(Foto: Sebastian Stokkebo Sørensen © dr)

Dansk rapper frygter stjernelivet: 'Det føles som at have en stalker'

Michael Williams bliver ofte genkendt på gaden, men han vil faktisk helst være fri.

For en rapper er privatfly og dyre biler måske de allerstærkeste symboler på at have "klaret den".

Og en betydelig andel af tidens helt store rappere som Travis Scott, Gucci Mane og Lil Pump har gladeligt poseret i jetfly og milliondyre sportsvogne i deres musikvideoer.

Så det må have været en rapper-drøm, der gik i opfyldelse, da 22-årige Michael Williams pludselig fandt sig selv siddende i et privatfly omgivet af et 20 mand stort videohold.

Anledningen var musikvideoen til Citybois' nummer 'Bois Forever', hvor Michael Williams rapper et vers. Men selvom privatflyet er et mytisk statussymbol i rapuniverset, ville Michael Williams aldrig selv have valgt et privatfly til en af sine egne musikvideoer.

- Det havde været wack, hvis jeg selv havde gjort det. Jeg lever ikke et liv med privatfly eller Lamborghini, jeg har ikke en gang bil. Men når det er en Citybois-video, og de får den idé, at jeg skal sidde i et privatfly, siger jeg selvfølgelig: "100 procent". Så kan man godt tillade sig det, siger Michael Williams.

Det kan godt være, at Michael Williams ikke helt har råd til dyre biler og jetset. Endnu. Men det seneste år har den unge rapper for alvor fået luft under vingerne. Særligt med sin seneste single, 'Nino', som er hans største streamingsucces til dato med to millioner Spotify-afspilninger.

Og med til den slags succes hører en masse opmærksomhed. Opmærksomhed, som Michael Williams ikke udelukkende er glad for.

- Jeg bliver tit genkendt på gaden. Det føles som at have en stalker hele tiden. Det er lidt noieren.

Det er måske særligt paranoiafremkaldende at have øjne på sig, når man ikke altid gør ting, man helt kan stå inde for.

- Jeg har fandeme gjort mange dumme ting. Jeg venter bare på den dag, hvor der er en, der bringer det op, og så bliver jeg smadret fuldstændig, siger Michael Williams.

Vi har mødt Michael Williams i et sommerhus i Tisvildeleje til en snak om udfordringen ved at være med på et popnummer uden at "sælge ud". Om krabber. Og om bagsiden af medaljen ved at være et forholdsvis kendt - og let genkendeligt - ansigt.

Lyt til Michael Williams' største hit, 'Nino':

