Dansk rapper runder milliard-milepæl som den første: 'Han er streamingens ubestridte konge'

Gilli har som den første kunstner nogensinde opnået en milliard streams alene i Danmark.

Gilli, der rigtigt hedder Kian Rosenberg Larsson, har det sidste halve årti udgivet hit efter hit. (Foto: Helle Arensbak © Scanpix)

Den 29-årige rapper Gilli har rundet en stor milepæl.

Han er nemlig den første danske kunstner til at opnå flere end en milliard streams alene i Danmark.

Det oplyser rapperens pladeselskab, MXIII, i en pressemeddelelse.

- Jeg er superstolt af og glad for at have nået denne milepæl. Det ville aldrig nogensinde have været muligt uden alle de dejlige mennesker derude, der lytter til min musik og støtter mig, som de gør, udtaler Gilli i pressemeddelelsen.

Også på Instagram sender rapperen kærlighed til alle sine fans.

- Sender kærlighed og gode vibrationer ud til jer alle og håber, at I nyder sommeren, skriver Gilli til sine 158.000 følgere.

Og der er i den grad en grund til at være stolt, mener Lasse Lindholm, som er kommunikationsdirektør i musikselskabernes brancheorganisation IFPI Danmark.

- En milliard streams til en enkelt artist er uhørt i et land med under seks millioner indbyggere. Det svarer jo til, at hver eneste dansker fra vuggestue til plejehjem har streamet Gilli 170 gange, siger han i pressemeddelelsen.

Gilli, hvis rigtige navn er Kian Rosenberg Larsson, brød for alvor igennem med ep'en 'Ækte vare' fra 2014, der var soundtrack til filmen af samme navn.

Siden har rapperen sat sin musikalske signatur på flere end 100 udgivelser, hvor hans største hits er 'Vai Amor' og 'Rica', som han har lavet med rapperne Kesi og Sivas.

Lyt til Gillis kæmpehit 'Vai Amor', mens du læser videre.

0:00

Streamingens ubestridte konge

I det hele taget har Gilli været svær at komme udenom i dansk musik det seneste halve årti.

Tal fra M&I Service, der leverer hitlistedata til musikselskabernes brancheorganisation IFPI, viser, ifølge pressemeddelelsen, at Gilli har været den mest streamede kunstner i Danmark de seneste tre år.

Rapperen Gilli gav i 2019 en koncert på Smukfest i Skanderborg, hvor han fyldte Bøgescenerne til randen. (Foto: Helle Arensbak © Scanpix)

Derfor undrer det heller ikke Kristian Karl, der er journalist hos musikmagasinet Soundvenue, at det er den 29-årige rapper, der har rundet milliardmilepælen.

- Han er en kunstner, der har formået at skabe hits hvert eneste år, og han har domineret dansk hiphop og popmusik de sidste mange år. Han er streamingtidens ubestridte konge, siger han.

Kristian Karl mener, at en af årsagerne til Gillis succes er, at han hele tiden følger med tiden og opfanger nye musikalske trends.

- Gilli har præget dansk hiphop og popmusik på mange forskellige måder via genrer, han har fået indført. Han har og er virkelig stilskabende. Han har både bevæget sig i grime-genren tidligt i karrieren og i afrobeat-genren, som han startede med sangen 'C'est la vie', siger Kristian Karl.

Og Gillis dominans på den danske musikscene kommer nok heller ikke til at stoppe lige foreløbigt. I hvert fald ikke, hvis man spørger Kristian Karl.

- Jeg tror ikke, hans dominans stopper. Jeg tror nærmere, at han rammer de to milliarder streams.

- Han har netop udgivet et album sammen med Kesi og Benny Jamz under navnet B.O.C. med sangen 'Ibiza', som ser ud til at blive sommerens helt store hit, siger Kristian Karl fra Soundvenue.

Selvom Gilli er den første danske solist til at ramme en milliard streams i Danmark på tværs af alle sine udgivelser, er han ikke den eneste, der for nyligt er blevet en del af en milliardklub.

Det samme kan MØ og Lukas Graham bryste sig af.

Spotify har nemlig lanceret playlisten Billions Club, hvor kravet for at komme med på listen er, at sangene skal have over en milliard afspilninger.

Og det har MØ opnået med sangene 'Lean On' og 'Cold Water', mens Lukas Graham har gjort det med kæmpehittet '7 Years'.

Facebook
Twitter