Dansk musiker følte sig udstødt fra rockmusikken: 'Jeg blev grinet af, når jeg prøvede at spille med'

Brimheim følte sig i en periode nødsaget til at lægge rockmusikken på hylden.

Som teenager hed hendes musikalske helte Avril Lavigne, Nirvana og Bikini Kill.

I dag er rockmusikken stadig en integreret del af dansk-færøske Brimheim, der lige nu hitter med sangen 'Exquisite Bliss', men i en længere periode følte musikeren sig faktisk nødsaget til at lægge rocken på hylden.

Hun følte nemlig ikke, der var plads til hende på rockscenen. En følelse, der opstod, da hun som helt ung var frontkvinde i et grunge-band.

- Intet hate til drengene i bandet, vi var teenagere, og det var en anden tid, men jeg følte mig lidt som en galionsfigur og som 'sangerinden'. Jeg ville enormt gerne spille guitar, men blev grinet lidt af, når jeg greb et "håndvåben" (guitar) og prøvede at spille med, forklarede Brimheim, da hun fredag gæstede programmet 'Livebeatet' på P6 Beat.

- Efter det blev jeg lidt afkoblet fra rockmusikken. Jeg følte lidt, der ikke var plads til mig dér, fortæller musikeren.

I stedet søgte Brimheim mod den elektroniske musik, hvor hun fandt det, hun selv beskriver som sin egen "elektro-punk-rebelske verden", men det føltes aldrig helt rigtigt for musikeren, der inderst inde savnede den hårdtslående rock.

Se Brimheim optræde med 'Exquisite Bliss' i 'Livebeatet' på P6 Beat i videoen øverst.

Rocken blev en ny start

Brimheims genforening med rocken opstod dog ved noget af et tilfælde.

I 2016 skulle hun spille afslutningskoncert på sit studie, Det Jyske Musikkonservatorium, og op til koncerten prøvede hun forskellige ting af i studiet - blandt andet at spille en sang på guitar.

- Der kunne jeg bare mærke: "Wow, det her er jo fucking fedt. Det her er så sjovt!" fortæller Brimheim, der besluttede sig for at tilføje guitar-sangen til sin ellers elektroniske afskedskoncert.

Den hede affære med rockmusikken blev til et fast forhold, da Brimheim kort efter flyttede til København og startede på Rytmisk Musikkonservatorium, hvor hun valgte at satse fuldt ud på rocken.

Et skifte, der på mange måder blev en ny start for Brimheim.

Skiftet til København og den nyfundne dedikation til rockmusikken faldt nemlig sammen med en række andre store, livsændrende oplevelser, fortæller hun.

- Jeg gik gennem et breakup og sprang ud som homoseksuel, og der skete alle mulige ting. Der var virkelig et brud dér, hvor det bare gav mening for mig at være helt ægte i de ting, der resonerer allerinderst inde i hjertet hos mig, forklarer Brimheim og slår fast, at hun i dag har fundet sin plads:

- Min sjæl hører til i rockmusikken!

Brimheim optrådte også med et cover af Kashmir-klassikeren 'The Aftermath'. Hør det her:

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk