Danske musikere afslører: Det har vi lyttet allermest til på Spotify i år

Streamingtjenesten har offentliggjort lister over, hvad vi har lyttet mest til i 2019 og det seneste årti.

Elias Boussnina og Maria & Bea fortæller, hvilket musik der har præget deres år og årti. (Foto: Lasse Bech Martinussen og Martin Fält)

Bliver dine sociale medier også totalt annekteret af Spotify hver eneste december?

Og er cirkusset i år endnu værre, end det plejer?

Hvis du kan nikke genkendende til tendensen, så er det sandsynligvis, fordi den svenske streaminggigant netop har løftet sløret for brugernes musikvaner i de såkaldte wrapped-lister.

Og fordi årtiet synger på sidste vers, har Spotify også udgivet brugernes musikpræferencer for hele årtiet.

Vi har i den anledning spurgt en række danske musikere, hvilken musik der har præget deres 2019. Og ikke mindst deres årti.

Maria & Bea

Maria (th.) og Bea blev landskendte i 'X Factor' og har fået godt gang i karrieren med deres single 'Inkasser'. (Foto: Martin Fält © Dr)

Hvad har I lyttet mest til i år?

Maria: - Min topartist er Jamaika, siger Spotify. Han er den, jeg har lyttet mest til, og det overrasker mig overhovedet ikke. Jeg har virkelig lyttet meget til hans nye album 'Nordsiden'.

Bea: - Den artist, jeg har lyttet mest til i år, er Lana Del Rey, og det overrasker mig lidt. Nummer to er Jamaika, derefter Gilli, Tyler The Creator og Snoop Dogg. Det overrasker mig, at rap ikke ligger helt i toppen.

Hvad har I lyttet mest til det seneste årti?

Maria: - Der siger Spotify, at jeg har lyttet mest til Drake. Det var overhovedet ikke overraskende. På de efterfølgende pladser har jeg lyttet til Ukendt Kunstner, Gilli og Kesi.

Bea: - Det blev også Lana Del Rey, ha, ha. Jeg har åbenbart en anden side, der er lidt mere stille og rolig. Jeg ved ikke, om jeg er deprimeret, eller... Ha, ha.

Er der noget på listen, der har overrasket jer?

Maria: - Jeg blev ret overrasket over, at jeg har lyttet lige så meget til podcast som til musik. Det, synes jeg faktisk, er lidt nederen. Men det er, fordi jeg er vildt meget med offentlig transport.

Bea: - Jeg er vildt overrasket over, at Lana Del Rey topper både mit år og årti. Jeg havde troet, at det ville være Gilli eller Snoop Dogg. Eller måske Drake, for han har virkelig haft mange hits. Men Lana Del Rey er god, fordi hun har bragt noget nyt i det her årti.

Skal du lige have genopfrisket Lana Del Rey? Lyt til sangerinden, der toppede Beas årti, her:

0:00

Elias Boussnina

Elias Boussnina gik tidligere under navnet Yung Coke, hvor han lavede 'ægte trap lort', som han selv kaldte det. I dag går han under sit eget navn og har stor succes med numre som 'Closer' og '05:30'. (Foto: Lasse Martinussen)

Hvad har du lyttet mest til i år?

- Jeg har lyttet mest til Fleetwood Mac. Det var lidt overraskende. Jeg har altid lyttet til gammel musik, men jeg synes ikke, at det er det, jeg har lyttet mest til. Men jeg synes, at Stevie Nicks synger helt fantastisk, og så har de bare nogle gode sange.

- Den sang, jeg har hørt mest, er 'Linger' med bandet The Cranberries.

- Jeg vidste ikke, hvem de var, før i år. Men så hørte jeg sangen på en bodega i Aarhus, og så kunne jeg bare godt lide den.

Hvad har du lyttet mest til det seneste årti?

- Jeg har lyttet mest til Drake. Det kom også lidt som en overraskelse. Jeg synes, at han er helt vildt god, men jeg troede ikke, at det ville være ham.

Er der noget på listen, der har overrasket dig?

- Det er lidt sjovt at se, hvordan min musiksmag har ændret sig fra år til år. Den er gået fra at være lidt hård til at være meget blød. Det har tidligere været sådan en gangsterrapstemning, men nu er mine topartister Fleetwood Mac og D'Angelo.

- Engang var det meget mere hiphoppet. Jeg har ligesom lavet en musikalsk crossover.

Lyt til Elias Boussninas yndlingssang 'Linger' af The Cranberries her:

0:00

Erik Apollo, forsanger i gruppen Tårn

33-årige Erik Apollo er forsanger i den danske gruppe Tårn. (Foto: Simon Staun)

Hvad har du lyttet mest til i år?

- Bandet The Radio Dept., der er et svensk indieband, som har lavet nogle rigtig gode plader. Specielt albummet 'Clinging to a Scheme', som gjorde et rigtig stort indtryk på mig i starten af året, da jeg opdagede det. Det er enormt smukt og underspillet popmusik.

Hvad har du lyttet mest til det seneste årti?

- Det er sjovt nok et band, der ligger ret tæt på, nemlig Radiohead. Efterfølgende kommer bandet Wild Nothing, så Arial Pink, derefter Prince og til sidst Deer Hunter. Jeg kan nok ikke løbe fra, at jeg er meget til indierock.

Er der noget på listen, der har overrasket dig?

- At Prince er at finde i toppen for det sidste årti kommer lidt bag på mig. Men det er en enormt god overraskelse, for jeg synes, han er genial.

Siger svensk indie dig ikke så meget? Så lyt til Erik Apollos mest lyttede band The Radio Dept. med 'Your True Name' her:

0:00

Mags

Mags' rigtige navn er Margrethe Tang. Hun har i år udgivet ep'en 'Conversations I've Had With Myself'. (Foto: Juliet Skogen)

Hvad har du lyttet mest til i år?

- Jeg har lyttet mest til Robyn i år.

Hvad har du lyttet mest til det seneste årti?

- I det her årti har jeg lyttet mest til Rhye og helt specifikt sangen 'Open'.

Er der noget på listen, der har overrasket dig?

- Jeg er overrasket over, at det ikke var Haim eller Maggie Rogers, som jeg har lyttet mest til i år. Og så var jeg lidt overrasket over, at mængden af gange, jeg har hørt Wiinstons album 'Jellyfish', har fået dem helt op på en tredjeplads på listen over, hvilke artister jeg har lyttet mest til.

Lyt til Mags' mest lyttede sang 'Open' af Rhye:

0:00
FacebookTwitter