Dansk sanger frygtede konsekvensen af megahit: Jeg var bange for, hvad folk ville sige

Lord Siva var nervøs for, hvad hiphopkollegaerne ville sige til hans pop-samarbejde med produceren Vera.

Lord Siva er vendt tilbage til det danske sprog efter et større engelsk samarbejde med produceren Vera. (Foto: Rasmus Rørbæk)

Har du på et tidspunkt i år krydset veje med enten streamingtjenester eller radio?

Så har du sandsynligvis stiftet bekendtskab med den unge aalborgenser Brian Siva - bedre kendt under aliasset Lord Siva.

For den unge stjernespire er sammen med dj og producer William Asingh, eller bare Vera, hjernen bag to af årets helt store ørehængere: Sangene 'Paris' og 'Oh My God'.

Lyt til megahittet 'Paris' med Lord Siva og Vera her:

0:00

Men nu har Lord Siva altså sat et midlertidigt punktum for den engelsksprogede karriere og er igen tilbage på den danske banehalvdel.

I fredags udgav han sin nye single 'Før eller senere'.

Frygtede at være et sell out

Og den unge musiker har set frem til igen at synge på dansk. Lord Sivas engelske eventyr har nemlig ikke været helt uden bekymringer.

- Jeg har hele tiden været bange for, hvad mine kollegaer i musikbranchen ville sige og tænke om mig, siger han.

Lord Siva har nemlig været fast inventar på de danske hiphop- og r&b-scener, siden han for alvor gjorde sig bemærket på Ukendt Kunstners sang 'Fortæl dem' fra 2014.

Og når man brager ind på den danske musikscene i selskab med hiphop-helte som Ukendt Kunstner og Topgunn, kan man så lige pludselig lave rendyrket engelsk popmusik?

Det er et spøgsmål, der har hjemsøgt Lord Siva.

Han har forud for sit samarbejde med Vera været overbevist om, at hiphopkollegaerne ville ryste på hovedet over hans pludselige entré i den rendyrkede popsfære, men til sidst valgte han at ryste tankerne af sig.

- Jeg har tænkt så meget over, hvem jeg er udadtil. Men til sidst var jeg sådan: 'Fuck det'. Jeg endte med at få enormt meget cadeau fra folk, jeg ikke regnede med at få det fra. Jeg var bange for, at de ville sige, at jeg var gået pop eller bare var et sell out. Men jeg føler mig faktisk respekteret, siger Lord Siva.

Lord Siva udgav sit første album '180' i 2014. (Foto: Tue Blichfeldt)

Det danske sprog er terapi

Og med respekten fra kollegaerne i bagagen vender Lord Siva altså endnu engang snuden mod det danske.

For selvom den unge musiker har haft massiv succes med at skrive og synge på engelsk, så føler han, at det engelske projekt har været Veras.

- Det engelske musik var Williams (Veras) univers, som jeg gik ind i og var kunstner på. Jeg formidlede bare hans sange. Vera var dirigent. Det var hans lyd, fortæller Lord Siva.

For Lord Sivas univers har altid været det danske. Det er nemlig her, han kan lade følelserne myldre frem.

- Det føles lidt som at gå til psykolog. Når jeg har været i studiet, så er det lidt ligesom, når man har grædt. Man føler sig helt renset. Det er en helt guddommelig følelse. Den er faktisk næsten hellig for mig, siger Lord Siva.

Lyt til Lord Sivas nye sang 'Før eller senere' her:

0:00

Råd fra rapperven gav Lord Siva selvtillid

Og studiet har ikke været det eneste hellige i Lord Sivas karriere.

For sangeren har, siden han var 18 år gammel, helliget sig et råd, han fik af sin rapperkollega Danni Toma, der er bedst kendt for sin sang 'Ingenting'.

- Da jeg var yngre, skulle jeg altid have godkendt mine ting. Men så sagde Danni Toma noget til mig, der var lidt svært at få at vide. Han sagde: 'Brian du skal aldrig spørge mig, om dine tekster er gode nok. Hvis du selv synes, at de er gode nok, så er de gode nok', siger Lord Siva og fortsætter:

- Det var lidt svært for mig, for jeg indså, at en kunstner ikke får nogen hjælp. Det er én selv, der står for alt. Så jeg fandt bare ud af, at hvis jeg tror på det, så lader jeg være med at lytte på, hvad andre siger.

Og Lord Siva synes selv, at han er blevet en hel del klogere. For efter mere end seks år i musikbranchen har han lært meget mere end bare at håndtere de tvivlende stunder.

Lyt til sangen 'Drømme' fra Lord Sivas debutalbum '180' her:

0:00

Han føler særligt, at det musikalske udtryk har fået en kærlig hånd, og at både den danske og engelske musik har hjulpet ham med at raffinere sin lyd.

- Jeg bliver hele tiden ved med at gøre mine ting bedre. Teksten bliver bedre, lyden bliver bedre, siger Lord Siva og giver en lille forsmag på, hvad man i fremtiden kan forvente af musik fra ham:

- Jeg er så optimistisk, som jeg nu kan blive på livet. Jeg har fundet kærligheden, og det går rigtig godt for tiden. Min nye musik kommer derfor til at handle om kærlighed, lys og håb. Og om, at selvom der kan være mørke, vil der altid være en vej ud.

FacebookTwitter