Danske Selina får kæmpe chance af internationale rockstjerner: 'Da jeg havde sagt ja, ramte angsten mig'

Nelson Can-sangerinden Selina Gin skal varme op for det amerikanske band The National.

Ved siden af karrieren som musiker studerer 29-årige Selina Gin til daglig på Rytmisk Musikkonservatorium i København. (Foto: Bobby Mandrup © Pressefoto)

'Gå Black Friday-amok: Spar 30% på en eltandbørste'.

'Du har fået ny post fra Din Arbejdsgiver'.

'Nigerian prince seeking wife'.

Normalt er det den slags mails, der plager indbakken hos de fleste af os, men af og til tikker der alligevel mails ind, som du faktisk er glad for ikke endte i spamfiltret.

Det var tilfældet, da der for få uger siden dumpede en mail ind hos sangerinden Selina Gin, kendt fra det danske band Nelson Can.

'Support for The National' stod der i emnefeltet, og bag den digitale konvolut lå et tilbud, der næsten var for godt til at være sandt.

Den 29-årige sangerinde var blevet tilbudt at varme op for det amerikanske Grammy-vindende band The National, der fredag optræder i Royal Arena i København.

- Jeg kan huske, at jeg kalder på min kæreste, som ser mailen og bare er sådan: 'Skriv 'confirm' nu, skriv, at det vil du gerne!'. Jeg tror faktisk også, at jeg udbrød et lille hvin af glæde, da jeg læste den mail, fortæller Selina Gin.

Hun skyndte sig at takke ja til den prestigefyldte opvarmningstjans, men så snart hun havde trykket på 'send'-knappen, ramte angsten hende. For hvordan skulle hun overhovedet fylde et 30 minutter langt opvarmningsset ud?

Nelson Can udsendte for nylig nummeret 'Madness', som du kan høre her:

0:00

Takkede ja - og tænkte 'fuck'

Selina Gin har siden 2011 udgjort en tredjedel af indiebandet Nelson Can, men har det sidste års tid sideløbende gået og puslet med sit soloprojekt.

Hun har endnu ikke officielt udgivet noget af solomaterialet, og tanken var egentlig, at hun ville prøve forskellige ting af og lege med sin lyd.

Opvarmningsjobbet for The National har dog betydet, at sangerinden pludselig har været nødsaget til at tage soloprojektet mere alvorligt.

- Da jeg havde sagt ja, ramte angsten mig. 'Jeg skal spille 30 minutter. Har jeg overhovedet musik nok til 30 minutter? Hvem skal jeg have med mig på scenen? Hvornår skal jeg øve? Fuck!'.

- De næste tre dage havde jeg det bare superskod. Jeg gik og tænkte: 'Åh nej, jeg kommer til at fucke op foran så mange mennesker, hvad skal jeg gøre?' fortæller Selina Gin.

Siden har hun brugt tid på at øve med de musikere, hun skal have med sig på scenen, og hun har fået skrevet et par nye sange, der kan være med til at fylde tiden på scenen ud.

Det har tøjlet nerverne en smule - for nu.

- Det er da stadig skræmmende at tænke på, men jeg bliver ikke angst over det længere. Men jeg skal sgu nok nå at blive nervøs, når jeg først står og skal på scenen, siger Selina Gin med et grin.

Koncert kan være et kæmpe skub

Koncerten med The National skal spilles i Royal Arena og bliver med omkring 15-16.000 mennesker som publikum.

Og det bliver noget af en milepæl for Selina Gin at spille for så mange mennesker.

- Det er helt klart noget af det største, der er sket i hele min karriere. Det er potentielt det største skub, jeg overhovedet kan få som soloartist. Det er jo en kæmpe eksponering at spille for så mange mennesker, siger hun og fortsætter:

- Men det vigtigste for mig er faktisk, at der har siddet en mand i USA og troet på mig og tænkt: 'Hende der, hun skal sgu have lov til at varme op for os, selvom hun ikke har udgivet noget endnu'. Det er et kæmpe skulderklap.

The National er blandt andet kendt for hittet 'I Need My Girl', som du kan høre her:

0:00

Den mand er Aaron Dessner, der har været en del af The National siden bandets dannelse i 1999.

Han og Selina Gins veje krydsede første gang, da han var gæsteunderviser på Rytmisk Musikkonservatorium, hvor Selina Gin til dagligt studerer. De to klikkede og har siden både optrådt og skrevet musik sammen - og nu får hun altså også lov til at varme op for sin tidligere læremester.

43-årige Aaron Dessner fra The National er dansk gift og bor i København. (Foto: Brian Rasic © Getty Images)

Skræmmende at gå solo

Udover at være den til dato største koncert, hun har spillet, så bliver fredagens opvarmningsjob samtidig også første gang, at Selina Gin står på scenen med sit nye soloprojekt under navnet Selina Gin & The Iconics.

En tanke, hun stadig er ved at vænne sig til.

- Helt ærligt synes jeg, at det er lidt mærkeligt at sige højt, at det er et soloprojekt. Jeg kan faktisk rigtig godt lide at være i et band, så det er lidt skræmmende at stå på egne ben. Men det er også sjovt, at man selv sidder med alle beslutningerne. Det lærer man rigtig meget af, siger hun.

Selvom hun er gået solo, er Selina Gin fortsat også en del af Nelson Can, men sangerinden erkender, at fredagens optræden giver hende blod på tanden til at udforske solokarrieren endnu mere.

- Jeg har jo gået og puttet lidt med det her projekt, men jeg håber, at koncerten kan give mig et skub til at sætte det rigtigt i søen og få udgivet noget musik på et tidspunkt. Men det er ikke noget, jeg har tænkt mig at forhaste, det skal stadig gøres i mit tempo.

The National - og Selina Gin & The Iconics - spiller fredag den 29. november i Royal Arena i København.

Nelson Can blev dannet i 2011 og består udover Selina Gin (billedet) af medlemmerne Maria Juntunen og Signe Wisby Tobiassen. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Ritzau Scanpix)
FacebookTwitter