'Den havde jeg virkelig ikke set komme!': Se 5 legendariske øjeblikke fra P6 Beat-koncertbrag

Lørdag afholdes P6 Beat Rocker Koncerthuset for ottende gang.

Forsanger Niels Brandt fra bandet The Minds of 99 på scenen ved P6 Beat Rocker Koncerthuset i 2014. (Foto: Agnete Schlichtkrull © DR)

"Det ypperligste, den danske musikscene kan præstere."

Sådan beskriver radiokanalen P6 Beat selv line-up'et til dette års udgave af koncertshowet P6 Beat Rocker Koncerhuset.

Det er ottende gang, at radiokanalen indtager den prestigefyldte scene i DR Koncerthuset og byder fans og lyttere på en aften i musikkens tegn.

Hvem, der optræder ved årets koncert, er fortsat hemmeligt, men tidligere har store navne som The Minds of 99, Ulige Numre, Bisse, Peter Sommer og Lydmor alle kastet radiofonisk glans over arrangementet.

Ifølge P6 Beat-vært Henrik Aagaard er P6 Beat Rocker Koncerthuset noget helt særligt.

- P6 Beat er kendetegnet ved, at der mellem os værter og lytterne er et helt særligt og stærkt musikfællesskab, hvor vi sammen virkelig nørder den musik, vi elsker. Derfor er det så fedt, når hele "familien" kan samles og få lov til at nyde og dyrke livemusikken sammen, siger han.

Mens det altså er ottende gang, at P6 Beat Rocker Koncerthuset finder sted, kan radiokanalen i år fejre sit 10 års jubilæum. Noget, der også vil blive markeret ved årets show, lover P6 Beat-vært Camilla Jane Lea.

- Det er en meget vigtig aften for P6 Beat og vores lyttere, og jeg er sikker på, vi alle får en kæmpe fest, siger hun.

Som opvarmning til årets musikbrag, der sendes live i radioen på P6 Beat lørdag aften, udpeger Henrik Aagaard og Camilla Jane Lea her nogle af deres personlige højdepunkter fra P6 Beat Rocker Koncerthuset gennem tiden.

1

Rørende David Bowie-hyldest

Ét af de store øjeblikke, der står særligt klart i Camilla Jane Leas erindringer, er den optræden, Kira Skov og Michael Møller leverede ved P6 Beat Rocker Koncerthuset i 2017.

Her optrådte de to musikere flankeret af DR Symfoniorkestret med et cover af David Bowie-klassikeren 'Ashes to Ashes'.

- Den optræden var virkelig noget helt specielt. Det var relativt kort efter David Bowies død, så der var noget nærmest højtideligt og virkelig smukt over deres optræden, fortæller Camilla Jane Lea og fortsætter:

- Jeg kan også huske, jeg tænkte: "Gud, får vores lille kanal lov til at få DR Symfoniorkestret med på scenen?" Jeg synes, det var ret storslået at blande vores indie-verden med den klassiske musik. Det var et meget rørende øjeblik.

Se Kira Skov, Michael Møller og DR Symfoniorkestret på scenen i videoen øverst.

2

Seebachs kæmpehit udsat for norsk galskab

"Alt for længe har jeg været natteravn. Så mange smukke mennesker i indre København."

De fleste kender nok Rasmus Seebachs kæmpehit 'Natteravn' – men det er nok de færreste, der har hørt nummeret flankeret af elguitar og tyk norsk accent.

Ikke desto mindre var det præcis sådan, det norske indierockband Kakkmaddafakka i 2019 satte fut under DR Koncerthuset. Her leverede gruppen nemlig et hæsblæsende cover af Seebach-hittet til P6 Beat Rocker Koncerthuset.

- Den havde jeg virkelig ikke set komme, griner Camilla Jane Lea om det overraskende øjeblik.

Selvom Seebachs popbasker ligger relativt langt fra den musik, P6 Beat normalt spiller for sine lyttere, fik sangen, der faktisk også har været et stort hit i Norge, alligevel publikum til både at hoppe og skråle med.

- 'Natteravn' er jo et kæmpe pophit, men det er ikke noget, vi har spillet på P6 Beat. Netop derfor var det også ekstra fedt, at publikum bare gav sig hen og festede med, fortæller Camilla Jane Lea.

Se Rasmus Seebach-coveret i videoen øverst.

3

The Minds of 99 overraskede med legende på scenen

The Minds of 99-forsanger Niels Brandt (tv.) og Lars H.U.G. på scenen sammen i DR Koncerthuset. (Foto: Agnete Schlichtkrull © DR)

I dag er The Minds of 99 et af Danmarks største rocknavne – noget, de i den grad sætter streg under, når de 11. september – samme dag som P6 Beat Rocker Koncerthuset – optræder for et udsolgt Parken i København.

Da bandet i 2014 stod på scenen i DR Koncerthuset var eventyret dog først lige begyndt. Samme år havde gruppen hittet med singlen 'Det er Knud som er død' og netop udsendt det selvbetitlede debutalbum 'The Minds of 99'.

Allerede dengang var Henrik Aagaard svært begejstret for det dugfriske band, som han ofte yndede at sammenligne med det danske 80'er-band Kliché.

Derfor var begejstringen da også stor hos radioværten, da The Minds of 99 pludselig – til stor overraskelse for publikum i salen - fik selskab af den tidligere Kliché-forsanger Lars H.U.G. på scenen til P6 Beat Rocker Koncerthuset.

- Det kan sgu noget, når to generationer mødes på den måde. Det var et ret fint øjeblik at se de to sammen på scenen: én legende, der allerede har givet så meget til musiklivet, og et band, der har så meget at give og brager frem med fuld kraft, siger Henrik Aagaard.

Også Camilla Jane Lea fremhæver den unikke optræden, hvor The Minds of 99 og Lars H.U.G. sang et medley af sangene 'Fuglebur' og det gamle Kliché-nummer 'Militskvinder'.

- Det var for vildt at se de to kunstnere sammen; et helt nyt band med en kometkarriere, og så en mand som Lars H.U.G. med så meget erfaring. Det siger virkelig noget om, hvad 'P6 Beat Rocker Koncerthuset' kan, og hvor bredt vi spænder i vores musikprofil, fortæller Camilla Jane Lea.

Se The Minds of 99 og Lars H.U.G. optræde sammen her.

4

Ungt talent med kæmpe selvsikkerhed

- Det var en sindssygt god optræden, siger radiovært Henrik Aagaard.

Kunstneren, han snakker om, er danske Vinnie Who, der i 2014 optrådte til P6 Beat Rocker Koncerthuset.

Henrik Aagaard stod selv blandt publikum den aften og husker tydeligt, hvordan Vinnie Who i den grad imponerede ham på scenen.

- Vinnie Who havde været fremme i et par år på det her tidspunkt, men han var stadig ret ung. Alligevel formåede han og bandet at indtage scenen i DR Koncerthuset med en kæmpe selvfølgelighed, siger han og fortsætter:

- Vinnie Who og bandet var så fulde af selvtillid og overtog bare rummet med det samme. At se en flok unge, danske musikere være så stilede, selvsikre og overbevisende var virkelig fedt.

Se Vinnie Who spille nummeret '39' i videoen herover.

5

Rocklegender leverede varen

"Et kæmpe navn i en meget lille verden."

Sådan beskriver Henrik Aagaard gruppen Speaker Bite Me, der har været aktive på den danske musikscene i over 25 år.

For selvom bandet måske ikke ringer en klokke hos alle danskere, så er Speaker Bite Me ifølge Henrik Aagaard ét af de absolut største navne på den alternative danske rockscene.

- De er jo ikke et band, der fylder store arenaer eller har solgt millioner af plader, men i deres genre er de nogle kæmpe legender, som uden tvivl har en plads hos alle os, der lytter til alternativ rockmusik, forklarer han.

Derfor var det da også med stor begejstring, at Henrik Aagaard i 2019 kunne overvære Speaker Bite Me indtage DR Koncerthuset.

- Det er et band, der normalt spiller på nogle ret mørke spillesteder, og de har også en aura over sig, der emmer af attitude og coolness. Så at se dem stå på den fine scene i DR Koncerthuset var en stor oplevelse. Både for en fanboy som mig, men også for bandet selv, er jeg sikker på.

Se Speaker Bite Me indtage scenen med nummeret 'Ruin' i videoen øverst.

Har du ikke selv billet til P6 Beat Rocker Koncerthuset 2021, kan du følge herlighederne live i radioen på P6 Beat eller i DR Lyd den 11. september fra klokken 19.00.

Facebook
Twitter