Dansk musiker følte sig overset af kæresten under karantæne: 'Er jeg mindre spændende?'

Duoen Ravi Kuma bearbejder parforholdets udfordringer under coronakrisen på ny single.

Duoen Ravi Kuma har netop udgivet singlen 'Don't Ya', som handler om parforholdets udfordringer under coronakrisen. (Foto: pressefoto © Ravi Kuma)

Der er mange ting at være frustreret over for tiden. Lige fra den aflyste festivalsommer til frygten for eget og andres helbred og ensomhed.

Og hvor de, der er isoleret alene, måske drømmer om bare en lille smule selskab, så kan tosomheden i isolation altså også byde på en udfordring eller to.

Det har den ene del af den danske rapduo Ravi Kuma mærket på egen krop.

Hvad der for rapper Sharon Kumaraswamy til at starte med føltes som en pause fra hverdagen, udviklede sig nemlig langsomt til et frustrationsmoment under isolationen med sin kæreste.

Hun begyndte at føle sig overset, mens computeren løb med al opmærksomheden, og hun indså, at forholdet ikke var, som det plejede at være.

- Jeg ønskede mig opmærksomhed, som jeg ikke fik, og følte mig ikke længere som førsteprioriteten. Der var alle mulige tanker, der gik igennem mig: "Nå, men er jeg mindre spændende? Eller er jeg bare for opmærksomhedskrævende?", forklarer hun.

Og de tanker er altså nu blevet til singlen 'Don't Ya', som er første udspil fra duoen, siden de udgav debutalbummet 'Sub.' i sommeren 2019.

Lyt til Ravi Kumas nye single 'Don't Ya', mens du læser videre:

0:00

- Ligesom det føltes som en form for ferie at få at vide, at nu skulle vi være hjemme og hygge os med Netflix, så starter nummeret smooth og lækkert. Men når man så går op og ned ad hinanden hele dagen i en lille lejlighed og ikke får nogle indtryk udefra, så kan frustrationerne godt hobe sig op. Og på samme måde opbygges der også en spænding i nummeret rent lydmæssigt, forklarer duoens producer Aske Knudsen.

Ravi Kuma havde så småt fundet frem til melodien og produktionen, inden coronakrisen lukkede landet ned. Og efterfølgende kom teksten nærmest helt af sig selv.

- Det føltes, som om den nærmest var skrevet på forhånd. Den er helt vildt ærlig og fuldstændig ligesom den tankestrøm, jeg gik med, siger Sharon Kumaraswamy.

Men selvom både tekst og lyd er fuld af frustrationer, er det vigtigt for dem at understrege, at det ikke er en omgang brok. Sangen handler nemlig lige så meget om at indse, at det er okay, at et forhold ændrer sig med tiden, og at begge parter også har brug for plads og tid til sig selv.

- Jeg lod det ligesom falde på plads i mit hoved over noget tid og gav min kæreste plads til at gøre sine ting. Der er gode og dårlige dage. Jeg kunne blive vildt frustreret over hans gaming, men jeg lærte jo også at være alene og underholde mig selv. Og når vi så var sammen, gjorde vi noget ekstra hyggeligt ud af det, siger hun om at finde nye rutiner og dynamikker under isolationen.

Ravi Kuma udgav debutalbummet 'Sub.' og spillede på blandt andet Roskilde Festival og Smukfest i 2019. I år skulle de have været på Danmarksturné, men i stedet fokuserer de på at lave nye sange. (Foto: Ako Kurnosenko)

En blødere side

Den nye single 'Don't Ya' demonstrerer ikke kun nye erkendelser fra tiden i isolationen under coronakrisen for Ravi Kuma.

Den viser nemlig også en blødere side af duoen, som især er kendt for deres rå lyd og eksplicitte tekster, der er bedst eksemplificeret på nummeret 'Staring At My Dick'.

Lyt til Ravi Kuma med 'Staring At My Dick', som udkom sidste år, mens du læser videre:

0:00

Og der er en helt simpel grund til, at den blødere side er noget, de har lyst til at præsentere offentligheden for nu.

- Vi er blevet beskrevet som en hårdtslående og nærmest punket rapduo, som lavede vilde tekster, og vi mødte en skepsis over for, om vi kunne finde ud af at lave blødere r&b-ting. Og så tror jeg, at jeg blev sådan lidt: "Okay, selvfølgelig kan vi det". Vi har da begge sider. Man skal ikke fortælle os, hvilken boks vi hører til i, for så kommer vi til at bryde ud af den, siger Sharon Kumaraswamy med et grin og suppleres af Aske Knudsen:

- Det er altid sjovt at modbevise folks fordomme om en. Hvis folk pludselig siger, vi ikke kan lave et country-nummer, så åbner vi mappen med country-demoer, griner han og understreger, at man dog stadig sagtens kan høre deres lyd i sangen.

Singlen 'Don't Ya' er første skud på stammen i en række kommende udgivelser fra Ravi Kuma. Efter at have fået aflyst og udskudt deres Danmarksturné, som skulle have fundet sted i april, har de nemlig forsøgt at se det positive i situationen og har brugt tiden på at gå i dybden med nye sange.

Det har dog til tider været lidt af et kreativt benspænd at være lukket inde det meste af tiden.

- I forbindelse med udgivelsen af den nye single havde vi brainet på noget video, og så var vi nødt til at tænke kreativt i forhold til vores muligheder. Så jeg fandt for eksempel et grønt tæppe, jeg havde, og prøvede at lave greenscreen i stuen, mens mine roomies gik rundt og lavede morgenmad, siger Sharon Kumaraswamy grinende.

- Man må få det bedste ud af det.