Danske producere anklager megastjernen Travis Scott: Du har stjålet vores melodi!

Danskerne har hyret topadvokat, der tidligere har fældet Pharrell Williams.

Travis Scott har fået et søgsmål med dansk afsender. (Foto: Steven Ferdman © Getty Images)

To danske producere og en fransk har indledt det, der kan blive et juridisk slagsmål med ingen ringere end stjernerapperen Travis Scott.

Sagsøgerne med 21-årige Benjamin Lasnier i spidsen mener ifølge Pitchfork, at den amerikanske musiker har tyvstjålet et guitarstykke og brugt det på nummeret 'Highest in the Room', som er blevet afspillet mere end en halv milliard gange på Spotify, og som har ligget nummer ét på den amerikanske Billboard-liste.

Det amerikanske medie er kommet i besiddelse af søgsmålet og har talt med de tre produceres advokat.

- Det, vi har at sige, er beskrevet i klagen, siger Richard Busch og uddyber alligevel lidt mere:

- Jeg vil bare tilføje, at klienterne er meget succesfulde sangskrivere og producere, der, som det er beskrevet i klagen, og som det er normal praksis, kontaktede sagsøgte for at indgå et samarbejde om rettighederne til deres arbejde. De forventede aldrig, at det ville ende med et søgsmål, men de følte ikke, at de havde andet valg under de omstændigheder.

De to andre afsendere på søgsmålet er producerne Lukas Benjamin Leth og Olivier Bassil, som Benjamin Lasnier ifølge Soundvenue har skrevet guitarstykket sammen med.

Hør hittet, som søgsmålet handler om, mens du læser videre:

0:00

Sendte melodien til Scott-kollega

Dr.dk har uden held forsøgt at få fat i de tre producere, men har via deres manager Lasse 'Pilfinger' Kramhøft fået beskrevet det forløb, der også er beskrevet i det netop afsendte søgsmål og hos blandt andre Pitchfork og TMZ.

Nemlig at guitarmelodien blev skrevet i 2019, hvorefter de tre producere forsøgte at sælge den til andre musikere.

I salgsarbejdet skulle Benjamin Lasnier være kommet i kontakt med en mand ved navn Jamie Lepr (også kendt som Jimmy Cash), der arbejder sammen med Travis Scott og var med på produktionen af 'Highest in the Room'.

Benjamin Lasnier sendte guitarstykket til Jamie Lepr, men de aftalte - ifølge søgsmålet - aldrig, at Travis Scott kunne bruge det. Det har han gjort i en lettere redigeret udgave, hævder Benjamin Lasnier og co.

Benjamin Lasnier er født i Luxembourg og kom som syvårig til Danmark, hvor han har skabt sig en karriere som influencer og senere som musikproducer. Benjamin Lasnier har blandt andet 766.000 følgere på Instagram, hvor han ifølge søgsmålet mod Travis Scott også lagde det omstridte guitarstykke op, så hans følgere kunne lytte med. Her er han til MTV Europe Music Awards i Rotterdam i 2016. (Foto: MICHAEL KOOREN © Scanpix)

'Blurred Lines'-advokat

Og de tre producere mener det ikke bare for sjov.

For advokaten, Richard Busch, er ikke hvem som helst.

Det var ham, der i 2013 - på vegne af Marvin Gayes arvinger - vandt en sag mod Robin Thicke og Pharrell Williams. Richard Busch fik domstolens ord for, at monsterhittet 'Blurred Lines' er et plagiat af Marvin Gayes 'Got to Give it Up' fra 1977.

Efter flere ankesager blev det i 2018 understreget, at der var tale om en kopi, og det kostede Pharrell Williams og Robin Thicke 5,3 millioner dollar og 50 procent af alle royalties på sangens indtægter derefter.

Det er altså en af de helt store kanoner, som Benjamin Lasnier og co. har pudset på en anden af de helt store kanoner.

Vil ikke pisse Travis af

Et klart signal med et klart mål, mener P3-vært Pelle Peter Jencel, der onsdag morgen har været i kontakt med producertrioens manager, Lasse 'Pilfinger' Kramhøft, der bekræfter, at de har lagt sag an, og at de har hyret Richard Busch som advokat.

- I USA er det meget mere almindeligt, at der bliver lagt sag an i musikbranchen, og hvis du vil tages seriøst af Travis Scott og pladeselskabet, så skal du også vise, at du mener det seriøst, siger Pelle Peter Jencel.

- Og når der kommer en advokat som Richard Busch, så kan det godt være, at Travis Scott ikke kæmper så meget imod, men at de indgår et hurtigt forlig, så sagen ikke trækker i langdrag, for det er ingen interesserede i.

Faktisk er producerne slet ikke særlig interesserede i at komme i clinch med en mand som Travis Scott. Det kan skade dem selv, pointerer Pelle Peter Jencel.

- Som producer sidder man og laver al mulig musik og sender det til store amerikanske navne med et håb om, at det vil blive brugt af folk som Travis Scott, så man har selvfølgelig ikke lyst til at lægge sag an, for det kan jo betyde, at han og andre store musikere ikke vil arbejde sammen med en.

Benjamin Lasnier har tidligere lavet beats for rappere som Desiigner, Trippe Redd og Don Toliver, og sammen med Lukas Benjamin Leth har han leveret beats til blandt andre Tory Lanez og YoungBoy.

Og Travis Scott, hvis de tre producere får ret.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk