Dansk popstjerne gjorde rørende comeback i udsolgt koncerthal: 'Hold kæft, det er følsomt'

Fredag blev en rørt og crowdsurfende MØ genforenet med sit publikum i Den Grå Hal i København.

Publikum fik sig en intim oplevelse, da MØ fredag aften spillede i Den Grå Hal på fristaden Christiania i København. (Foto: Frederik Højfeldt © DR)

Hun har spillet på flere af de største scener, en popstjerne kan drømme om.

Den berygtede Coachella Festival i Californien. Til koncerter i Frankrig, England og USA. På Orange Scene på Roskilde Festival herhjemme.

Men alligevel er Den Grå Hal på fristaden Christiania i København et sted, som MØ altid har drømt om at spille koncert.

Det fortalte hun, da hun fredag aften stod badet i farvet spotlys midt i den gamle ridehal til en koncert, hvor hun kom helt tæt på sit publikum.

- Christiania er dér, hvor jeg startede med at spille live sammen med Mor (MØ's tidligere punkband, red.). Det er en kæmpe drøm for mig at få lov til det her, lød det fra en rørt MØ.

- Jeg kommer sikkert til at være så akavet og underlig hele aftenen, fordi det er så vildt for mig at være tilbage på scenen. Men I skal bare vide, at jeg er så taknemmelig.

Det var hendes første og længe ventede koncert, siden hun i 2019 spillede på Orange Scene på Roskilde Festival og trak stikket for at fokusere på sit mentale helbred efter en lang række hæsblæsende år.

Hun lavede blandt andet ét af 10'ernes allerstørste hits med Major Lazer, udgav en sang med selveste Justin Bieber og turnerede verden rundt.

Men hun havde brug for en pause. Og så ramte corona.

Tidligere i år annoncerede hun så sit comeback med singlen 'Live to Survive', og for kun lidt over en måned siden kunne danske MØ-fans endelig begynde at glæde sig til at opleve popstjernen live igen, da koncerten i Den Grå Hal blev offentliggjort.

Det forventningsfulde og euforiske publikum mødte da også en tydeligt berørt verdensstjerne, der havde taget tilløb til at gå på scenen denne kolde efterårsaften:

- Hold kæft, det er følsomt i aften. Det er noget, der har været inde i mit hoved i så lang tid, så dét at stå her …, sagde hun, mens hele hallen klappede og jublede med hænderne højt i vejret.

- Jeg har været så nervøs op til det her. Jeg har prøvet at sige: "Fuck, om jeg synger forkert, jeg vil bare have det sjovt". Og det har jeg virkelig haft. Jeg har haft det virkelig sjovt.

Hele aftenen blev hun hyldet som både verdensstjernen MØ og fynboen Karen Marie Ørsted, da hun tryllebandt sit publikum med numre som 'Final Song', 'Nights With You', 'Lean On' og den aktuelle radiobasker 'Live to Survive'.

Du kan lytte til 'Live to Survive' her, mens du læser videre:

0:00

Crowdsurfede og bevægede sig rundt blandt publikum

Gennem den fem kvarter lange koncert skiftede hun mellem den store hovedscene, der var omringet af publikum hele vejen rundt, en mindre scene midt i salen og én bagerst, hvor en form for motorcykel udgjorde koncertens eneste rekvisit.

Hun spillede både gamle klassikere som 'Pilgrim', 'Maiden' og 'Don't Wanna Dance' fra debutalbummet og kæmpehits som 'Lean On' og 'Don't Leave' krydret med en masse ny musik fra hendes kommende tredje album, 'Motordrome'.

Publikum fik endda lov til at opleve sangen 'Fisse i dit fjæs', som MØ fremførte sammen med sin veninde og tidligere bandkammerat Josefine Struckmann, der nu laver musik under navnet Nurse. En sang fra dengang de to spillede sammen i punkbandet Mor.

  • Der var en summende og pulserende stemning i Den Grå Hal. Da lyset blev dæmpet, og de første toner slog an, begyndte folk at kigge rundt i hallen: Hvor var MØ? Hun dukkede op, og først var det bare hende, hendes vokal og et euforisk publikum. Koncerten var skudt i gang! (Foto: Frederik Højfeldt © DR)
  • De første numre, som MØ spillede til koncerten, var nye sange. Men det stoppede hverken hende eller publikum i at danse rundt. - Det er så syret at se så mange mennesker være her, sagde en overvældet MØ. (Foto: Frederik Højfeldt © DR)
  • MØ spillede 'Pilgrim' fra debutalbummet, og hele Den Grå Hal blev nærmest hypnotiseret til lyden af MØ's vokal, det tunge beat og spotlyset, der lyste hallen op for hvert slag. (Foto: Frederik Højfeldt © DR)
  • Publikum fik lov til at opleve MØ helt tæt på, da hun bevægede sig rundt mellem de tre scener, der var placeret i hallen. (Foto: Frederik Højfeldt © DR)
  • Engang var MØ en del af punkbandet Mor med veninden Josefine Struckmann. Hun laver nu musik under kunstnernavnet Nurse og opvarmede for MØ fredag aften. Pludselig stod de to sammen på scenen og krammede hinanden. Og så skrålede de sammen deres gamle Mor-sang 'Fisse i dit fjæs', mens de rev hinanden rundt på scenen. (Foto: Frederik Højfeldt © DR)
  • Rundt om hovedscenen var en platform, hvor fans kunne stå og opleve koncerten. MØ stillede sig flere gange op blandt dem og dansede og sang sammen med dem. (Foto: Frederik Højfeldt © DR)
  • På den tredje scene var koncertens eneste rekvisit: en form for motorcykel. Det var her, MØ spillede kæmpehittet 'Lean On' – et af 10'ernes allerstørste hits, som gav hende det helt store internationale gennembrud. (Foto: Frederik Højfeldt © DR)
  • Stemningen blandt publikum var på én og samme tid intim og euforisk. (Foto: Frederik Højfeldt © DR)
  • MØ kastede sig ud i crowdsurfing flere gange gennem koncerten. Hun kunne ikke skjule sin glæde og brød grinende sammen, mens hun blev båret gennem publikum. (Foto: Frederik Højfeldt © DR)
  • Det var nærværende at opleve MØ så tæt på, mente flere af de publikummer, dr.dk mødte efter koncerten. Popstjernen var selv tydeligt rørt over koncerten og lavede hjerter og luftkys til publikum. (Foto: Frederik Højfeldt © DR)
1 / 10

Og der var da også en helt særlig stemning i hallen under hele koncerten.

