Danske stjerner laver corona-hjælpesang: 'Jeg fik kuldegysninger, da jeg hørte den'

Lukas Graham, Christopher, Jada, Clara og Tessa er blandt de medvirkende på den nye støttesang.

Clara (tv.), Lukas Forchhammer kendt fra Lukas Graham og rapperen Tessa (th.) er blandt de medvirkende på P3's nye corona-hjælpesang. (Foto: Ritzau Scanpix)

Lukas Graham. Christopher. Mads Langer. Jada. Clara.

Nej, ovenstående er ikke blot en opremsning af nogle af tidens største danske musikere. Det er også et udpluk af listen over medvirkende på P3's nye corona-hjælpesang, 'Tættere end vi tror'.

Nummeret, der udkom på alle streamingtjenester mandag, er blevet til i programmet 'Karantæne på P3', hvor radiolyttere den sidste måneds tid har kunnet følge sangens tilblivelse. Fredag kulminerede projektet, da den færdige udgave af nummeret blev spillet i radioen for allerførste gang.

Bag initiativet til hjælpesangen står radiovært Pelle Peter Jencel.

- Jeg tror, at alle bare smed, hvad de havde i hænderne, da coronakrisen ramte, og tænkte: "Hvordan kan jeg hjælpe?". Jeg er musikmand ind til benet, så mit indspark var, at vi skulle prøve at lave en sang - og så voksede den idé sig bare større og større, siger Jencel, der under coronakrisen har sendt radio live fra sit eget hjem.

- Med 'Tættere end vi tror' ville jeg og P3 gerne give en sang til lytterne, som kan indgyde noget håb og en fællesskabsfølelse og minde folk om, at det hele nok skal blive godt igen, siger radioværten om nummeret, der blandt andre er skrevet af producerne Hennedub og Morten Ristorp Jensen og sangeren Karl William.

På nummeret medvirker Lukas Graham, Christopher, Benjamin Hav, Mads Langer, Jada, Clara, Tessa og Don Stefano.

Hør 'Tættere end vi tror' her, mens du læser videre:

0:00

Hjælpesang er mere relevant end nogensinde

For sangerinden Clara krævede det ikke meget betænkningstid at takke ja til at medvirke på hjælpesangen.

- Jeg synes, det var et virkelig godt initiativ. Det er mere relevant end nogensinde før med sådan en sang, der kan samle os alle, så det ville jeg selvfølgelig gerne støtte op om, fortæller 19-årige Clara.

Sangerinden, der er kendt for hits som 'Crazy' og 'Legend', har selv skrevet og indspillet sit eget vers på 'Tættere end vi tror'. Hun og de andre medvirkende kunstnere fik tilsendt en rå skitse af omkvædet og sangens instrumental, og derfra var der ellers fri leg, fortæller hun.

Hør - kort fortalt -, hvordan 'Tættere end vi tror' blev til, her:

0:00

- Det har været en ret sjov proces at skulle sidde og skrive en tekst og melodi, når du ikke aner, hvordan de andres stykker lyder. Det har været lidt spøjst, griner sangerinden og fortsætter:

- Men jeg synes, det er endt med at blive så fin og sød en sang. Jeg synes faktisk, den er ret smuk, og jeg blev helt rørt og fik kuldegysninger, da jeg hørte den færdige udgave for første gang, fortæller Clara.

Clara synger og skriver normalt på engelsk, men på 'Tættere end vi tror' prøver hun for en sjælden gangs skyld kræfter med det danske sprog. - Jeg havde en idé om, at det ville blive lidt svært, men det var overraskende nemt. Det faldt mig ret naturligt, fordi jeg bare skrev ud fra, hvordan jeg selv havde det på det tidspunkt. (Foto: Lasse Lagoni © Ritzau Scanpix)

Et musikalsk kram

Nu ligger 'Tættere end vi tror' klar på alverdens streamingtjenester til forhåbentlig at sende flere bølger af kuldegysninger og våde øjenkroge ud blandt de mange danskere, der alle er ramt af coronakrisen.

Pelle Peter Jencel selv håber, at nummeret kan virke som en form for støtte i de øjeblikke, hvor vi alle måske taber optimismen for en stund og bliver fortvivlede og bekymrede over fremtiden.

- Vi har lavet nummeret for at minde folk om, at det nok skal gå. Vi skal nok overleve at være væk fra hinanden, selvom det er hårdt. Jeg håber, at sangen kan fungere som et musikalsk kram, der siger: "Jeg ved godt, det er hårdt, men det skal nok gå alt sammen", siger Pelle Peter Jencel, der bakkes op af Clara:

- Jeg håber, folk ser den her sang som et beroligende klap på skulderen, og at de lytter til den og føler sig en lille smule mindre alene i alt det her, siger sangerinden.

Og ifølge Pelle Peter Jencel tyder det allerede på, at missionen er lykkedes:

- Jeg har været på P3 i ti år, og jeg har aldrig nogensinde fået så massiv respons som hver gang, vi har spillet den sang i radioen. Jeg kan mærke, at folk virkelig får noget ud af det her, og det gør mig så glad.

De medvirkende kunstnere på nummeret har valgt at donere deres indtægter for 'Tættere end vi tror' til Unicefs arbejde med børn og unge under corona-krisen.

FacebookTwitter