Dansk popstjerne overraskede i Melodi Grand Prix: 'Den sang betyder noget helt særligt for mig'

Andreas Odbjerg optrådte med sin helt egen udgave af nummeret 'Fra Mols til Skagen' i lørdagens Melodi Grand Prix.

For 26 år siden vandt Aud Wilken Dansk Melodi Grand Prix med sangen 'Fra Mols til Skagen', der siden er blevet én af de største og mest afholdte danske Grand Prix-sange herhjemme.

Lørdag aften fik den gamle Grand Prix-klassiker så nyt liv.

Her gik musikeren Andreas Odbjerg nemlig på scenen ved dette års danske Melodi Grand Prix med sin helt egen nyfortolkning af vindersangen, der indkasserede Danmark en femteplads ved Eurovision Song Contest.

- Det er en sang, der emmer af nostalgi for mig. Min mor elskede den sang, og jeg har et klart barndomsminde af, at hun står i mine forældres soveværelse og synger med på den, så den betyder noget helt særligt for mig, fortæller Andreas Odbjerg om nummeret.

Du kan se Andreas Odbjergs nye version af 'Fra Mols til Skagen' i videoen øverst.

Da Andreas Odbjerg, der selv er kendt for hits som 'Føler mig selv 100' og 'Penge ind penge ud', blev spurgt, om han ville optræde i årets finale med en nyfortolkning af et gammelt Grand Prix-nummer, var han da heller ikke i tvivl om, at det netop var 'Fra Mols til Skagen', han skulle kaste sin kærlighed på.

- Der er skrevet mange gode Grand Prix-sange, men det var ret givet, det skulle være den. 'Dansevise' (sunget af Grethe og Jørgen Ingmann i 1963) er også fin, men er blevet nyfortolket så mange gange efterhånden.

- Tommy Seebachs 'Under stjernerne på himlen' elsker jeg også, men den har Rasmus (Seebach) allerede lavet verdens bedste cover af, så den ville jeg heller ikke røre ved, fortæller Andreas Odbjerg.

For ham skiller 'Fra Mols til Skagen' sig særligt ud fra andre danske Grand Prix-vindere, fordi den i hans ører ikke er en "klassisk" Grand Prix-sang.

- Grand Prix'et er en konkurrence, hvor det handler om, at folk skal høre din sang én gang, og så sidder den fast. Der skiller 'Fra Mols til Skagen' sig ud, fordi den rent musikalsk er meget mere eksperimenterende. Den er meget cool og tilbagelænet i sin lyd og har en skævhed, jeg rigtig godt kan lide, forklarer Andreas Odbjerg.

Se Aud Wilken fremføre originaludgaven af sin vindersang her:

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk