Dansk rapper i sexisme-opråb: 'Det er på tide, man opdrager sine sønner ordentligt'

Carl Knast træder ind i debatten om sexisme med sin nye single 'Hold din kæft', som han optrådte med i radioprogrammet 'Ny Lyd på P3'.

- Jeg synes, det er på tide, at i stedet for man fortæller kvinderne, hvordan de skal beskytte sig selv, så opdrager man sine sønner ordentligt.

Det var budskabet fra Carl Knast, da han fredag besøgte 'Ny lyd på P3', hvor han for første gang optrådte med sin nye single 'Hold din kæft'.

Nummeret er tiltænkt som et indspark i debatten om sexisme og ligestilling, og det var derfor også en helt særlig oplevelse for rapperen at skulle optræde med det.

- Det er første gang, jeg nogensinde har spillet det. Jeg ryster stadig. Det er helt vildt intenst at spille det nummer, men jeg har det godt, fortæller han i programmet.

Se ham optræde med 'Hold din kæft' i 'Ny lyd på P3' øverst i artiklen.

Rapperen har tidligere hittet i radioen med numre som 'Stank' og 'Hjem uden klaver', hvor sidstnævnte tidligere har været 'P3's Uundgåelige'.

Men med 'Hold din kæft' er det første gang, man hører Carl Knast gå ind i en samfundsdebat på den måde.

- Jeg oplever, der er en bevægelse og energi i gang for tiden, som retter fokus på de her emner, så timingen var rigtig. Jeg bliver påvirket af mine veninder og omgangskreds, der oplever det, fortæller han.

Tør ikke at kalde sig selv feminist

”Ingen sagde det, ingen talte, indlagt, se aben / og man er dømt af systemet, otte ud af de ti svin går fri uden tiltale.”

Sådan rapper Carl Knast blandt andet på det nye nummer og fortæller, at han følte, der var brug for en fyr, som også kunne italesætte problemerne.

- Der var lidt brug for en rapper, der kunne sige, at den her debat er god og vigtig nok - at der er noget, der skal tages fat i. Så var det også interessant at lave en fuldstændig tilbageskuende 90'er-hiphop-banger og på den måde italesætte emnet. Jeg ved ikke, om det er blevet gjort på den måde i dansk rap før.

Men selvom Carl Knast nu har taget del i den vigtige debat, er han alligevel ikke klar til at kalde sig selv feminist - ikke endnu, slår han fast.

- Jeg har lyst til at kalde mig feminist, men jeg tør ikke. Jeg har enormt meget respekt for folk, der sidder og læser ekstremt meget op på den her debat, men jeg vil gerne pege på noget, der er vigtigt, vi tager stilling til nu, fortæller han og tilføjer:

- Når jeg stiller mig et sted rent politisk, synes jeg også, jeg lærer rigtig meget. Jeg håber, jeg kan blive en ægte feminist på et tidspunkt.

FacebookTwitter