Dansk trio genfortolker 'mytisk' hitsang: 'Vi har været helt oppe at køre over det nummer'

Se danske The Entrepreneurs nyfortolke The Raveonettes-hittet 'Recharge & Revolt'.

For omkring ti år siden sad Sune Rose Wagner på et fly fra New York med kurs mod musikmekkaet Los Angeles.

Mens musikeren, der er kendt fra rockbandet The Raveonettes, strøg gennem skyerne tværs over USA, sad han og skrev på en sang.

Nummeret, der blev født i de høje luftlag, var sangen 'Recharge & Revolt', der senere havnede på rockduoens album 'Raven in the Grave' fra 2011. Og i dag er det blevet ét af The Raveonettes' største hits.

Fredag fik den danske rock-trio The Entrepreneurs så til opgave at tage sangen til helt nye højder.

Det gjorde de, da de i programmet 'Livebeatet' på P6 Beat spillede deres helt egen nyfortolkning af den ti år gamle rock-klassiker.

En sang, der betyder noget helt særligt for bandet selv.

- Det er et nummer, der i vores omgangskreds nærmest har været lidt mytisk. Jeg tror, vi alle har været helt oppe at køre over netop dét nummer, forklarer bassist i The Entrepreneurs Anders Hvass i programmet.

For The Entrepreneurs har The Raveonettes, der fik deres store gennembrud i 2002 med sangen 'Attack of the Ghost Riders', været en stor inspirationskilde.

- Der var noget over dem, der føltes meget udansk, da de kom frem. Det var meget inspirerende, at de turde sige: "Fuck det, vi er her sådan her, nu gør vi det bare og fyrer den af," fortæller Anders Hvass, og forsanger Mathias Berthelsen tilføjer:

- Vi er store fans af The Raveonettes, og det her er et nummer, som vi har lyttet meget til, og som har inspireret os en hel del. Derfor virkede det også næsten for oplagt, at det var dén, vi skulle lave et cover af, men så tænkte vi: "Nu har vi chancen for at spille det her nummer, så nu skal vi bare gøre det."

Se og hør The Entrepreneurs spille deres cover af 'Recharge & Revolt' i videoen øverst.

Udgav nyt album i en 'nedturs'-tid

The Entrepreneurs, der debuterede tilbage i 2015, udgav tidligere i år deres andet album, 'Wrestler'.

Et album, der altså er udkommet i en tid, hvor intet helt er, som det plejer - heller ikke i musikbranchen.

Men selvom store dele af Danmark de sidste mange måneder har været lukket ned, og mulighederne for at spille koncerter det sidste års tid har været sparsomme, så var The Entrepreneurs ikke i tvivl om, at tiden var inde til at udgive den nye plade.

- Vi var enige om, at det føltes rigtigt at udgive det alligevel, selvom vi var i en lockdown-periode. Vi tænkte: "Der sker ikke så meget, så skal der ikke noget musik ud?" Det er jo også bare fedt, der er noget nyt at lytte til, når man sidder derude, forklarer Anders Hvass.

Bandet lægger dog ikke skjul på, at det har været specielt at udgive ny musik i en tid, hvor samtalerne ofte kommer til at kredse om test, kontakttal og hårdt tiltrængte frisørtider.

- Det har da været nedtur. Når en plade udkommer, er man tit ude og spille, men livedelen er fuldstændig forsvundet her, siger Mathias Berthelsen og forklarer, at gruppen derfor var ekstra glade for at få lov til at spille sangene fra det nye album for P6 Beats lyttere.

- For et år siden spillede vi i London, hvor vi også nåede at spille de her sange lidt, men det er jo mega lang tid siden. Så det var superfedt at spille igen.

Se The Entrepreneurs spille titelnummeret fra deres nye album, 'Wrestler':

FacebookTwitter