: Andreas Hagemann Bro © dr)
  7 / 9
 • Mikrofonen står klar i boksen, så Englando kan indspille sine rim. Gutterne i Ude af Kontrol kan i dag leve af deres musik, og det er Englando meget taknemmelig for. - Jeg sætter pris på rigtig mange ting hver dag. Alt det her med energi og god karma er essentielt. Det at være taknemmelig er en grundsten i vores arbejde. Jeg er taknemmelig for, at jeg er der, hvor jeg er. Jeg havde ikke regnet med, at jeg skulle eje et hus og bo sammen med min kæreste og min søn og have et utal af guld- og platinplader. (Foto: Andreas Hagemann Bro © dr)
  8 / 9
 • Når Englando bliver spurgt om, hvor han ser sig selv om fem år, tøver han lidt med at svare. - Det er et farligt spørgsmål... For fem år siden havde jeg ikke tænkt, at jeg ville være her, hvor jeg er nu, eller være det menneske, jeg er blevet til. (Foto: Andreas Hagemann Bro © dr)
  9 / 9
Facebook
Twitter