Danske Sylvester hitter med verdensstjerne: 'Det er jo bare kæmpe optur'

28-årige Sylvester Sivertsen har både skrevet og produceret Dua Lipas nye sang 'We're Good'.

Der er grund til at smile for Sylvester 'Sly' Sivertsen, der har produceret verdensstjernen Dua Lipas nyeste single 'We're Good'. (Foto: Petra Kleis / Mike Blake © DR / Scanpix)

"Hendes stemme, hendes sang, hendes tøj, hendes hår, bare hende. Alt er mere end perfekt!"

"Ægte fact: Alle, der har lyttet til Dua Lipas nye sang, er helbredt!"

"Kvinderne styrer musikindustrien!"

Reaktionerne på Dua Lipas nye single, 'We're Good', er til at tage at føle på.

Singlen akkompagnerer den nye 'Moonlight Edition'-udgave af succesalbummet 'Future Nostalgia' fra 2020, og den bliver allerede rost til skyerne. I hvert fald hvis man drøner kommentarfeltet til sangens musikvideo igennem på YouTube.

Bag sangen står Dua Lipa selv i selskab med Emily Warren, Scott Harris og Sylvester Willy Sivertsen. Og hvis du synes, det sidste navn klinger dansk, tager du ikke fejl.

Det er nemlig ingen ringere end danske Sylvester Sivertsen - med kunstnernavnet Sly - der både har været med til at skrive og producere 'We're Good'.

Lyt til 'We're Good', mens du læser videre:

0:00

Men hvordan kommer det egentlig i stand, når man pludselig skal skrive og producere en sang for én af verdens absolut største popstjerner? Det fortalte Sylvester Sivertsen om i 'P3 med Frederik Hjerrild' fredag.

- Det er en lang og kringlet vej, ligesom med nogle af de andre sange, jeg har lavet. Man arbejder med nogen, der har arbejdet med Dua, og så hører hun noget, man har lavet, og så laver man noget musik, og så er det fedt.

- Vi har skrevet sammen et par gange, og nu har vi endelig denne her ude. Det er jo bare kæmpe optur, fortæller Sylvester Sivertsen, der i forbindelse med singlens tilblivelse også har været i studiet med Dua Lipa flere gange.

Sly i fuld gang ved producerknapperne. - Det er mit ansvar at sørge for, at det bliver så godt som overhovedet muligt, sagde han i 'P3 med Frederik Hjerrild' fredag, hvor han fortalte om sit samarbejde med Dua Lipa. (Foto: Petra Kleis © dr)

'Jeg har bare lavet noget, jeg synes er fedt'

Den britiske verdensstjerne er dog langt fra den første store stjerne, Sly har skrevet og produceret for. Han arbejder også på sange til den norske popprinsesse Sigrids kommende album, ligesom han har skrevet musik med Mø, The Chainsmokers og Jonas Brothers.

- Jeg har jo ikke taget en eller anden uddannelse, der gør, at jeg er kvalificeret til at lave en Dua Lipa-sang. Jeg har bare lavet noget, jeg synes er fedt. Og hvis hun også synes, at det er fedt, så arbejder vi sammen, og så sker det.

Sylvester Sivertsen er trods sin unge alder faktisk en ganske erfaren herre både bag producer-knapperne og i musikkens verden som sådan. Han en nemlig søn af den danske pop-legende Lis Sørensen og producer og trommerslager Jan Sivertsen.

Den i dag 28-årige sangskriver og producer har med andre ord fået musikken ind med modermælken - enten mens mor optrådte på scenen, eller far producerede ny musik.

Det er dog ekstra stort for ham at producere musik for netop Dua Lipa, der i disse år er én af klodens absolut største popstjerner, indrømmer han.

- Ham, den lille Sylvester, der fik en MacBook og sad med Garageband, da han var 13 år, er da ved at eksplodere over Dua, men når jeg er i det, så føles det bare rigtigt og naturligt. Og så er Dua jo bare en ung pige, der har haft en masse succes, som er skidesød og nede på jorden, når man sidder overfor hende. Det er bare to børn, der prøver at lave nogle hits.

Heldigvis kørte samarbejdet som smurt, afslører produceren, som er dybt imponeret over britens store sangtalent.

- Det var superfedt! Dua er skidesød, hun er dygtig, og hun synger fuldstændig overdrevet. Det er virkelig vildt at have hende i studiet, hvor hun synger noget, og så kommer det bare til live på en helt ny måde. Specielt på 'We're Good' er hendes vokal helt vanvittig.

Sly er søn af producer og trommerslager Jan Sivertsen, som blandt andet har spillet trommer i Tøsedrengene, Ray-Dee-Ooh og Danser med Drenge. Som barn gik Sly i sin fars fodspor og lærte selv at tæmme trommesættet. (Foto: Petra Kleis)

Masser af nyt på vej

Udover at skrive og producere musik er Sly også en habil trommeslager. Han fik sit første hit som 21-årig i 2014, da han var med til at skrive sangen 'Kun os to' til Jokeren, og siden dengang er det kun gået én vej: opad!

Og meget tyder på, at det kun kommer til at fortsætte i 2021.

- Det bliver et rigtig sjovt år. Jeg har virkelig knoklet meget på det seneste, og der er rigtig mange ting, der har været på vej længe, der endelig snart kommer ud. Jeg har arbejdet meget med vores elskede danske Mø, og det glæder jeg mig rigtig meget til at vise folk.

Udover 'We're Good' indeholder 'Future Nostalgia - Moonlight Edition' også de nye sange 'If It Ain't Me', 'That Kind of Woman' og 'Not My Problem'.

'Moonlight Edition'-udgaven af det succesfulde album indeholder også tre tidligere udsendte singler, hvor Dua Lipa har slået pjalterne sammen med musikalske legekammerater. Det gælder Miley Cyrus-duetten 'Prisoner', Angèle-duetten 'Fever' samt J Balvin & Bad Bunny-samarbejdet 'Un Dia (One Day)'.

Desuden har 'Levitating' også sneget sig med i den udgave, hun har lavet sammen med DaBaby.

Facebook
Twitter