Danske hitkonger genforenes med helt ny musik: 'Vi har aldrig været et færdigt kapitel'

Kidd, Klumben, Eloq og Topgunn har hittet stort de sidste ti år. Nu er de tilbage med ny musik - sammen.

Cheff Records-holdet bestående af (fra venstre) Topgunn, Eloq, Kidd og Klumben genforenes på ny single. Senere på året lander et helt album. (© Pressebillede/Sony)

"For det' min yndlingssooodavand, og du ved, den går langt ud over din forstand."

"Hun er deeeejlig, ligesom jeg er."

"Jeg har ik' lavet peeeenge, jeg har lavet daaaamer."

Det er vist rimelig sikkert, at du på et eller andet tidspunkt i starten af 10'erne har skrålet med på mindst en af disse linjer, der stammer fra Klumbens megahit 'Faxe Kondi', Topgunns clubbasker 'Dejlig' og Kidds landeplage 'Ik lavet penge'.

De tre hitkonger har sammen med produceren Eloq stået for et utal af hits de seneste ti år og været med til at skabe lyden af en hel generations ungdom, hvilket har resulteret i vilde, propfyldte koncerter på blandt andet Distortion, turneer i hele landet og fornemme pladser på hitlisterne.

Gennem årene har de fire musikere formået at stable individuelle karrierer på benene, men det hele startede med deres eget pladeselskab Cheff Records i 2011, som var et modsvar til de store, etablerede pladeselskaber.

Nu genforenes Kidd, Eloq, Topgunn og Klumben i forbindelse med Cheff Records' ti års jubilæum på en ny single - 'Sender mig til månen' - der er landet på streamingtjenesterne i dag. Senere på året følger de op med et nyt album, mens de også har annonceret en stor koncert i K.B. Hallen til oktober.

Hør Cheff Records' nye single 'Sender mig til månen' fra det kommende album her:

0:00

Det fortalte de i dag i radioprogrammet 'Pelle Peter på P3'.

- Vi er tilbage, men vi har også altid været her, lød det fra Eloq, som blev suppleret af Topgunn:

- Cheff Records har aldrig været et færdigt kapitel, men vi har alle været på en rejse hver især i branchen.

Hobbyprojekt blev en kæmpesucces

I slut-00'erne mødte de fire musikere hinanden på Nørrebro, hvor de i små, hjemmelavede studier i soveværelser og på loftrum begyndte at indspille musik og udgive det på YouTube - uden hjælp fra de etablerede musikselskaber.

Hurtigt voksede antallet af afspilninger, og sange som 'Kysset med Jamel' og 'Gøre sin ting' gik hurtigt viralt på tværs af landet.

Efter en udgivelsespause på tre år fra 2017 til 2020 vendte Kidd tilbage med flere singler. Sidste år spillede han otte koncerter i Store Vega. (Foto: Per Lange © Scanpix)

Men på trods af al opmærksomheden og den hurtigt voksende fanskare, kom det alligevel som en stor overraskelse for dem, at det, der startede som et hobbyprojekt, endte med at blive startskuddet på en bølge af 'gør-det-selv'-musikere.

- Det var svært at tage det hele ind, fordi alt skete i et voldsomt tempo, og vi voksede op i oplevelserne. Det var egentlig først, da vi lavede 'Den nye stil'-podcasten på DR, at det ramte os. Det var jo ikke planlagt, det vi havde gang i - men hvor var det egentlig sygt, siger Kidd i en pressemeddelelse.

Selvom alle pladeselskaber jagtede dem, holdt de fire venner stædigt fast i, at de selv ville styre deres udgivelser, og hvilken slags musik de lavede. Deres eget pladeselskab Cheff Records fungerede som udgivelsesplatform for deres musik i de efterfølgende år.

Lyt til Kidds hit 'Ik lavet penge' lige her, mens du læser videre:

0:00

Sidenhen har de fire musikere formået at opbygge deres egne individuelle karrierer, og ifølge Eloq kan det i den grad mærkes på den nye musik fra Cheff Records, at de efterhånden har haft en del år til at dygtiggøre sig i musikbranchen.

- Vi har alle enorm respekt for hinanden, fordi vi hver især har gjort så meget siden. Det er sejt. Vi har været væk fra hinanden, men alle har fulgt med, højnet niveauet og haft succes med deres eget. Vi er fulde af gode oplevelser og har lavet nogle sindssyge ting - og det smitter af på produktet, forklarer han i pressemeddelelsen.

Klumben og Raske Penges 'Faxe Kondi' blev i 2012 et kæmpe hit, der blandt andet var med til at få dem på plakaten på Roskilde Festival i 2014, hvor de optrådte på Orange Scene. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

Har hittet hver for sig

Selvom det er første gang i mange år, at de alle fire samles under samme Cheff Records-banner, har de ikke ligget på den lade side, når det kommer til musik.

De seneste år har Klumben lavet danktopmusik i gruppen Humørekspressen, der blandt andet har lavet den originale udgave af 2020's måske største popnummer 'Solhverv' med Lord Siva.

Eloq har produceret musik for Minds of 99 og Mø, mens han selv er en del af den elektroniske trio Av Av Av.

Og Kidd er efter en pause vendt tilbage til musikscenen med et brag med blandt andet hittet 'Bare dans'. Sidste år spillede han otte udsolgte koncerter i Vega, mens Topgunn i skrivende stund er blevet streamet over 100.000.000 gange på Spotify fordelt på sine sange.

Den nye single 'Sender mig til månen' er første udspil fra et kommende nyt album, der lander til efteråret.

Lyt til P3-podcasten 'Den nye stil' med Cheff Records her:

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk