Dansk popduo er det hotteste navn i byen: - Vores venner er ret uimponerede

Barselona udgøres af to unge teenagere, der gør sig mange tanker om at balancere livet som teenager med deres nyfundne popstjerneliv.

(© ArtPeople)

Rud Aslak og Rasmus Theodor er navnene bag den populære duo, der kækt kalder sig Barselona.

De er henholdsvis 18 og 19 år gamle og har droppet det normale teenageliv med lektier og madpakke til fordel for livet som popstjerner.

- For vores vedkommende gør vi det 100 procent, ellers kunne vi lige så godt lade være. Man kommer ingen vegne, hvis man ikke har tid til at lave det, man vil. Det bliver man bare skør af. Så må man tage en HF senere, hvis man får brug for det. Jeg ved ikke, hvad jeg skulle bruge den til nu, siger Rud Aslak, der er vokalisten i gruppen.

Og måske har han ret.

I hvert fald har de to drenge på bare to år præsteret at udgive to ep’er, og givet koncert på både Roskilde Festival, Smukfest og senest Heartland Festival. Og så har de netop udgivet deres nye single ’Uberørt’, som du kan høre lige her:

0:00

En inspiration for andre unge

De unge drenge gik på Ollerup Efterskole på Sydfyn, hvor de egentlig ikke var supergode venner.

Men på en skæbnesvanger Roskilde Festival i 2016 blev lysten til at lave musik sammen for stor.

- Vi hørte helt vildt meget musik i den uge og kom bare til at snakke om, at vi skulle lave noget selv. Jeg havde flere oplevelser, hvor jeg hørte koncerter og tænkte ’Hvis de kan spille, så kan jeg sgu også’. Så vi kom hjem med blod på tanden og udsigt til en hel sommerferie, hvor vi havde tid til at lave en masse ting, Rasmus Theodor.

De to drenge droppede som tidligere nævnt skolen for at hellige sig musikken. Og hvis det stod til dem, så ville mange unge have godt af at følge deres eksempel og gå 100 procent efter drømmen.

- På et tidspunkt mødte vi en dreng, der fortalte, at der er mange på vores alder, der går i gymnasiet og spiller musik, som vi kan være en inspiration for. Vi lykkes jo faktisk med det, vi elsker. Og jeg tror da, der er mange, der ikke gør det 100 procent, fordi vi alle sammen har fået proppet ind i hovedet, at det er én vej i livet: Folkeskole efterfulgt af gymnasiet og så videre, siger Rud Aslak.

Vennerne er uimponerede

De unge stjerner, der stadig begge er under 20 år, har i kølvandet på deres kun stigende popularitet også gjort sig tanker om, hvordan man balancerer livet som popstjerne samtidig med at være så unge.

Rasmus Theodor og Rud Aslak har på under to år udgivet to ep'er. I 2017 udkom 'Drengepop', og tidligere i år udkom 'Sommerkys' (Foto: Sophus Wolf © ArtPeople)

Musikhistorien har gang på gang vist, hvordan unge mennesker med pludselig succes har haft svært ved at håndtere den og er kommet ud på alverdens skråplaner.

Og det gør Rud Aslak og Rasmus Theodor deres bedste for at undgå.

- For mig har hele det her forløb med musikken gjort mig meget moden i forhold til, hvor jeg var, hvis jeg ikke havde været igennem det, siger Rasmus Theodor.

- Vi arbejder jo med voksne mennesker, så jeg føler selv, jeg er blevet mere voksen og har været nødt til at tage ansvar og hånd om mange ting.

Han bliver bakket op af sin bandmakker, der fremhæver vennerne hjemmefra som en væsentlig faktor i at holde begge ben på jorden.

- Kvaliteten ved ens gamle venner er, at de er ret uimponerede. Så når man er inde i Barselona-projeketet 24-7 og hele tiden snakker om dét, så er det meget rart at mødes med nogle venner, der hellere vil snakke om damer eller et eller andet, siger Rud med et smil på læben:

- De er med til at holde os på jorden og sørger for, at vi ikke tror, vi er noget.