Dansk musiker er pludselig blevet et hit i Sverige: 'Det kommer fuldstændig bag på mig'

31-årige Micky Skeel vil bruge sin succes til at vise unge, at man skal turde at stå ved den, man er.

Micky Skeel hitter lige nu stort i Sverige, hvor nummeret 'Boy You're Good' er gået guld. (© pressebillede)

Millioner af afspilninger, en single, der er gået guld, og fans i massevis.

Det er den virkelighed, der møder 31-årige Micky Skeel lige nu.

Men selvom hans pas siger dansk, og han er bosat i København, er det faktisk i vores naboland mod øst, Sverige, at han lige nu storhitter med sit nummer 'Boy You're Good'.

Og hvis man tjekker Micky Skeels Spotify-profil kan man da også se, at langt de fleste af hans lyttere er fra Sverige. Men det betyder altså ikke, at han er helt ukendt herhjemme.

For bag navnet gemmer der sig nemlig en gammel kending, du måske har set i film som 'Remix' eller 'Den skaldede frisør', og så har han i flere omgange toppet de danske hitlister.

31-årige Micky Skeel har skrevet sange for kunstnere som Gulddreng og den britiske musiker Cliff Richard, gjort sommermånederne i 2016 ekstra varme med hittet 'Kys mig nu', og så har han, sidst men ikke mindst, udgjort den ene halvdel af popduoen Puls, der i 2012 storhittede med blandt andet 'Dope' og 'Ingen som du'.

Og med det bagkatalog er det da heller ikke en uvant situation for Micky Skeel at se sit navn på forskellige musikhitlister - men at han i år skulle gå guld i Sverige, hvilket betyder, at hans single er blevet streamet fire millioner gange i nabolandet, havde han alligevel aldrig troet.

- Jeg er helt vildt overrasket. Efter at have skrevet forholdsvis mange sange mener jeg da, at jeg nogenlunde ved, hvordan et hit er skruet sammen, men det her nummer er bare ikke skruet sammen efter sådan en formel. Det kommer bare direkte fra hjertet, fortæller Micky Skeel, der selv har lidt svært ved at forklare, hvorfor det mon hitter mere i Sverige end herhjemme.

- Måske skyldes det, at de har en lidt større tradition for popmusik i Sverige.

'Boy You're Good' har i skrivende stund lidt over 5,7 millioner afspilninger på Spotify og er skrevet til Micky Skeels nevø, der kom til verden for to år siden.

Lyt til 'Boy You're Good' lige her, mens du læser videre:

0:00

I nummeret udtrykker Micky Skeel ikke kun sin kærlighed til nevøen, men lover ham også, at han altid vil være der for ham, også hvis nevøen på et tidspunkt oplever en følelse af at fejle – en følelse, Micky Skeel kender alt for godt.

- Alle laver fejl i løbet af livet, det har jeg også selv gjort, særligt når det kommer til karriere og kærlighed, men man lærer af det. Man skal turde at stå ved den, man er, og det prøver jeg at lære min nevø, fortæller han.

I 2017 flyttede Micky Skeel til USA, hvor han primært arbejdede som sangskriver for andre kunstnere. Det var dog også her, han skrev 'Boy You're Good', som han valgte at beholde til sig selv. I dag bor han igen i Danmark. (Foto: pressebillede © Copyright 2020. All rights reserved.)

En pladekontrakt er ikke altid lig med lykke

Men selvom nummeret 'Boy You're Good' udadtil er tiltænkt nevøen, er budskabet om at acceptere det menneskelige i at fejle og turde at stå ved sig selv også skrevet til hele den unge generation, der starter i musikbranchen – en branche, han selv har været en del af i over ti år, og hvor han har lært, at jagten på drømmen nemt kan ende med at få store konsekvenser, fortæller Micky Skeel.

- Alt for mange unge tænker kun på at få en pladekontrakt, men de risikerer at gå på kompromis med deres musik og i stedet kun fokusere på at lave det næste hit eller det, som radiokanalerne vil spille. På den måde kører man død i det, før man overhovedet er begyndt.

Det kompromis ved Micky Skeel alt om i dag, men det gjorde han ikke i 2012, da han hittede stort med bandet Puls.

Med bandet opnåede han lynhurtigt det, alle unge musikere drømmer om, når de for første gang træder ind i branchen: En pladekontrakt, udsolgte koncerter og store hits.

Men midt i succesen lærte Micky Skeel hurtigt bagsiden af medaljen. At der kommer forventninger til det, man laver, og at nogle aldrig vil acceptere en, for den man er.

- Jeg er virkelig stolt af at have været en del af Puls, men da vi kom frem, var vi ikke accepteret i branchen. Alle unge syntes, vi var cool, men vi blev ikke spillet i radioen, fordi vi ikke passede ind. Derfor kom vi hurtigt til at tænke alt for meget over, hvad radioværterne eller andre syntes var fedt. Set i bakspejlet burde vi kun have lavet det, vi selv havde lyst til. Det ved jeg nu, fortæller han.

Lyt til Puls' med 'Dope' her:

0:00
Grundet coronapandemien har Micky Skeel endnu til gode at møde sine svenske fans, som han kun har kontakt med på de sociale medier. Her har han blandt andet fået tilsendt en video, hvor hans sang bliver spillet til en barnedåb. (© pressebillede)

Fremtiden skal man selv definere

Micky Skeel erkender, at hvis man som musiker vil leve af og tjene penge på musikken, er samarbejder med pladeselskaber og managere nødvendigt til tider.

Men med nutidens muligheder for selv at udgive musik på Spotify og lave musikvideoer på egen hånd, er han overbevist om, at man som ung musiker sagtens kan opnå succes uden at gå fuldstændig på kompromis med sin kunst.

- Jeg håber virkelig, at de unge i større grad vil og tør at stå ved, hvem de er, og hvad de vil lave. En pladekontrakt betyder ikke alt. Det er 'Boy You're Good' et godt eksempel på. Den ser ud til at blive mit allerstørste hit, og den er bare udgivet fra min egen computer i soveværelset, fortæller han og tilføjer:

- Hvis jeg havde tænkt: "Det skal være noget, radioen kan spille", så var jeg gået en helt anden vej. Det er så meget federe selv at udgive noget, man synes er fedt, end at udgive noget alene, fordi man tror, folk synes, det er fedt, og det skal man holde fast i.

Og det er lige præcis, hvad Micky Skeel gør i dag. Han holder fast i, at han vil lave det, han har lyst til, når han har lyst til det. Derfor kan han da heller ikke give et endegyldigt svar på, hvad den nye succes kommer til at betyde for ham i fremtiden.

- Lige nu er jeg bare glad for at skrive musik til mig selv, men jeg vil ikke sætte mig ned og lave en langsigtet plan. Jeg vil lave lige præcis det, jeg har lyst til, og sådan vil det fortsætte fremover. Vi må se, hvad der sker.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk