Danskerne tager rørende afsked med Shu-bi-dua-forsanger: 'Han havde den bedste stemme i Danmark'

Michael Bundesen blev fredag aften hyldet i 'Fællessang - hver for sig' på DR1.

Selvom Shu-bi-dua-frontmanden Michael Bundesen ikke længere er her, lever hans sange videre.

Det beviste Phillip Faber, Mads Steffensen og en række musikalske stjerner, højskoleelever og sanglystne danskere fredag aften i 'Fællessang – hver for sig' på DR1.

Her sang de nemlig en timelang parade af Shu-bi-duas største hits og mindedes manden, der har lagt stemme til dem alle sammen.

Den første sang i programmet var 'Hvalen Hvalborg', som blev fremført af Hardinger Band. Et af medlemmerne er Michael Hardinger, som stiftede Shu-bi-dua sammen med Michael Bundesen tilbage i 1973.

- Det var fantastisk at skrive sange, som han kunne synge, for han havde den bedste stemme i Danmark, fortalte Michael Hardinger om deres samarbejde om Shu-bi-duas sange.

Nogle andre, der har haft Shu-bi-duas musik helt tæt inde på livet, er skuespillerne Kristine Yde Eriksen og Emil Birk Hartmann.

De spillede nemlig hovedrollerne i 'Shu-bi-dua – The Musical', som havde premiere i 2015 og efterfølgende blev en bragende succes. Ja, selv Michael Bundesen var godt tilfreds med resultatet af fortolkningerne af Shu-bi-duas sange og forestillingen som helhed, fortalte Mads Steffensen i programmet.

Fredag spillede og sang duoen sangen 'Først til sidst' i 'Fællessang – hver for sig'. Og så kunne de desuden berette om, hvor engageret og velforberedt et publikum, musicalen havde – og som Shu-bi-dua selv med garanti har haft.

Det kunne nemlig til tider være farligt at gå på scenen, fordi publikum medbragte kiks, som de smed på scenen, når linjen "og jeg fodrede dig med skidtfisk og kiks, jeg havde i lommen" blev sunget.

- Vi havde det, vi selv kaldte en kikse-gate. Skuespillerne fik kiks i øjnene, så vi endte med at skulle have sikkerhedsbriller på under 'Hvalen Hvalborg', og det blev forbudt for publikum at kaste overhåndskast, så vi ikke blev skadet undervejs, fortalte Kristine Yde Eriksen, som i musicalen spillede rollen som Sille, med et grin.

Du kan se Kristine Yde Eriksen og Emil Birk Hartmann spille sangen 'Først til sidst' i videoen øverst. Herunder kan du se Hardinger Band fremføre 'Hvalen Hvalborg':

Facebook
Twitter