0:00
 • Egentlig skulle vi have mødt Michael Williams i den lejlighed, han deler med en ven på Nørrebro. Men dagen inden modtog vi et opkald fra Michael Williams' manager. Hun forklarede undskyldende, at Michael Williams havde glemt alt om aftalen, og at han var taget med en ven til Tisvildeleje. "Han er jo rapper", sluttede hun med et suk. Så dr.dk er taget til Tisvildeleje, hvor vi møder Michael Williams i et sommerhus. (Foto: Sebastian Stokkebo Sørensen © dr)
  1 / 12
 • Rapperen tager plads i et hjørne af sommerhusets lille musikstudie. Her er alt det udstyr, der skal til, for at man kan producere musik. Men Michael Williams får næsten aldrig produceret noget, når han er heroppe. Og når han endelig får lavet noget, er det kun "jokemusik". Men det er heller ikke med intentionen om at skrive musik, at han er her. Han er kommet for at "chille og booze" med venner. Det er ikke kun i sommerhuset, at Michael Williams er uproduktiv for tiden. Han har generelt ikke fået ret meget fra hånden under coronanedlukningen. - Jeg har bare chillet, mand. Jeg har ikke lavet en skid, ærligt. Jeg tror, jeg havde brug for det. Jeg ved, det er fucked up at sige. Men hvis det her endelig skulle ske, har det været god timing for mig. (Foto: Sebastian Stokkebo Sørensen © dr)
  2 / 12
 • På brystet har han tatoveret, hvad der ved første øjekast ligner et M. Men det er formet, så det danner et W, når rapperen selv kigger ned. Det er den eneste tatovering, han har. Men sandsynligvis ikke meget længere, forklarer han. For i aften er der fest i sommerhuset, og der er en tatoveringsmaskine i hytten. Selvom Michael Williams har nydt at dandere den med god samvittighed under nedlukningen, er han også ærgerlig over aflysningerne. Særligt Distortion havde han glædet sig til. - Distortion er bare fucking crazy. En gadefest, hvor der bare bliver boozet dagen lang og røget joints over det hele, mens folk pisser på gaden, selvom der er politi overalt. Det er så "rav", som det kan blive. (Foto: Sebastian Stokkebo Sørensen © dr)
  3 / 12
 • Michael Williams har haft et succesfuldt 2020 frem til nu med både en Citybois-feature og sit største hit i eget navn til dato, sangen 'Nino'. Men han er bevidst om ikke at lade det stige sig til hovedet og om ikke at få for store forventninger. Den unge rapper er da også allerede vant til at omstille sig. - Sidste år spillede jeg på Rådhuspladsen den ene dag foran et kæmpe publikum. Næste dag spillede jeg på en lille soundboks-vogn, husker Michael Williams. (Foto: Sebastian Stokkebo Sørensen © dr)
  4 / 12
 • Det var ikke tilfældigt, at Michael Williams pludselig landede i et privatfly i en Citybois-video. Rapperen kan ikke huske, hvordan de lærte hinanden at kende. Men Michael Williams har festet en del med de to stjerner fra duoen, og hver gang talte de om, at de skulle lave musik sammen en dag. (Foto: Sebastian Stokkebo Sørensen © dr)
  5 / 12
 • Men at skrive et vers til Citybois-nummeret skulle blive en af de sværeste opgaver, Michael Williams har fået i sin karriere. - Jeg laver trapmusik, og fordi det er en undergrundsgenre, er det svært at få det til at passe ind i et popnummer. Så jeg havde meget svært ved at konvertere mit shit over til nummeret uden at sælge ud, siger han. Michael Williams var tæt på at kaste håndklædet i ringen. - Jeg var rigtig tæt på at give op. Sige: "Fuck det, jeg kan ikke finde ud af det". Men jeg er sgu glad for, at jeg gjorde det alligevel. At jeg fik knækket den. (Foto: Sebastian Stokkebo Sørensen © dr)
  6 / 12
 • Da coronakrisen ramte, blev Michael Williams' streamingtal halveret. Rapperen har indtryk af, at coronakrisen af en eller anden grund har været en massakre på de fleste kunstneres tal. Men hans hit 'Nino' streamer stadig "helt fint". Det lader da også til, at Michael Williams er et varmt navn for tiden. Og hvis han troede, at han ville slippe for at blive genkendt på gaden, når han undslap København, tog han fejl. - Jeg havde kun været her i Tisvildeleje i en halv time, og så var der nogle kids på 16-17 år, der råbte på gaden og ville have billeder. Det var crazy. (Foto: Sebastian Stokkebo Sørensen © dr)
  7 / 12
 • Det sker tit, at han bliver genkendt, fortæller rapperen. Han er overbevist om, at hans udseende spiller en stor rolle. - Jeg er mørk og har blonde dreads. Allerede dér ligner jeg en rapper. Jeg er ret genkendelig. (Foto: Sebastian Stokkebo Sørensen © dr)
  8 / 12
 • Williams har et ambivalent forhold til at blive genkendt og opsøgt af fremmede. - Det er fedt. Men det er også noieren. Jeg har nogen perioder, hvor jeg er rigtig god til ikke at tænke over det. Men også andre perioder, hvor jeg tænker fucking meget over det og godt kan blive paranoid. Det er lidt noieren. (Foto: Sebastian Stokkebo Sørensen © dr)
  9 / 12
 • Det værste er, når fremmede har en idé om, hvem han er. Som engang han stod foran natklubben Sigurdsgade på Nørrebro med nogle venner. Vennerne snakkede sammen, og Michael Williams stod med en cigaret og "chillede med sin telefon", da en kvinde kom hen til ham. - Hun spurgte mig: "Er det ikke hårdt ikke at få opmærksomhed hele tiden?". Jeg sagde, jeg ikke havde nogen idé om, hvad hun snakkede om. Men hun tænkte vel, at jeg var arrogant og opmærksomhedskrævende. Det er fucking mærkeligt. Og man kan ikke rigtig gøre noget. Jeg ville jo heller ikke være nederen over for hende, selvom hun havde været nederen over for mig. Så ville jeg jo bare bekræfte hende i, at jeg var en idiot, siger Michael Williams. Han hæfter sig dog ikke yderligere ved sådan nogle situationer. - De fleste er alligevel nogen, man sikkert ikke kommer til at være venner med alligevel. Så det er ligesom skraldet, der tager sig selv ud. (Foto: Sebastian Stokkebo Sørensen © dr)
  10 / 12
 • Michael Williams samler en krabbe op fra stranden. - Jeg hader krabber. De napper. Det fucker jeg ikke med, siger Michael Williams. Hvis han kunne lave sin musik uden at blive kendt, ville han foretrække det, siger han. Særligt er han træt af, at han ikke kan være i byen og opføre sig, som han vil, uden det kan komme til at bide ham i halen. - Lad os sige, at du er helt lam i byen. Du vælter rundt, og folk tager videoer og sådan noget der. Sådan noget kan godt være ret trip, hvis du er en kendt person som for eksempel Drake. Det er bare lidt noieren, hvis du ikke føler dig helt tryg i at gøre det alligevel. (Foto: Sebastian Stokkebo Sørensen © dr)
  11 / 12
 • Michael Williams spænder sin durag. En hovedbeklædning, som gør, at hans dreadlocks lægger sig ned. Rapperen er ikke helt tryg ved potentielt at skulle have alles øjne på sig. Men han har besluttet, at han ikke vil lade den slags diktere sit liv. - Jeg er nået til et punkt, hvor jeg ikke giver en fuck. Jeg skal ikke skrue ned for mit liv, bare fordi der er nogen dudes, der kender mig. (Foto: Sebastian Stokkebo Sørensen © dr)
  12 / 12
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk