Den nye Christopher? 20-årige Tobias er udråbt til Danmarks nye pophåb - men han har ingen pladekontrakt

Danske Tobias Albert venter på den sang, der kan give ham det helt store gennembrud.

Tobias Albert er blot 20 år, men har allerede hittet med førstesinglen 'Posing Like a Model'. (Foto: Monji)

- Hvad er det for noget lort? Så spil dog noget, vi kender!

Vi er på en lille kro et sted på Sjælland. 15-årige Tobias Albert står på scenen med sin guitar og spiller én af sine første koncerter nogensinde. Men ikke alle blandt gæsterne i krostuen er lige begejstrede for underholdningen.

- Den her dame kom stormende op til mig og begyndte at råbe af mig. Jeg stod bare og prøvede at spille videre, mens hun skreg, at hun ville høre noget Simon & Garfunkel. Det er nok det mest mærkelige, jeg har prøvet.

I dag har den nu 20-årige Tobias Albert byttet krostuen ud med scener af en lidt anden kaliber, og drømmen om en pladekontrakt rykker tættere og tættere på.

For få uger siden blev han kåret som én af tre vindere af årets udgave af KarriereKanonen, og lørdag optræder han på Uhørt Festival – en festival, der sætter spot på nye og lovende talenter på den danske musikscene.

Og lovende er lige, hvad Tobias Albert er.

Tobias Albert ses her på scenen på Smukfest, hvor årets finale i KarriereKanonen blev afholdt. (Foto: Dr)

Fokuserer ikke på gennembruddet

Hans første – og eneste – single ’Posing Like a Model’ har både høstet rosende ord og masser af streams, og med sejren i KarriereKanonen er grundstenene lagt til det, de fleste unge musikere drømmer om: Det store gennembrud. Eller hvad?

Lyt til 'Posing Like a Model' her, mens du læser videre:

0:00

- Hm… Jeg ser egentlig ikke helt sådan på det, siger Tobias Albert, da dr.dk møder ham mellem studiesessions, sangskrivning og en vigtig engelskeksamen (ja, den gik godt).

- Jeg kan godt forstå, at nogen måske ser det her som en form for stige, jeg skal kravle op ad i jagten på gennembruddet. Med sejren i KarriereKanonen er jeg måske nået et skridt længere op ad den stige, men jeg tror egentlig i bund og grund, at det handler om sangene. Når jeg står med dén rigtige sang – ’sangen’ – og kan mærke, at nu er den der. Dér tror jeg, at jeg får den der fornemmelse af at stå på tærsklen til et gennembrud. For lige nu er der stadig masser af arbejde foran os, siger han.

Udråbt til den nye Christopher

Tobias Albert startede med at spille guitar, da han var 15 år gammel. Planen var egentlig bare, at han skulle imponere en af efterskolens søde piger, men i stedet udviklede han et kærlighedsforhold til det seksstrengede instrument.

- Det lyder mærkeligt, men lige siden dengang har jeg faktisk haft en tanke om, at jeg godt gad at leve af at spille musik. Siden dag ét. Jeg har altid tænkt, at det kunne være drømmen, siger han.

I dag er guitaren fast inventar, når Tobias Albert er ude og optræde, ligesom den er blevet hans tro følgesvend, når det 20-årige pophåb skal skrive nye sange.

Det var en rørt Tobias Albert, der blev udråbt som én af årets tre vindere af KarriereKanonen. Her ses han sammen med P3-vært Pelle Peter Jensen ved præmieoverrækkelsen. (Foto: Kasper Månsson © Dr)

Han har selv skrevet debutsinglen ’Posing Like A Model’, der i skrivende stund har mere end 190.000 afspilninger på streamingtjenesten Spotify, og han er sågar blevet udråbt som den nye Christopher.

Men sangens succes og klichéen om ’den svære to’er’ lagde faktisk et vist pres på den unge sangskrivers skuldre.

- Jeg følte, at jeg havde noget, jeg skulle leve op til, hver gang jeg satte mig ned for at skrive sange. Det, tror jeg ikke, er sundt. Hvorfor fanden kunne jeg ikke bare slappe af?

- Det bliver hårdt til sidst, hvis du altid har store forventninger til dig selv om, at du skal skrive det næste store hit. Og der bliver ikke så meget plads til store, kreative udfoldelser, siger han.

Har sange nok til fire albums

I weekenden skal Tobias Albert optræde på den københavnske musikfestival Uhørt, der fokuserer på dugfriske talenter fra den danske musikscene.

- Jeg tror, det er enormt vigtigt at komme ud og spille. Jeg kan også mærke, at det er med til at give mig noget erfaring, hver gang jeg har været ude. Så jeg glæder mig helt vildt, siger han.

- Jeg prøver at holde styr på alle mine førstegangsoplevelser i en form formental tjekliste. Det her er første gang, at jeg spiller på en festival i København, så nu kan den også krydses af, siger Tobias Albert med et grin.

Han har endnu ikke underskrevet en kontrakt med et pladeselskab, men det unge talent lover, at der snart kommer mere musik fra hans hånd.

- Jeg har allerede sange nok til at udgive fire albums, tror jeg. Selvom de måske ikke alle er lige gode. Men jeg skriver hele tiden på nye numre, for jeg kan ikke lade være, så der skal nok komme noget nyt meget snart, slutter han.

Du kan opleve Tobias Albert - og hele 38 andre lovende navne fra den danske musikscene - på Uhørt Festival den 24. og 25. august i København.

FacebookTwitter