For MØ var ikke bare tæt på sit publikum. Hun gik i ét med det: Hun bevægede sig rundt nede blandt koncertgængerne, når hun skiftede mellem de tre scener, og hun stillede sig op for at danse og synge sammen med de inkarnerede fans, der havde fået plads på platformen rundt om hovedscenen.

Og i vaskeægte MØ-stil kastede hun sig ud i crowdsurfing flere gange, brød ud i grin og råbte:

- Den Grååå Haaaal!

Det var intimt og råt, og selvom der flere gange var knas med lyden, virkede det næsten naturligt, fordi MØ bare var lige dér midt i det hele og tæt på alle. Der var ikke noget, der ikke kunne grines eller danses væk, når man stod side om side med en verdensstjerne, der også bare er fra Fyn.

Og da MØ til sidst – meget passende – sluttede af med at synge 'Final Song', udbrød hun med en knækket stemme:

- Jeg elsker jer. Tak!, inden hun til allersidst gav luftkys og rørte ved fansene på vej ud.

'Hun kan stadig'

- Det var ligesom at komme tilbage til en gymnasiefest. Man følte, hun var én af os, og at hun var en del af publikum, fordi det var så småt.

Sådan lød det fra 26-årige Thorgeir K. Blöndal, der sammen med vennen Stefen Magnusson har en efterhånden lang historie med MØ: De har været fans, siden de oplevede hende i 2014, og i de to efterfølgende år så de hende to gange mere.

De to venner, Stefen Magnusson (tv.) og Thorgeir K. Blöndal (th.), begge 26 år, har oplevet MØ flere gange sammen. Her har de fået fingrene i to af de få hæklede baretter, som MØ selv havde lavet, og som blev solgt til koncerten. (Foto: Frederik Højfeldt © DR)

De skulle dog vente helt til nu, før de kunne opleve hende igen. Og de blev ikke skuffede:

- Hun kan stadig, konkluderede Thorgeir K. Blöndal.

- Det vildeste øjeblik under koncerten var, da hun gik gennem publikum. Hun gik lige forbi os. Jeg kommer til at huske hele oplevelsen, fortalte Stefen Magnusson.

De to venner havde desuden været forbi merchandiseboden i hallen og havde fået fat i to hæklede baretter med MØ-logo, som MØ selv havde lavet specielt til koncerten.

- Hatten er så personlig, sagde Stefen Magnusson, og Thorgeir K. Blöndal var enig:

- Den er en del af oplevelsen. Og den er behagelig!

Pludselig stod MØ ved siden af

En anden, der havde en vild oplevelse, var Hans Christian Finch Jensen. Han var én af de heldige fans, der fik en plads på platformen omme bag hovedscenen.

40-årige Hans Christian Finch Jensen var én af de fans, der havde fået plads omme ved hovedscenen og derfor stod rigtig tæt på MØ. (Foto: Frederik Højfeldt © DR)

- Det var sjovt at stå bag ved scenen. Det var ligesom selv at stå på scenen, lød det fra den store MØ-fan, der på et tidspunkt fik sig noget af en overraskelse:

- Jeg vendte mig om og så, at hun stod lige ved siden af mig. Hun gik bagved og stod sammen med os. Jeg har aldrig set andre sangere gøre det. Det er meget fedt, sagde han.

Men det var noget andet, der var hans særlige yndlingsøjeblik: nemlig da MØ crowdsurfede.

- Det plejer MØ altid at gøre. Det er meget intimt.

'Sådan er det altid med MØ'

De to søstre Sofie og Marie Albrechtsen havde også set frem til koncerten, som de havde hevet veninden Caroline Dörner med til.

- Vi havde glædet os helt ubeskriveligt meget, fordi vi vidste, at MØ havde taget en pause og nu vendte tilbage, sagde 24-årige Sofie Albrechtsen og fortsatte:

- Og så var det en hemmelighedsfuld koncert. Vi har hele tiden vidst, at den ville være anderledes, men vi vidste ikke, hvordan det var. Så vi var spændte på at høre, hvad den nye MØ er, og hvad det kan.

20-årige Marie Albrechtsen (tv.), 24-årige Sofie Albrechtsen (midten) og 24-årige Caroline Dörner (th.) var meget begejstrede for MØ's nærvær og tilstedeværelse under koncerten.

Og MØ skuffede bestemt ikke, mente Sofie Albrechtsen.

- Jeg synes, det var fantastisk! Både med den glæde, hun havde, og det nærvær, hun havde med publikum.

Det var veninden Caroline Dörner enig i, der især var begejstret for MØ's tilstedeværelse under koncerten:

- Jeg havde det, som om hun var nede sammen med publikum.

- Der var en megafed stemning. Folk har danset – det var ligesom at være på dansegulvet, sagde Marie Albrechtsen, mens Caroline Dörner skyndte sig at tilføje:

- Sådan er det altid med MØ.

FacebookTwitter