Danske popikoner genfortolker udødelig klassiker: Hør Aquas WorldPride-hyldestsang

Den verdenskendte danske popgruppe nyfortolker LGBTI+-hymnen 'I Am What I Am'.

Den danske popgruppe Aqua slog for alvor i gennem i slutningen af 90'erne med hits som 'Barbie Girl' og 'Roses Are Red'. (© uffe kongsted)

Den store begivenhed WorldPride, der hylder lighed og diversitet, finder i næste måned sted i København og Malmø, hvor mange tusinde mennesker forventes at deltage i festlighederne.

Festligheder er som bekendt lig med musik, og derfor har den ti dage lange mangfoldighedsfestival nu fået sin helt egen hyldestsang.

Den verdensberømte, danske popgruppe Aqua har nemlig netop udgivet sangen 'I Am What I Am', som er en hyldest til WorldPride. Popnummeret er en nyfortolkning af hitklassikeren af samme navn, der blev gjort berømt af sangeren Gloria Gaynor i begyndelsen af 80'erne.

Lyt til Aquas nyfortolkning af 'I Am What I Am', mens du læser videre.

0:00

Aqua, der opnåede verdensomspændende succes i slutningen af 90'erne og starten af 00'erne med hits som 'Barbie Girl' og 'Doctor Jones', er glade for at kunne bakke op om LGBTI+-miljøet med det musikalske bidrag til de kommende festligheder.

- Vi er stolte over at kunne videreføre denne arv og føler, at dette unikke kreative samarbejde med Pride-bevægelsen repræsenterer en ydmyg mulighed for Aqua til at give tilbage til et LGBTI+ fællesskab, der altid har omfavnet den festlige tonalitet i Aqua, udtaler forsanger Lene Nystrøm i en pressemeddelelse.

Oprindeligt blev sangen 'I Am What I Am' skrevet af komponisten Jerry Herman til Broadway-musicalen 'La Cage aux Folles', men den blev udødeliggjort af Gloria Gaynor, der var en del af disco-bølgens globale gennembrud.

Lyt til Gloria Gaynors hit fra 1983 herunder, mens du læser videre.

0:00

Aqua, Copenhagen 2021 og Somersby, som er gået sammen om at få ført nyfortolkningen af 'I Am What I Am' ud i livet i forbindelse med WorldPride, vil "fejre og styrke momentum i det globale fokus på mangfoldighed og inklusion", lyder det videre i pressemeddelelsen.

Gennemføres på trods af corona

Copenhagen 2021 WorldPride og sportsbegivenheden EuroGames løber af stablen fra den 12. til 22. august, men på grund af corona bliver arrangementet ikke helt så stort, som man oprindeligt gik efter.

Eksempelvis er den traditionsrige parade, hvor op mod 60.000 danske og internationale deltagere i samlet trop skulle gå gennem Københavns gader, blevet aflyst.

I stedet har arrangørerne fundet på en alternativ løsning, så Pride-optoget alligevel kommer til at præge det københavnske bybillede lørdag den 21. august.

Søren Rasted, Lene Nystrøm og René Dif fra Aqua er glade for at kunne give noget tilbage til et LGBTI+ fællesskabet, som altid har omfavnet bandet, udtaler de i forbindelse med udgivelsen af 'I Am What I Am'. (© uffe kongsted)

Cirka 10.000 tilmeldte deltagere samles i mindre grupper, der udgår fra forskellige steder i byen, som til slut bliver samlet i Fælledparken.

Der vil også stadig være masser af begivenheder i de to værtsbyer undervejs. Faktisk helt op mod 500 i august.

Blandt andet en stor 'Pride Night', som Nationalmuseet skaber i samarbejde med Roskilde Festival, mens Det Kongelige Teater sætter en international forestilling op med den passende titel 'Pride'.

Programmet for Copenhagen 2021 WorldPride opdateres løbende. Få overblikket over begivenhederne her.