Danske stjerner i ny milliard-klub med Drake og Billie Eilish: 'De er unikke for deres tid'

MØ og Lukas Graham er at finde på Spotifys nye playliste, Billions Club, med verdens mest afspillede sange.

Det danske band Lukas Graham, med forsanger Lukas Forchhammer i spidsen, er en del af den eksklusive playliste. (Foto: Steve Marcus © Scanpix Denmark)

Hvis man kun vil høre de mest populære popnumre – altså de musiknumre med allerflest afspilninger – kan man nu finde dem samlet på én playliste.

Spotify har nemlig lanceret playlisten Billions Club, hvor det eneste krav for at komme med på listen er, at sangene skal have over en milliard afspilninger.

Playlisten indeholder over 135 numre – heriblandt sange fra to danske artister.

Ifølge en pressemeddelelse fra Spotify ønsker musikstreamingtjenesten at hylde de mest spillede artister og sange i hele verden.

Og blandt de hyldede artister finder man altså Lukas Graham med kæmpehittet '7 Years' og MØ med sangene 'Lean On' og 'Cold Water', som den 32-årige sanger har lavet i samarbejde med gruppen Major Lazor og Justin Bieber.

De danske artister blander sig altså med nogle af verdens allerstørste stjerner.

Blandt andre Drake, som er kommet på den eksklusive liste med hittet 'God's Plan', Billie Eilish med 'Bad Guy' og Harry Styles med hittet 'Watermelon Sugar'.

Lyt til Lukas Graham-hittet '7 Years', mens du læser videre.

0:00

Radiovært: Unikke for deres tid

Hvordan opnår man som artist at lave hits, som passerer en milliard afspilninger på Spotify?

Spørger man dj og radiovært Pelle Peter Jencel, gælder det om at lave noget, som ikke er hørt før.

- '7 Years' og 'Lean On' er to sange, der var unikke for deres tid.

- Da '7 Years' kom ud, var der ikke en stor klaverbåren ballade i det popkulturelle landskab. Det var et unikum. Og så var det en sang, der ramte rigtig mange mennesker på grund af budskabet og teksten.

- Det samme kan man sige om 'Lean On', for da den kom frem, fandtes der ikke i forvejen sange som den. Men jeg føler lidt, at al popmusik, der udkom to år efter, lød som en lightudgave af det nummer, lyder det Pelle Peter Jencel.

Lukas Graham er gået fra succes til succes de senere år, og det er blevet foreviget i dokumentaren '7 Years of Lukas Graham', hvor man følger i hælene på det succesrige danske band, mens de rejser verden rundt på turné.

Lyt til MØ's kæmpehit 'Lean On', mens du læser videre.

0:00

Modsat har MØ, som også kendes under navnet Karen Marie Aagaard Ørsted Andersen, de seneste to år holdt en velfortjent pause, efter flere år på landevejen efter sit gennembrud med blandt andet 'Lean On'.

Men pausen sluttede i maj i år, da MØ udgav nyt musik for første gang i to år med singlen 'Live to Survive'.

MØ på Orange Scene under Roskilde Festival 2019. Sangeren håber på at komme til at stå på de store festivalscener igen næste år, når det kommende album er ude. (Foto: Flemming Bo Jensen)
Facebook
Twitter