Dansk musikers indbakke bugner efter 'atypisk' hit: 'Jeg havde ikke regnet med, det ville røre folk så voldsomt'

Andreas Odbjerg er overrasket over modtagelsen af hans nye sang 'I morgen er der også en dag'.

Hej Andreas, jeg vil bare fortælle, at din sang 'I morgen er der også en dag' er så fantastisk en sang. Jeg føler, den er skrevet til mig, jeg har en far på hospice med uhelbredelig kræft (...) Jeg finder så meget trøst i din sang (...) Første gang jeg hørte den i radioen, kunne jeg næsten ikke tro, hvad jeg hørte. Tusinde tak.

Sådan lyder det blandt andet i én af mange personlige beskeder, der på det seneste er tikket ind i den danske musiker Andreas Odbjergs indbakke, siden han udgav singlen'I morgen er der også en dag'.

Det fortalte han i fredagens udgave af radioprogrammet Go' Morgen P3'.

- Jeg får tre-fem beskeder om dagen, og jeg har nok fået over 200 af noget, som minder om en halv A4-side. Folk fortæller om et meget hårdt sted, de er i livet, men at sangen giver dem håb og gør det hele lidt nemmere for dem, fortalte han i programmet.

Sangen handler om, at der altid kommer "en ny dag i morgen", også selvom livet ser sort ud, som den 33-årige musiker blandt andet synger.

Og Andreas Odbjerg tror netop, sangen vækker følelser i folk, fordi vi lever i den tid, vi gør, fortæller han.

- Sådan som verden ser ud lige nu, tror jeg, folk har brug for endnu mere håb, fortalte han i radioen.

- Teksten er indbegrebet af det at være menneske. At falde og slå sig, men samtidig rejse sig igen, uddyber han til dr.dk.

Se Andreas Odbjerg optræde med nummeret 'I morgen er der også en dag' i 'Go' Morgen P3' i videoen øverst.

Overrasket over modtagelsen

Det nye radiohit blev til i Andreas Odbjergs mormors hus, som han havde lånt til at lave musik i med sine to bedste venner.

- Jeg bilder mig selv ind, at omgivelserne i det her familiehus, hvor jeg er kommet hele mit liv, har påvirket mig. Og jeg tror ikke, jeg havde kunnet skrive noget så hjerteligt, hvis jeg ikke var omgivet af mennesker og omgivelser, jeg virkelig holdt af, fortæller han.

Den dansker sanger vidste godt, at 'I morgen er der også en dag' kunne noget specielt, men at nummeret ligefrem skulle afføde så stor en anerkendelse fra fans og nye lyttere, kom alligevel bag på ham.

- Jeg havde ikke regnet med, at det ville røre folk så voldsomt. Mit gennembrudshit, 'Føler mig selv 100', er i en helt anden grøft. Det er mere præget af en disko-vibe. Men jeg valgte at udgive den her sang med hjertet, fortæller han.

For Andres Odbjerg betyder det særligt meget, at han har formået at lave et nummer, der afviger fra hans tidligere udgivelser, men som stadig er blevet modtaget så positivt.

- Det er på mange måder et atypisk nummer. Hvis man havde en robot, der skulle skrive et hit ud fra, hvad der virker, så tror jeg ikke, det var blevet taget sådan imod. Det er dejligt, at sådan et nummer kan få succes, fortæller han og tilføjer:

- Og så er det skønt, folk reagerer så godt på det. Når jeg tager mit ego ud af ligningen, så er det præcis det, det handler om. Dér giver det mening for mig at lave musik.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk