Dansk sangerinde lever et dobbeltliv: 'Jeg føler mig ret badass'

Anya er musiker, men lever samtidig et helt andet liv ved siden af.

(Foto: Jonas Fogh)

- Jeg føler mig sgu ret badass ved tanken om at kunne tage skjorte på og skrive en gyldig kontrakt.

Ordene kommer fra Anja Pil Christoffersen, som du måske kender bedre som sangerinden Anya.

I 2015 udgav Anya sin anmelderroste debut-ep 'The Credit', og siden da har hun haft travlt.

Hun har nemlig både turneret Danmark rundt og skrevet ny musik til sit debutalbum 'Faith', som hun er ude med nu, og så har hun færdiggjort jurastudiet, der ellers blev sat på pause i 2015, da musikkarrieren tog fart.

Nu skulle hun satse på musikken

For Anya stod i 2015 med en færdiggjort bachelor i jura, men pludselig kunne sangerinden mærke, at det trak i hendes kærlighed til musikken, som hun har haft med sig siden barnsben.

Det var nu, at hun skulle give musikken en chance.

Det fødte hendes debut-ep, der blandt andet indeholder sangene 'Snap Back' og 'Need to Know', og med de hittende numre fulgte en titel som et af tidens helt store R&B-håb.

Hør 'Need to Know' her:

0:00

På det tidspunkt var der ikke længere tid til at læse jura, så sangerinden valgte at tage en pause fra studiet for at fokusere fuldt ud på musikken.

Men efter nogle år, hvor musikken fik lov til at fylde det hele, fik Anya lyst til at åbne jurabøgerne igen.

- Jeg tænker at fortsætte mit dobbeltliv, hvor jeg arbejder både med jura og musik. Det tror jeg virkelig godt, at man kan, siger Anya. (Foto: Jonas Fogh)

I 2017 blev hun kandidat i jura med specialisering i ophavsret - dog som selvstudie denne gang, for vejen til kandidaten i jura er primært blevet brugt i en tourbus.

- Vi spillede en koncertturné på et tidspunkt, hvor jeg sad i tourbussen og læste op til skatteret. Jeg syntes, at det var sindssygt at gå fra at læse skatteret og så direkte op på en scene og optræde, siger den 29-årige sangerinde.

Anya måtte i den periode tidligt op om morgenen for at kunne nå det hele, og hvis man spørger hende, hvordan hun har kunnet jonglere begge dele, så har hun svært ved at svare.

- Det spørger jeg også mig selv om nogle gange. Altså, jeg har ikke holdt ferie i 100.000 år. Det var en meget intens tid, men jeg er virkelig glad for, jeg gjorde det, siger Anya.

Stadig sårbar og bange

Arbejdet med jura har nemlig givet Anya muligheden for at holde musikken ud i strakt arm, og dermed har hun også oplevet en større kærlighed til musikken, fordi alt ikke længere står og falder på én anmeldelse.

- Nu har jeg mulighed for at tage anmeldelser lidt med et gran salt. Jeg laver nemlig udelukkende musik, fordi jeg elsker det, og jeg kunne i princippet lave noget andet, siger Anya om at kunne falde tilbage på jura.

Hør nummeret 'Snap Back' her:

0:00

Men det betyder ikke, at det har været uden de store nerver at udgive debutalbummet 'Faith'.

- Selvom jeg har en kandidat, der giver mig en form for støtte, så føler jeg mig stadig nøgen. Det er noieren at udgive et album, som er så ærligt og sårbart. Min musik er så forbundet til mig, det er jo mine følelser, mine tanker og mine historier, så kan det være svært, når folk så ikke kan lide det, siger Anya.

Et knust hjerte

Og det er netop de store, sårbare følelser, der er på spil i Anyas debutalbum, som er blevet til i en svær periode i sangerindens liv.

I oktober 2017 stod Anya i Kastrup Lufthavn på vej til et sangskrivningskursus i Los Angeles, og med sig skulle hun have haft sin kæreste. Men hun stod alene i lufthavnen.

Fire timer tidligere var hun og kæresten nemlig gået fra hinanden.

- Alt var fuldstændig sindssygt i min krop, og jeg kunne ingenting. Det var forfærdeligt! Men jeg kom til Los Angeles, hvor jeg havde sessioner med otte forskellige producerhold over otte dage, og jeg skrev noget meget deprimerende musik, siger Anya.

I 2017 stod Anya i sit livs sværeste periode efter et brud med kæresten. (Foto: Jonas Fogh)

I Los Angeles skrev Anya blandt andet sangen 'Lift Me Up', der er endt med at være den eneste sang fra tiden i USA, som har fået en plads på debutalbummet.

Den har en helt særlig plads i sangerindens hjerte.

Hør sangen, der muligvis kan hele knuste hjerter, her:

0:00

Sangen blev til ved hjælp af to sangskrivere, der sammen med Anya besluttede sig for at lave en hypotetisk sang til sangerindens fremtidige kærlighed.

Tanken om at finde en ny kærlighed var dog meget fjern for den hjerteknuste musiker.

- Jeg mistede fuldstændig troen på, at jeg ville finde en at elske igen. Men det gør man jo! Man finder en ny person, der kan alle mulige andre fantastiske ting. Men når man ikke har prøvet at miste før på den måde, så kan man ikke forestille sig nogensinde at føle kærlighed igen, siger Anya om 'Lift Me Up', der blev hendes håb i en tid med hjertesorg og modløshed.

Man kan godt skrive om store følelser og være jurist

Debutalbummet er nu ude, og jurastudiet er færdiggjort, og Anya har en klar plan om at fortsætte med at leve de to vidt forskellige liv på samme tid.

- Jeg tænker at fortsætte mit dobbeltliv, hvor jeg arbejder både med jura og musik, siger Anya.

De to ting kan nemlig sagtens forenes i én og samme tilværelse.

- Jeg tror, at vi har lidt en endimensionel forståelse af, hvad en musiker eller kunstner er. Hvor man helst kun skal leve og ånde musik, og man skal hustle sig igennem tilværelsen for at få lov til at lave musik. Men jeg tror også, at man kan være musiker på samme tid med, at man beskæftiger sig med andre ting, der gør en glad.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk