Deres første date var på psykiatrisk afdeling: Nu får Marlene rørende kærlighedserklæring

Andreas overraskede kæresten i radioen med en sang om hendes svære tanker.

Marlene og Andreas har været kærester i lidt over syv år. (Foto: PRIVATFOTO)

Andreas og Marlenes kærlighedshistorie er ikke som de flestes.

De to turtelduer mødte hinanden for syv et halvt år siden, hvor de startede med at skrive sammen på nettet. Ikke noget spektakulært dér.

Men da parret senere besluttede sig for at mødes i virkeligheden, gik den første date ikke helt, som man skulle tro. Andreas og Marlene mødtes nemlig for allerførste gang på psykiatrisk afdeling, hvor Marlene var indlagt.

Hun er diagnosticeret med sygdommen borderline, en form for personlighedsforstyrrelse, der blandt andet kan vise sig i symptomer som svingende følelser og en usikker selvopfattelse.

- Det var et noget atypisk første møde, erkender 30-årige Andreas Lange, der dog alligevel faldt pladask for Marlene.

Men selvom han elsker Marlene højt, så spænder sygdommen her over syv år efter det første møde til tider ben for parrets lykke. Nogle gange løber Marlenes tanker nemlig løbsk og overbeviser hende om, at Andreas kommer til at forlade hende.

- Hun får en følelse af, at hun ikke er god nok og ikke har fortjent at være sammen med mig, fortalte Andreas Lange, da han medvirkede i P3-programmet 'Sangskriver'.

- Hun bliver tvivlende på sig selv og mig, for hvordan kan jeg synes, at hun er så fantastisk? Jeg prøver at fortælle hende, at jeg elsker hende, fotalte Andreas Lange i radioen og forklarede, at de beroligende ord desværre ikke altid virker.

Marlene er diagnosticeret med borderline, som nogle gange kan sætte en kæp i hjulet for parrets lykke, når de dårlige tanker tager overhånd. (Foto: PRIVATFOTO)

'Meget rørende'

'Sangskriver' tager hver lørdag en lytters personlige fortælling under kærlig behandling og forvandler deres tanker og følelser til en helt ny sang, der bliver til på de blot to timer, som programmet varer.

Og i lørdags var det altså Andreas Langes historie, der var omdrejningspunktet. Han havde skrevet ind til programmet med ønsket om en sang, der kunne fortælle Marlene, hvor meget han elsker hende, og at han vil være der for hende i både medgang og modgang.

- Jeg løber nogle gange panden mod en mur, når jeg forsøger at overbevise hende om, at jeg ikke går nogen steder, fordi hendes sygdom gør, at hun ikke helt tror på det. Derfor tænkte jeg, at en sang måske kunne være en alternativ måde at slå fast over for min kæreste, at jeg altså har tænkt mig at blive ved hendes side, fortæller Andreas Lange til dr.dk.

I studiet den lørdag sad sangeren Andreas Odbjerg sammen med programmets vært, Jonas Gülstorff, klar til at tage Andreas Langes udfordring op.

Hos Andreas Odbjerg, der er kendt for sange som 'Tænker på dig' og 'Icemoneyassbitch', ramte Andreas Langes historie ekstra dybt. Han har selv en ven, der er diagnosticeret med borderline, ligesom han har været kæreste med en pige, der led af sygdommen.

- Det er meget rørende og rammer super tæt på, lød det fra Odbjerg, efter han havde fået dagens emne præsenteret.

Ugens gæst i 'Sangskriver' var sangeren Andreas Odbjerg (th.), der sammen med programmets vært, Jonas Gülstorff, tog Andreas Langes historie under kærlig, musikalsk behandling. (Foto: Jonas Gülstorff © dr)

'Mindblown' i radioen

Efter to timers sangskriveri lå resultatet af det hårde arbejde klar i form af nummeret 'I morgen er jeg her stadig'.

Et nummer, som, ifølge Andreas Lange, ramte helt plet og gjorde, at han nær tabte mælet for åben mikrofon.

- Jeg blev både rørt og fuldstændigt mindblown, da jeg hørte sangen. Jonas og Andreas har formået at fange nogle ting, som jeg faktisk ikke føler, jeg har nævnt for dem, men som de alligevel rammer plet på. Det gjorde mig virkelig overrasket, forklarer Andreas Lange og nævner særligt linjen: 'Uanset hvad, så bliver jeg ved med at elske dig, holde om dig'.

- Når tingene er svære, siger min kæreste tit, at hun bare har brug for, at jeg er der og holder om hende. Det havde jeg ikke fortalt dem, så det er jo fantastisk, at de rammer plet på den måde.

Hør 'I morgen er jeg her stadig' og Andreas Langes første reaktion her:

Sangen hjælper allerede på Marlenes tanker

Også Andreas Langes kæreste, Marlene, er begejstret for sangen, som parret satte sig ned og hørte sammen.

- Jeg kan virkelig godt lide sangen, men det er også svært ikke at synes om den med al den kærlighed, den rummer. Den sætter ord på nogle ting, som kan være rigtig svære for mig at huske, og som jeg ofte glemmer, når sygdommen har fat, siger Marlene Jørgensen.

Håbet med sangen var, at den kunne være med til at dulme hendes uro, når de negative tanker tager overhånd - og ifølge Marlene Jørgensen gør sangen allerede underværker.

- Jeg har sangen liggende på min telefon og har flere gange hørt den, hvis mine følelser har været høje, og jeg ikke har kunnet falde til ro. Både alene, men også sammen med Andreas. Det føles rart at lytte til noget, der er 'vores', og som møder mig midt i alle mine følelser, siger hun.

Vil du høre, hvordan sangen blev til? Du kan høre hele udsendelsen med Andeas Odbjerg i 'Sangskriver' her:

Læs teksten til 'I morgen er jeg her stadig' her:

Du siger, du ikke forstår, at jeg kan holde så meget af dig

Du siger, du ikke forstår, at jeg ik' for længst er gået min vej

Jeg siger, jeg ikke forstår, hvorfor du stadig er i tvivl

Du skulle bede mig om at gå 1000 gange, hvis jeg skulle stoppe med at blive

Jeg ved, at dit humør det kan være ude af dine hænder

når mørket hvisker i dit øre, at du ikke er god nok længere

2 x

Tager jeg din hånd og siger ro på nu

Det er jo kun dig, jeg vil have tæt på nu

jeg giver ikke op, når du er nede

Uanset hvad så bliver jeg ved

Med elske dig, holde om dig

Og i morgen er jeg stadig her

Du smækker døren hårdt og siger lad mig være

Hvorfor skal de dårlige dage altid fylde mere

Og jeg har stået bag døren mange gange før

Hvis du bare skal have lidt tid, så det det vi gør

Jeg ved, at dit humør det kan være ude af dine hænder

når mørket hvisker i dit øre, at du ikke er god nok længere

2 x

Tager jeg din hånd og siger ro på nu

Det er jo kun dig, jeg vil have tæt på nu

jeg giver ikke op, når du er nede

Uanset hvad så bliver jeg ved

Med elske dig, holde om dig

Og i morgen er jeg stadig her