Danske Christoffer topper verdens vigtigste hitliste med afdød stjerne: 'Det er crazy'

22-årige Christoffer "Palaze" Buchardt Markussen har leveret beats til afdøde Pop Smokes debutalbum.

Danske Christoffer Buchardt Markussen (tv.) har blandt andet samarbejdet med nu afdøde rapstjerne Pop Smoke (th.). (© Christoffer Buchardt Markussen /Getty Images)

- Det er helt crazy. Jeg har ikke helt forstået det endnu, faktisk. Men det kommer nok.

Med over 22 millioner Spotify-afspilninger på lidt over en uge har den 22-årige danske producer Christoffer Buchardt Markussen masser af grund til at være glad.

Han har leveret beatet til to numre på den nu afdøde amerikanske rapper Pop Smokes debutalbum, 'Shoot For the Star, Aim For the Moon', der netop har indtaget førstepladsen på verdens mest indflydelsesrige albumhitliste, Billboard 200.

- Det er jo rimeligt vildt at have på cv'et. For et halvt år siden, inden Pop Smoke døde, ringede min manager i Los Angeles og sagde, at han ville sende et af mine beats til Pop Smoke. Og så hørte jeg ikke mere, forklarer Christoffer Buchardt Markussen, som bruger kunstnernavnet Palaze.

Hør Pop Smokes 'For The Night', som Christoffer Buchardt Markussen har været med til at producere:

0:00

Albummet, som den danske producer altså har en andel i, er rapperen Pop Smokes første studiealbum.

Pop Smoke, med det borgelige navn Bashar Barakah Jackson, vil dog ikke selv kunne fejre den overvældende modtagelse af albummet.

19. februar 2020 blev han, ifølge politiet, myrdet af skud i sit lejede hjem i Los Angeles under et hjemmerøveri. Han blev 20 år.

Det skete bare ti måneder efter hans debutsingle, 'Welcome to The Party', blev udgivet. En single, der få måneder senere blev udgivet som remixes med både Nicki Minaj og Skepta.

Før sin død nåede den unge rapper desuden at udgive to mixtapes, hvoraf det sidste, 'Meet the Woo 2', indtog en syvendeplads på Billboards albumhitliste.

Derudover nåede han altså også at få et samarbejde med den danske producer på plads til sit debutalbum.

Fedt med anerkendelse

Fra loftslejligheden på Trøjborg i Aarhus producerer Christoffer Buchardt Markussen type beats, som han udgiver på YouTube. Type-hvad-for-noget? Type beats. Det er beats, der er inspireret af etablerede kunstneres beats.

Så hvis man eksempelvis står og mangler et beat, der lyder lidt som en Drake-produktion, så kan man søge på "Drake Type Beats" på YouTube eller beat-platformen Beatstars, hvorfra du også kan købe beats.

Det er fra danskerens YouTube-konto, at hans type beats er blevet opdaget på den anden side af Atlanten.

Den aarhusianske producer har både leveret beats til hittet med de 22 millioner streams, 'For the Night', der i øvrigt indtager en sjetteplads på Billboards singlehitliste, såvel som nummeret 'Enjoy Yourself', der også findes på Pop Smokes album, der udkom 3. juli.

- Det er virkelig fedt med noget - hvordan siger man det på dansk… Acknowledgement?

"Anerkendelse" er ordet, den unge producer leder efter. Og den er der masser af. Især på amerikansk. For det er ikke første gang, at Christoffer "Palaze" Buchardt Markussen bidrager med beats på numre fra store amerikanske rappere.

Tidligere på året var det på den hypede rapper NLE Choppas single 'Exotic', at Palaze optrådte som producer.

Rapperen NLE Choppa, med det borgerlige navn Bryson Lashun Potts, er blandt de kunstnere, som danske Christoffer Buchardt Markussen har været med til at producere for. (Foto: TRAVIS SHINN PHOTOGRAPHY © TRAVIS SHINN)

Tøvende afslører Christoffer Buchardt Markussen, at han lige nu rent faktisk afventer udgivelsen af netop NLE Choppas første studiealbum, da han har fået at vide, at der er blevet brugt et Palaze-beat på albummet.

- Man er aldrig helt sikker på, at ens beat kommer med på et nummer, før det rent faktisk bliver udgivet. Men hans pladeselskab har kontaktet mig og sagt, at jeg er kommet med på albummet. Så det regner jeg da med, fortæller produceren, der nu har levet af at producere beats i halvandet år.

- Man får et skørt forhold til penge. Man skal arbejde for det, men det er også en passion, der ikke rigtig føles som arbejde. Heller ikke nu, hvor der ellers er gået lidt mere hverdag i det, fortæller Christoffer Buchardt Markussen, der lever af de penge, han får fra sin YouTube-kanal og fra streaming.

- Jeg har faktisk ikke engang taget de penge ud, som jeg har tjent på beats endnu, fortæller han og henviser til platformen Beatstars, hvor producerere sælger deres type beats.

Christoffer Buchardt Markussen har tidligere fortalt Soundvenue, at han har tjent knap 50.000 kroner alene på det beat, NLE Choppa brugte til singlen 'Exotic'.

Fra Aarhus til Los Angeles

Det er særligt de sidste fire-fem måneder, at det har taget fart for den unge producer.

Han har skrevet kontrakt med den USA-bosiddende franske producer og manager CashMoneyAP, der har produceret hits for store hiphop-navne som Migos, Young Thug og Gucci Mane.

- CashMoneyAP kontaktede mig for lang tid siden. Han har et helt team af producere, som han er manager for, og han kender alle i branchen. Det beat, NLE Choppa har på sin kommende plade, var et, som CashMoneyAP bare sendte til hans telefon.

Der er fart på Christoffer Buchardt Markussens karriere, der siden han var 20 år har kunnet leve af at lave beats til kunstnere over hele verden. (Foto: Christoffer Buchardt Markussen © Christoffer Buchardt Markussen)

Ligeså snart coronakrisen er under kontrol i USA, er det desuden planen, at Christoffer Buchart Markussen skal derover og møde nogle af alle de folk, han normalt kun skriver eller snakker med på telefonen.

- Jeg har faktisk ikke været der siden, det begyndte at gå godt med min musik.

Planen er at komme i studiet med nogle af de kunstnere, han allerede har samarbejdet med.

- Det glæder jeg mig fandeme til.

FacebookTwitter