Dansk sanger droppede forlovelse og job for at følge sin drøm: 'Det har ændret mit liv at være ærlig'

Popkometen David44 har netop udgivet sangen 'Understood', som handler om at være ærlig om, hvad man tænker og føler.

(Foto: Alexander Kaiser Lauritzen)

- Hey, bro, hvad fanden laver du?

Et umiddelbart simpelt spørgsmål, som de fleste nok ikke ville lægge det helt store i. Men ikke desto mindre blev netop dét spørgsmål et vendepunkt for 31-årige David Olafsson for seks år siden.

Ordene kom fra en god ven – og ikke uden grund. Han havde nemlig gennemskuet, at David Olafsson, som dengang var 24 og senere skulle springe ud som popstjerne, var aldeles ulykkelig.

- Jeg var oppe at skændes med min forlovede konstant, jeg fik kvalme, når jeg skulle læse lektier, og jeg drak shots, hver gang jeg havde været på arbejde, for at glemme, hvor nederen det var, fortæller David Olafsson, som nu laver musik under navnet David44 og netop har udgivet singlen 'Understood'.

Lyt til 'Understood' med David44 her:

0:00

Vennens spørgsmål førte til en samtale om, hvad han egentlig ville stille op med sit liv, hvis eventuelle konsekvenser og spørgsmål om økonomi blev taget ud af ligningen. Og det satte for alvor David Olafssons tanker i gang.

- Jeg var på vej ned ad en vej, som ikke var min. Og det krævede en brat opvågnen at få vendt skuden. Jeg endte forholdet til min forlovede, sagde mit job som bartender op og droppede ud af jurastudiet for at forfølge min drøm om at lave musik, fortæller han.

Selvom den slags drastiske og spontane beslutninger nemt kan vise sig at være en fiks idé og ende ud i fortrydelse, har han ikke set sig tilbage siden. Det hele flaskede sig nemlig for popsmeden, som har udgivet musik siden 2016 og stadig er overbevist om, at han nu er havnet på sin rette hylde.

Og så lærte han en vigtig lektie af den ellers ulykkelige tid, som han siden har implementeret i måden, han lever sit liv på, og de relationer, han indgår i: nemlig at kommunikation er helt afgørende. Og det er, hvad han nu har sat ord på i sangen 'Understood'.

- Ting bliver så besværlige, når man ikke siger, hvad man har på hjerte. Tidligere var jeg god til at holde mine problemer for mig selv. Især i mine forhold. Og det skaber bare så meget splid, og der er så mange mennesker, der er uærlige over for sig selv og derfor også over for andre. Sangen handler om at føle sig forstået: Hvis du siger, hvad du tænker og føler, kan du føle dig forstået, og det ville gøre alting meget nemmere, forklarer David44.

Det ændrede David Olafssons liv, da han begyndte at være mere ærlig om, hvad han egentlig havde lyst og ikke havde lyst til - både over for andre og sig selv. (Foto: Alexander Kaiser Lauritzen)

Har lært sig selv bedre at kende

Indtil det for seks år siden gik op for David44, at han måtte ændre noget i sin tilværelse for at få det bedre, havde han travlt med at gøre det, han troede, andre forventede af ham.

Hans forhold til sin forlovede dengang havde udviklet sig til en giftig relation, som var fuld af manipulation og undertrykte følelser. Og han læste egentlig kun jura, fordi han følte, han skulle i gang med et eller andet for at behage sine forældre.

- Mit liv havde indtil da været gennemsyret af en mangel på kommunikation. Og det var magisk at opleve, at så snart jeg sagde: "Hey, det her gider jeg ikke," så blev alting lettere. Og det gælder både for min karriere, i mine venskaber, i forhold, ja, egentlig det hele.

- Det har ændret mit liv at være ærlig over for mig selv. Jeg har bedre venner, bedre forhold og er generelt lidt lykkeligere, fortæller David44, som i sensommeren skrev sangen med en god producer-ven og hans kæreste, der har skrevet hits for blandt andre Dua Lipa.

Og under sangens tilblivelse lærte han endnu mere om sig selv ved at genopleve sine følelser fra dengang.

- Jeg tror, mange har det med at begrave de svære følelser lidt. Noget af det fede ved at lave musik er, at man kan hive dem frem og deale ordentligt med dem. Jo mere du tænker på de ting, der har været svære, jo mere lærer du dig selv at kende. For at vide hvem man er, skal man vide, hvem man var.

Siden debutalbummet 'Truth.', som udkom i 2019, har David44 udgivet tre singler. (Foto: Alexander Kaiser Lauritzen)

Klar til at gøre det selv

Efterfølgende gik David44 benhårdt efter at komme ind i musikbranchen.

Han bankede på dørene hos Københavns musikstudier og fik til sidst lov til at lave kaffe og se med over producernes skuldre hos et af dem – dog ulønnet. Hurtigt sørgede han for at tilbringe så mange timer som muligt i studiet og suge så meget til sig, som han overhovedet kunne.

Og når producerne gik hjem om aftenen, pillede han løs på computerne og lærte sig selv at producere. Et år senere begyndte han for alvor at skrive sine egne, ærlige popsange og havnede i stalden hos et stort pladeselskab, som blandt andet udgav hans debutalbum 'Truth.' i 2019.

Lyt til sangen 'I Feel Better On My Own' fra David44's debutalbum:

0:00

Men det er nu et overstået kapitel for David44, som i løbet af sidste år tog sagen i egen hånd og udgav sine første singler på eget pladeselskab.

- Jeg synes efterhånden, jeg har følt mig rustet og klar til at gøre det selv. Jeg har arbejdet med meget kompetente og dygtige mennesker, men jeg tror på kontinuerlighed. Og det blev kaotisk, når folk for eksempel skiftede job, og man på en måde skulle starte forfra. Jeg følte, det var ude af min kontrol, siger sangeren og sangskriveren, som på sigt håber også at udgive andre kunstnere på sit nye selskab.

- Jeg har nok generelt bare krudt i røven, afslutter han med et grin.

Facebook
Twitter