Dansk sanger frygter den dag, livet er forbi: 'Jeg er bange for ikke at nå alt det, jeg gerne vil'

Danske School of X forsøger at få mest muligt ud af livet.

Efter i mange år at have turneret fast som trommeslager for den danske verdensstjerne Mø tog Rasmus Littauer for fire år siden en drastisk beslutning.

Han valgte at tage en pause fra livet med koncerter og rejser kloden rundt for i stedet at hellige sig drømmen om et soloprojekt.

- Jeg kan rigtig godt lide at spille og lave musik med andre, men jeg var nået til et sted, hvor jeg følte, mit kreative potentiale i dét format var udtømt. Jeg havde brug for at være kreativ på en anden måde, og der var det mest oplagte at lave noget selv, fortæller 29-årige Rasmus Littauer, der i dag udgiver musik under kunstnernavnet School of X.

Han spillede sin første solokoncert i 2016, og året efter udgav han sin debut-ep, 'Faded. Dream'.

Siden da er det gået stærkt for School of X, der har spyttet intet mindre end en ep, en remix-ep og et debutalbum på gaden siden debuten for tre år siden.

Og for at det ikke skal være løgn, barsler Rasmus Littauer da også allerede med opfølgeren til albummet 'Armlock', som han udgiv i maj i år.

Ifølge sangerne selv skyldes hans produktivitet blandt andet hans indgroede angst for ikke at nå alt det, han drømmer om, inden livet er forbi. En dødsangst, der også er et af temaerne på hans seneste album.

- Jeg har ikke frygt for selve døden, men jeg frygter, at jeg ikke får det hele med. Jeg er bange for, at jeg ikke kan udleve alle mine drømme og nå alt det, jeg gerne vil. Det kan gøre mig meget ængstelig at tænke på, fordi der er så meget, jeg gerne vil nå og har på hjerte, siger Rasmus Littauer og fortsætter:

- Det er nogle ret store tanker at have, men jeg tror faktisk, det oftest udmønter sig på en positiv måde hos mig. Jeg tror, det gør mig meget produktiv, fordi jeg er så fokuseret på at få det maksimale ud af livet, mens jeg er her - også musikalsk.

I videoen øverst kan du se School of X synge nummeret 'Bad Love' fra sit seneste album, som han optrådte med fredag, da han gæstede programmet 'Livebeatet' på P6 Beat.

Har lavet sang med Danmarks 'smukkeste stemme'

Nok er School of X Rasmus Littauers soloprojekt, men på debutalbummet, 'Armlock', har han alligevel fået selskab af flere prominente navne.

Udover en duet med sangeren Soleima, som Littauer også danner par med privat, gemmer albummet blandt andet på en sang sammen med én af tidens hotteste popnavne: Lord Siva.

Siva, der for tiden hitter stort med nummeret 'Solhverv', synger duet med Littauer på nummeret 'Collarbone', som i øvrigt er skrevet af blandt andre produceren Vera, som sammen med Lord Siva har høstet tonsvis af succes med sange som 'Paris' og 'Room For Love'.

- De har været nogle af mine rigtig gode venner i rigtig mange år, så det var en stor oplevelse at arbejde sammen med dem på min egen musik, siger Rasmus Littauer og fortsætter:

- Det er fantastisk for mig at have Brian (Lord Siva) med på det her nummer. De seneste par år er han virkelig slået igennem kommercielt, og der er rigtig mange, der ved, hvem Brian er nu - men jeg ville nu have haft ham med på det her nummer uanset hvad.

Så det var ikke, fordi du så dit snit til at få lidt ekstra stjernedrys på dit album?

- Ha ha, nej det var det ikke. Men jeg vil sige, at Brian har en af de smukkeste stemmer i Danmark – hvis ikke dén smukkeste. Så der har altid været stjernestøv, når man lavede noget med ham.

Se School of X og Lord Siva synge nummeret 'Collarbone' i 'Livebeatet' på P6 Beat her:

Facebook
Twitter