Danske Michel dansede for over 100 millioner seere til Super Bowl: 'Det var helt ubeskriveligt'

Michel Patric Sian stod søndag på scenen til halftime-showet sammen med superstjernen Jennifer Lopez.

Jennifer Lopez var en af de to sangerinder, der optrådte under pauseshowet til Super Bowl. Den anden var Shakira. (Foto: Kevin Winter © 2020 Getty Images)

Søndag stod den nok på burger og kyllingevinger i bedste amerikaner-stil og en lang nat foran tv'et for mange.

En af verdens største sportsbegivenheder, Super Bowl, løb nemlig af stablen i Miami, Florida, hvor NFL-holdet Kansas City Chiefs løb med sejren tidligt mandag morgen.

Og for danske Michel Patric Sian var det da også en helt særlig aften. Men ikke på grund af amerikansk fodbold.

Han var nemlig hyret til at danse for Jennifer Lopez i det storslåede pauseshow, som blev set af over 100 millioner seere.

Han, Nellie Bethel og Nicky Andersen er de første danskere nogensinde, der har danset ved Super Bowl.

- Det er det største af det største. Både for spillerne, men også for de optrædende artister og os dansere. Det er de færreste, der får den chance og får lov til at opleve det her, fortæller Michel Patric Sian på en telefon fra sin hjemby Los Angeles efter søndagens optræden og en heftig efterfest.

Jennifer Lopez spillede blandt andet sit kæmpehit 'Waiting for Tonight' fra 1999 ved årets Super Bowl. Lyt til det her:

0:00

Har aldrig trænet så meget

Michel Patric Sian har danset, siden han var lille. Allerede som 18-årig kunne han skrive "koreograf for Medina" på cv'et, og siden har den ene dør efter den anden åbnet sig for ham i dansens verden.

Det har ført til koreograf- og dansejob for både danske og internationale stjerner som Rasmus Seebach, Justin Bieber, Kylie Monigue og Cardi B, optrædener ved blandt andet en Champions League-finale og medvirken i filmen 'Aladdin'.

Jennifer Lopez optrådte sammen med Shakira til søndagens halftime-show sammen med en masse dansere. Blandt andre tre danskere. (Foto: Jeff Kravitz © 2020 Getty Images)

Og nu kan den 30-årige danser og koreograf, som er opvokset i Albertslund, altså krydse Super Bowl af listen over karrieremål.

Efter halvanden måneds intensiv træning i Miami kunne han gå velforberedt på scenen på Hard Rock Stadium. Så velforberedt, at han næsten ikke mærkede nervøsiteten.

- Jeg glemte lidt, hvor stort det var, fordi jeg hele tiden var i træningslokalet. Normalt plejer jeg at blive virkelig nervøs, men jeg følte mig rolig, fordi jeg tænkte, at jeg havde styr på det, for jeg har aldrig trænet så meget op til et show. Men inden, vi skulle på scenen, kiggede jeg rundt og så, at alle stod og bad en bøn og trak vejret dybt, og så gik det op for mig: "Okay, det er fandeme stort".

- Det var lige før, jeg kneb en tåre, fordi jeg var så taknemmelig. Og så var det overstået på et øjeblik. Først da jeg kom af scenen, kunne jeg mærke følelsen: "Hold kæft, hvor var det vildt". Koreografen var så glad og græd, J.Lo var glad. Det var helt ubeskriveligt.

Headhuntet af newzealandsk koreograf

Michel Patric Sians medvirken i Super Bowl var kommet i stand igennem den anerkendte koreograf Parris Goebel fra New Zealand, som, efter at have mødt ham i forbindelse med optagelserne til 'Aladdin', var begyndt at følge ham på Instagram og havde kommenteret på hans videoer.

Hun skrev til ham og spurgte, om han var ledig under Super Bowl, fordi hun ville anbefale ham.

For Michel Patric Sian handler det nu om at få etableret sig som koreograf i Los Angeles, hvor han bor. - Det er fandeme gået hurtigt, det år, jeg har boet her. Jeg vil gerne ind på koreograf-scenen herovre og bygge bro til Danmark, så jeg også kan komme hjem og koreografere dér. Drømmen er at pendle frem og tilbage, siger han. (Foto: privat foto © Michel Patric Sian)

Efter lang tid fik han en mail fra sit bureau, som ville dobbelttjekke, at han var ledig under showet. Og først to dage inden træningen skulle begynde i Miami, fik han en bekræftelse på, at han var med.

En oplevelse, han håber, giver ham mulighed for at etablere sig som koreograf i Los Angeles, nu hvor han for alvor er slået igennem som danser i USA.

- Vi har oplevet noget, vi kan fortælle vores børn om og være stolte af, siger Michel Patric Sian, som kan se frem til lige straks at skulle tilbage til Miami for at arbejde med sangerinden Isabela Merced.

- Jeg tror, det fører til et vildt 2020.

Facebook
Twitter