Dansk sanger er træt af 'grænseløse' kærester: 'Tak, men nej tak - og fuck dig'

Maddy er aktuel med en sang om søstersolidaritet og om at sige fra, når ens grænser bliver overskredet.

Mathilde Sofie 'Maddy' Lindgren Mikkelsen debuterede med singlen 'Island' i marts 2020. (© DR)

Du har en kæreste.

Det har han også.

I er venner og har det sjovt sammen. Men så begynder han at komme med romantiske tilnærmelser. En flirten, der først starter som en joke – men som ender med at overskride dine grænser.

Det er dén oplevelse, der fik 23-årige Maddy, som er født Mathilde Sofie Lindgren Mikkelsen, til at skrive sangen 'Thank You But Fuck You', der udkom fredag.

- Jeg mistede respekten for ham. Det var for mig grænseløst, at han kunne sidde og kigge mig dybt og intenst ind i øjnene og samtidig tage telefonen og sige: "Hej baby" til sin kæreste.

Lyt til sangen 'Thank You But Fuck You' her:

0:00

Derfor skrev hun sangen som en form for søstersolidarisk hymne til alle de kvinder, der enten har oplevet at blive antastet af mænd, der var romantisk interesserede i dem på trods af allerede at være i et fast forhold – eller de kvinder, hvis kærester har gjort tilnærmelser til andre kvinder.

En situation, som hun altså selv, men også alle hendes veninder, har stået i, fortæller hun.

'Thank You But Fuck You' er Maddys femte single. Sidste år fik hun stor succes med debutsinglen 'Island', som i år blev sunget i 'X Factor'. (© DR)

Eller som hun selv formulerer det:

- Jeg forestiller mig, at det er den her sang, som Jolene ville have sunget tilbage til Dolly Partons mand.

Altså, dén Jolene fra Dolly Partons monsterhit af samme navn, der handler om en smuk, rødhåret kvinde, som Partons mand er meget fascineret af, og som Parton er bange for vil "stjæle" hendes mand.

- Jeg havde lyst til at sige: "Du er skøn, men ham, din kæreste, er en idiot," siger Maddy.

Vil styrke søstersolidariteten

For i stedet for at gøre "den anden kvinde" til skurken eller problemet, så er det sammenholdet mellem kvinder, hun ønsker at styrke.

- Jeg oplever virkelig en voksende søstersolidaritet. Både i musikbranchen, men også bare blandt de kvinder, jeg omgås.

En søstersolidaritet, der ligger langt fra budskabet i sange som for eksempel The Pussycat Dolls-megahittet 'Don't Cha' fra 2009, hvor fokus netop er på at lokke en mand væk fra sin kæreste.

Og det er en tankegang, hun vil væk fra.

- At gå imod hinanden som kvinder er det værste ved de situationer. Der synes jeg i stedet, man skal rette fokus på det, der er vigtigt: Hvis en mand er sådan over for sin kæreste, så er det nok ikke en mand for mig.

Titlen på den nye single er i øvrigt et mantra, hun aktivt bruger i sit liv.

- Det er blevet et anthem for mig, når jeg kan mærke, at noget går over mine grænser. Både i musikbranchen eller i venskaber. Så siger jeg: "Tak, men nej tak - og fuck dig."

Mens hun tilføjer, at "alle mænd jo ikke er dumme", så håber hun, at 'Thank You But Fuck You' vil kunne sætte tankerne i gang hos lytterne - lige meget hvilket køn, de har.

- Det er vigtigt at understrege, at sangen mere end noget andet handler om søstersolidaritet. Det håber jeg, at folk fanger, når de hører den.

Har hittet stort med debutsingle

Måske har du brugt første del af artiklen på at undre dig over, hvem Maddy nu er?

Men selvom navnet ikke ringer en klokke, kender du muligvis alligevel lyden af hendes stemme.

Den 23-årig musiker fra Ganløse bragede nemlig igennem med sin debutsingle 'Island' i 2020, som både blev nummer to på den danske radiohitliste og hurtigt opnåede flere millioner afspilninger på Spotify. Og så blev sangen desuden sunget af årets 'X Factor'-deltager Lucca i bedste sendetid tidligere i år.

Det er med andre ord gået stærkt for Maddy, der i november sidste år også nåede at spille sin første koncert som hovednavn. En udsolgt koncert på Bremen i København, vel at mærke.

Hendes sangskrivertalent har hun også luftet, da hun sammen med P3-vært Jonas Gülstorff og sin producer, Karl-Frederik Reichhardt, skrev en sang til en radiolytter i P3-programmet 'Sangskriver'.

- Det, at min musik blev spillet så meget i radioen, og at folk begynder at vide, hvem jeg er, er jo helt mærkeligt, udtalte hun dengang i programmet.

Senest har hun optrådt på spillestedet Hotel Cecil, mens hun 24. juni indtager Plænen i Tivoli i København.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk