Dansk musiker nægter at skamme sig længere: Nu hylder hun bandet, alle elsker at hade

Dopha elskede Nickelback, da hun var yngre, men fandt pludselig ud af, at de ikke var "cool".

- Der sidder helt sikkert nogle lyttere derude og tænker: "Hvad sker der?"

Sådan tænkte sanger og musiker Dopha, da hun optrådte med en coverversion af canadiske Nickelbacks 00'er-hit 'How You Remind Me' i fredagens udgave af 'Go' Morgen P3'.

Et nummer, hun kalder for sin guilty pleasure.

- En guilty pleasure er noget, man ikke snakker om. Det er sådan et nummer, der gemmes under gulvtæppet, men når man så sidder alene hjemme på værelset, lytter, danser og græder man til det, fortæller hun.

Nickelback er i mange år uofficielt blevet kaldt "bandet alle elsker at hade", og P3-værten Mikkel Rosendal kaldte dem da også "nærmest det mest hadede band i verdenshistorien" i fredagens radioudsendelse.

Men dét image kendte den unge teenage-udgave af Dopha, som dengang boede i hjembyen Romalt, en lille by uden for Randers, ikke noget til - og hun var af en anden overbevisning. Hun var vild med Nickelback - ja, faktisk så vild med dem, at hun som 13-årig tog hele vejen til København med sin veninde for at høre bandet live, da de gav koncert.

- Jeg syntes, det var nogle virkelig gode sange, og jeg brugte så mange somre i Romalt på at ligge på græsset i solen og høre deres pop- og rockballader. Det fik mig til at drømme mig et helt andet sted hen. Derfor skulle vi da høre dem live. Vi var så spændte, det var min første koncert, siger hun.

Du kan høre Dophas udgave af Nickelback-hittet 'How You Remind Me' i videoen øverst i artiklen.

Bange for ikke at passe ind

Koncerten skuffede ikke, men da Dopha blev ældre, og hendes omgangskreds udvidede sig til ikke kun at tælle venner fra Romalt, opdagede hun, at det langt fra var alle, der delte hendes fascination af det canadiske band.

- Da jeg blev ældre og begyndte at komme i andre kredse, gjorde folk dem altid til en kæmpe joke, mens jeg bare havde levet i min egen lille verden i Romalt og tænkt: "Aåh, hvor er de fede!".

Dopha kunne ikke forstå, hvorfor hendes yndlingsstjerner ikke var cool i andres øjne, men ønsket om at passe ind i de nye omgangskredse var stort. Og derfor holdt hun op med at snakke højt om sin kærlighed til rockidolerne.

- Jeg ville ønske, jeg dengang bare havde sagt, at Nickelback var vildt fede, men jeg begyndte at gå stille med dørene i stedet, fortæller hun og tilføjer:

- Jeg var ung og forvirret. Jeg tror, alle kan nikke genkendende til, at man altid på en eller anden måde vil være bange for at blive dømt ude som ung. Så i stedet gik jeg bare hjem og lyttede til dem på værelset. Det er sjovt, at bare fordi størstedelen måske synes, det er dårligt, så er man automatisk mere tilbøjelig til at være enig.

Men sådan er det ikke længere. Dopha er i dag stolt af at kunne lide Nickelback, og derfor håber hun også, at hendes optræden med det nostalgiske nummer kan være med til at ruste andre til at stå ved, hvad de kan lide.

- Det er først i år, jeg er begyndt at høre dem igen. Jeg tænkte, det kunne være sjovt at se, hvad folk ville sige til, at jeg spillede sådan et nummer i landsdækkende radio. Jeg håber, det kan hjælpe nogle til at stå ved, hvad de synes er fedt.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk