Dansk sanger var fanget i 'giftigt' forhold: 'Det er en fantastisk følelse at hjælpe andre'

Danske Dopha får mange beskeder fra fans, der fortæller, hvor stor betydning hendes musik har for dem.

Det nye, danske sangskud Sofie Daugaard Andersen, der udgiver musik under kunstnernavnet Dopha, har ikke kun en talentfuld sangstemme, hun har også evnen til at hjælpe sine fans gennem den ubarmhjertige kærlighed, som man sommetider oplever i livet.

Det beviste hun fredag, da hun var på besøg i 'Curlingklubben' på P3 og optrådte med sin splinternye single 'Anti Breakup Song', der handler om at komme videre fra et dårligt forhold.

- Sangen handler om en periode i mit liv, hvor jeg var i et giftigt forhold og egentlig bare ville gøre det forbi. Problemet var bare, at jeg ikke kunne få mig selv til at sige stop. Jeg var nok bange for at forandre min hverdag for meget, fortæller hun og tilføjer:

- Nogle gange ved man, at der er valg, der ikke er gode for en, men så gør man det alligevel. Det var jo en hyggelig relation, men vi skulle bare ikke vare evigt. Det er lidt ligesom fredagsslik - det er en god idé, når man spiser det, men bagefter har man det ikke godt med sig selv.

Til dagligt oplever den 23-årige sanger ofte, at fans skriver til hende, hvor de forklarer, at de kan genkende sig selv i hendes musik. Netop derfor har den nye single også til formål at vise andre, at man aldrig står alene med sine følelser, forklarer hun.

- Nogle gange kan man nemt tro, man er den eneste i hele verden, der føler, som man gør. Det er bare ikke rigtigt, har jeg erfaret, og det vil jeg gerne vise. Jeg har oplevet folk, der har skrevet til mig flere gange, hvor de fortæller, at min musik har stor betydning for dem, og det bliver jeg rørt over. Det er en fantastiske følelse at kunne hjælpe andre, der går igennem de samme ting.

Musikken er et værktøj til at takle følelserne

For Dopha er musikken blevet et værktøj til at tackle sine egne følelser. Det kan nemlig ofte hjælpe at sætte ord på dem, hvis man gerne vil komme videre, forklarer hun.

- Jeg bruger musikken til at sætte følelser i en kasse og derefter parkere dem på hylden. Jeg kan godt lide tanken om, at de dumme ting på en måde bliver brugt til noget godt. Så hvis jeg har gjort noget dumt, så bliver det lidt retfærdiggjort. Det er en måde at deale med følelserne på og komme videre.

'Anti Breakup Song' er den seneste single, Dopha har udgivet i løbet af 2020, men på trods af coronapandemiens rasen, har hun alligevel været heldig at være ude og optræde en del gange med den nye musik.

- Jeg har faktisk spillet en del koncerter, hvor folk selvfølgelig har siddet ned, og vi har holdt afstand. Det har jeg været utrolig taknemmelig for, at jeg har fået lov til.

Og forhåbentligt byder det nye år på en masse nye oplevelser af den slags, for Dopha kan nemlig afsløre, at hun arbejder på at udgive et album i starten af det nye år.

- Lige nu bruger jeg det meste af tiden på at færdiggøre mit album. Det går fremad, men det er lidt en sjov fornemmelse at skulle færdiggøre så stort et værk, som jeg har arbejdet på de seneste to år. Jeg glæder mig virkelig til at vise det frem for alle.

Øverst i artiklen kan du se Dopha optræde med 'Anti Breakup Song' i fredagens udgave af 'Curlingklubben' på P3.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk