Dansk popduo har fået nok af 'indholdsløst shit' og 'Instagram-patter': Man skal tænke over, hvad man sender ud i verden

Efter et hæsblæsende 2018 går danske Fool næste år nye veje med deres musik.

Danske Fool har hittet stort i 2018. Nu barsler de med ny musik. (Foto: © Oliver Klitgård Larsen, Sony Music)

Fra 0 til 100 på ingen tid.

Sådan beskriver danske Fool selv det år, der snart går på hæld.

Deres 2018 har nemlig budt på flere hitsingler, et hav af koncerter – og en enkelt fuser, men den vender vi tilbage til.

Lad os først skrue tiden tilbage til starten af året.

I januar udsendte Fool singlen 'Strapped', der her snart et år senere har trukket over 13 millioner klik på play-knappen hos streamingtjenesten Spotify.

- Det havde vi fandme ikke regnet med, siger Jabs, den ene del af hitduoen.

- Jeg var faktisk sikker på, at det nummer aldrig ville komme i radioen, fordi det var så anderledes end det, vi havde udgivet før. Men der har det jo vist sig, at jeg tog fejl – på den virkelig fede måde, siger Adrian, der står for vokalen på hits som 'Strapped' og 'Outcast'.

Lyt til Fools seneste single 'Living Large' her, mens du læser videre:

0:00

Brød sammen efter Roskilde-koncert

I kølvandet på sangens massive succes kom også en lang række spillejobs rundt omkring i landet. Faktisk så mange, at bandet nærmest har spillet uafbrudt siden februar og brugt det meste af året på landevejen.

- Det har været sindssygt fedt. Det har været som et tog, hvor man bare steg om bord og så er det kørt derudaf, siger Jabs.

- Selvom det har været travlt til tider, så husker vi os selv på, at vi ikke må klage, for det betyder jo bare, at det går skide godt.

Særligt én koncert har gjort indtryk på de to hitmagere.

I sommer spillede duoen på Roskilde Festival under opvarmningsdagene, hvor omkring 18.000 festivalgæster mødte op, for at se drengene spille på Countdown-scenen.

- Roskilde var klart det største og vildeste, vi nogensinde har prøvet. Det var kæmpestort, fortæller Adrian, der efter koncerten brød sammen i glædestårer.

- Jeg blev bare ramt af en følelse af overvældende glæde. Det var en milepæl, som vi virkelig havde arbejdet hen imod, som pludselig var nået. Så stod vi begge og fældede en tåre og krammede lidt.

Tidligere i år gæstede Fool P3, hvor de optrådte med 'Strapped'. Se deres optræden her:

Spillede for fire snøftende bargæster

Der er også én anden af Fools mange koncerter i år, der har skrevet sig i mindebogen - dog af helt andre grunde.

Efter at have spillet en forrygende koncert på SPOT Festival i maj (publikum var 'lit as fuck', som Adrian forklarer det), drog duoen samme aften videre til en natklub et sted i Jylland (hvor, har de glemt), hvor de skulle optræde senere på aftenen.

- Vi kommer ind på det her sted, og stemningen er bare virkelig stenet. Men vi går om bagved og begynder at gøre os klar, da barchefen kommer ud til os i baglokalet fem minutter før vi skal på.

- Han ser meget slukøret ud, da han så fortæller os, at han beklager, at stemningen er lidt flad, men at en af deres faste bartendere var afgået ved døden dagen før. Hvordan reagerer man lige på dén besked?, siger Jabs

- Det er jo tragisk og vi synes måske, det er lidt mærkeligt, at de ikke har aflyst. Men vi skal jo på, så vi går derud, og så sidder der seriøst fire mennesker og snøfter ned i deres drinks, fortæller Adrian.

- Men så bundede vi en whiskeycola hver, og så gav vi den gas, siger Jabs med et grin.

Fool har indtil videre blot udgivet fem singler - men der er mere musik på vej. (Foto: © Oliver Klitgård Larsen, Sony Music)

Mere på hjerte i det nye år

For tiden barsler Fool med en række nye numre, der efter planen ser dagens lys i starten af næste år.

Med de nye sange prøver duoen at gå nye veje - både musikalsk, men også i det tekstunivers, de bygger deres numre over.

- Vi glæder os til at lave noget, som er lidt mere statement-agtigt. Vi vil gerne gå i dybden med, hvad vi gerne vil sige, og hvor vi vil tage tingene hen. Vi kommer ikke til at gå all politcal, men vi prøver at tænke lidt mere over, hvad vi egentlig sender ud i verden og hvad vi står for, siger Jabs.

Hvorfor er det vigtigt for jer?

- Vi vi vil gerne udfordre tekstuniverset lidt, så vi ikke kun tænker i catchy hooks, men også tænker over, hvad det catchy omkvæd så skal sige? Vi lever efterhånden i en tid, hvor der sgu lidt er brug for, at man siger nogle ting. Der er allerede masser af indholdsløst shit og Instagram-patter derude.