'Det er benhårdt at være dem': Dansk musiker sender særlig hilsen til de studerende

Kvinden bag Kom Vi Løber havde de danske studerende i tankerne, da hun lavede et cover af ni år gammelt radiohit.

Fællesskab, fredagsbarer, rusture og talrige studiefester. Det er nok, hvad mange studerende forbinder med studielivet.

De dér lyspunkter, hvor du for alvor rystes sammen med dine medstuderende og samtidig får en pause fra de mange, lange timer, hvor du læser op til den ene forelæsning eller eksamen efter den anden.

Og det var netop de studerende, Lone Slot Nielsen, som laver musik under navnet Kom Vi Løber, havde i tankerne, da hun lavede et cover af nummeret 'Inside World' af danske WhoMadeWho, som hun spillede live i fredagens udgave af 'Livebeatet' på P6 Beat.

Ved siden af sin musikkarriere har hun tidligere læst teologi og underviser til dagligt på læreruddannelsen i Aarhus. Så selvom hun ikke længere selv er studerende, mærker hun stadig på nærmeste hold, hvilke op- og nedtur de studerende går igennem.

- Jeg fik en tanke, der gik ud til alle de studerende, jeg underviser. Det er sgu benhårdt at være dem engang imellem, fortalte hun i radioen fredag.

Hør Kom Vi Løber spille sin version af 'Inside World' live i P6 Beat i videoen øverst.

Har gjort det til sit eget

Det er dog ikke, fordi kvinden bag kunstnernavnet Kom Vi Løber forbinder den originale sang fra 2012 med at have det "benhårdt".

For hende indkapsler WhoMadeWhos 'Inside World' nemlig stemningen af fest og glade dage.

- Når jeg tænker på WhoMadeWho, tænker jeg på en kæmpe fest. Det er megafedt. Når jeg hører 'Inside World', får jeg lyst til at hoppe rundt, sagde hun i radioen.

Men da Kom Vi Løber fik til opgave at lave et covernummer til radioprogrammet, besluttede hun at vælge et nummer, som hun kunne lave fuldstændig om og gøre til sit eget.

Og derfor er det da heller ikke meget af originalen, man kan spore i den nye version, som i modsætningen til originalen også er på dansk.

- Jeg besluttede, at det ikke skulle lyde som noget, Kom Vi Løber kunne have lavet før. Originalen giver lidt en følelse af, at man står i baren, og at det bare kører. Med den danske tekst har jeg prøvet at finde ud af, hvad der sker inde i en, når man står der. For det kan også være ensomt at stå alene i baren.

Kom Vi Løber spillede også sit eget nummer 'Byen ender' i 'Livebeatet' på P6 Beat. Se optrædenen her:

FacebookTwitter