Danske hitmagere står bag ny sang med kontroversiel stjernerapper: 'Det har været ude af vores hænder'

Pilfinger og Benjamin Lasnier står bag det nye nummer 'Lonely' med DaBaby og Lil Wayne.

DaBaby (billedet) og Lil Wayne har i dag udgivet nummeret 'Lonely', som Benjamin Lasnier og Lasse Kramhøft har været med til at producere og skrive. Billedet stammer fra en koncert i Miami, hvor DaBaby kom med kontroversielle ytringer. (Foto: Jason Koerner © Getty Images)

Et nyt nummer af rapperne DaBaby og Lil Wayne har netop ramt streamingtjenesterne.

Men selvom 'Lonely', som nummeret hedder, tilsyneladende har amerikanske bagmænd, blev det lavet og produceret i en dansk stue - midt i indtagelsen af rugbrødsmadder.

Det fortæller Lasse Kramhøft, som du måske bedre kender under navnet Pilfinger. Det er nemlig ham og den danske producer Benjamin Lasnier, der har produceret nummeret i samarbejde med amerikanske DJ K.i.D.

Men selve udgivelsen kom som en stor overraskelse for de danske hitmagere.

- Det er for sindssygt. Vi vidste ikke noget om, at det kom ud, fordi vi ikke har været involveret i processen om releasen. Så da vi fandt ud af det, var det totalt optur, fortæller Pilfinger fra en bil på vej hjem fra en koncert i Odense.

Da han torsdag var på mod den fynske hovedstad, opdagede han, at de amerikanske rappere Lil Wayne og DaBaby puslede med udgivelsen af et nyt nummer. Og det nye nummer viste sig at være 'Lonely'.

Lyt til nummeret 'Lonely' med DaBaby og Lil Wayne, som er produceret af Pilfinger, Benjamin Lasnier og DJ K.i.D., mens du læser videre:

0:00

Blev lavet inden kontroversielle udtalelser

Netop DaBaby har ellers været genstand for masser af kritik i de seneste uger. Under en koncert i Miami i juli kom han med udtalelser, som fra flere sider er blevet kaldt fejlagtige, homofobiske og tolket som hadefulde.

- Hvis du ikke er mødt op i dag med HIV, AIDS eller andre former for dødelige sexsygdomme, som dræber dig inden for to-tre uger, så tænd for lyset på mobilen, lød det blandt andet fra rapperen.

Udtalelserne fik blandt andre kritik fra kunstnere som Dua Lipa, som tidligere har samarbejdet med DaBaby, og Elton John, og en række festivaler smed DaBaby af plakaten i kølvandet på hændelsen.

DaBaby undskyldte efterfølgende for udtalelserne på sin Instagram-profil i et opslag, han dog senere slettede igen.

Lasse Kramhøft fortæller, at han og Benjamin Lasnier lavede nummeret hjemme hos Kramhøft, og at det allerede blev sendt til DJ K.i.D, som samarbejder med DaBaby, før episoden - og at de slet ikke har haft kontakt til DaBaby under samarbejdet.

- Det har været ude af vores hænder, fordi vi ikke har vidst, om nummeret blev udgivet, eller hvornår det ville ske, siger Lasse Kramhøft.

Den danske musiker og producer Lasse Kramhøft er kendt under navnene Pilfinger og Djämes Braun. (Foto: Lasse Lagoni © Scanpix)

Han understreger også, at de ikke støtter de udtalelser, DaBaby kom ud med under koncerten.

- Det er superuheldige udtalelser og hører ingen steder hjemme. Vi har været nervøse for udgivelsen, og om det kunne ødelægge det for os, men det virker, som om han er oprigtigt ked af det, og at han er blevet klogere, siger Lasse Kramhøft.

Søde beskeder i indbakken

Lasse Kramhøft fortæller, at udgivelsen har fået hans indbakke til at være så godt som fuld af søde beskeder fra andre, som roser nummeret og samarbejdet med Lil Wayne og DaBaby.

Nummeret blev allerede lavet tilbage i december og derefter sendt til USA i løbet af sommeren, hvor seneste melding fra DJ K.i.D var, at de to rappere syntes godt om nummeret.

22-årige Benjamin Lasnier blev født i Luxembourg, men flyttede til Danmark som syvårig. Han blev som teenager et stort fænomen på sociale medier og har fået stor international succes som producer. (Foto: MICHAEL KOOREN © Scanpix)

Men i denne uge stod det så klart, at nummeret var på vej, efter både Lil Wayne og DaBaby teasede for det på sociale medier.

Lasse Kramhøft fortæller, at det var Benjamin Lasnier, der fik hul igennem til de helt store herrer i USA via de sociale medier.

Selvom to danskere har været med til at producere og skrevet teksten, mener Lasse Kramhøft ikke, at det lyder specielt dansk.

- Vi har altid lavet amerikansk hiphop-lyd, fordi det er det, vi selv lytter til, siger han.

Facebook
Twitter