Dansk popcharmør: Jeg håber, folk laver børn til min musik

- Jeg har et mål om at skrive sange til den kommende generation af kærester, siger den danske popsanger Aksglæde.

Aksglæde har blandt andet hittet med nummeret 'PromilleRomantikken'. (Foto: HJORTH DANIEL © DANIEL HJORTH)

En digtsamling, som du kan danse til.

Sådan beskriver 27-årige Jacob Aksglæde selv den musik, som han med sange som 'PromilleRomantikken' og 'Næste sommer' de sidste par år har forført tusindvis af danske øregange med.

Hør 'PromilleRomantikken' her, mens du læser videre.

0:00

Udover de finurlige tekster og poppede beats så er fællesnævneren for Aksglædes musik, at de fleste sange bygger på historier fra hans eget liv.

- Jeg tror, at der kommer bedre sange ud af det, når jeg skriver ud fra noget, jeg selv har oplevet. Det bliver mere ærligt, og jeg kan bedre synge og formidle det. Det tror jeg også, at lytterne kan mærke, siger han.

Men det kan også være hårdt at krænge sin sjæl ud på et leje af poppede akkorder.

For når man sidder dér og skriver sange om sit eget liv, ripper man samtidig op i ting, man ellers troede, man havde lagt låg på.

- Det er jo en smertefuld bevægelse at gå ind i de ting, for man bliver jo mindet om sine gamle følelser og kan nærmest sidde og blive forelsket på ny, når man sidder og skriver om en gammel ekskæreste, siger han.

Fuld ven konfronterede ekskæresten

Og så er der dém, det hele handler om.

Vennerne, ekskæresterne og de flirts, der aldrig blev til mere end dét.

- Jeg var til en fest, hvor en af mine fulde venner gik op til min ekskæreste og sagde: 'Ved du godt, at alle sangene handler om dig?'. Det var rimelig pinligt, men altså… Jeg tror godt, at hun havde regnet den ud i forvejen, siger Jacob Aksglæde.

På sin seneste single, 'Bare i nogle timer', dykker Aksglæde endnu engang ned i sit eget indre arkiv af anekdoter og følelser. Sangen handler nemlig om mødet med en ekskæreste, som fik de gamle kærlighedsfølelser til at blomstre igen.

Du kan høre Aksglædes nyeste single, 'Bare i nogle timer', lige her.

0:00

Folk skal lave børn til mine sange

Jacob Aksglæde er vokset op i udkanten af Odense, hvor han fra barnsben fik popmusik ind under huden.

Faren, der har problemer med hørelsen, spillede nemlig så høj musik, at det var nærmest umuligt for den unge sanger ikke at få skudt en daglig dosis popmusik i blodet.

Senere lærte han at spille guitar og dannede en lang stribe bands, som dog alle endte med at gå i opløsning. I stedet valgte Aksglæde at gå solo i drømmen om en musikkarriere og håber nu på at røre så mange som muligt med sine fængende popmelodier.

- Hvis vi går et halvt år tilbage, så er de ting, jeg håbede ville ske dengang, gået i opfyldelse. Men det skulle de også gerne, for jeg arbejder jo konstant med det her og vil fremad, siger han.

Så det går faktisk for langsomt til dit temperament?

- Ja, det gør det da helt sikkert. Jeg vil bare gerne derudaf! Men jeg er også glad for, at det ikke bare er sprunget i luften på én gang, og jeg endte som en one hit wonder. Det er jo faren, hvis man pludselig opnår en masse succes. Så kan det hurtigt dø ud igen, siger han.

Kursen hos det fynske poptalent er i den grad sat mod stjernehimlen, men hvor andre måske drømmer om platinplader eller streaming-rekorder, så er succeskriteriet for Aksglæde et andet.

- Jeg har et mål om at skrive sange til den kommende generation af kærester. Det ville være fantastisk, hvis der var folk, der havde mødt hinanden til min musik eller havde lavet børn til mine sange, siger han og fortsætter:

- Jeg vil gerne have, at hele familien kan sidde i bilen på vej til Spanien, og når min sang så kommer på i radioen, så kan forældrene sidde og sende hinanden et indforstået blik og et lumsk smil, slutter han med et grin.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk