'Det er blevet publikums sang': Dansk band optræder med stort filmhit i en helt særlig version

Scarlet Pleasures sang 'What A Life' fik nyt liv, da den blev brugt som titelmelodi i Thomas Vinterbergs Oscar-vindende 'Druk'.

Antallet af afspilninger af nummeret 'What A Life' på Spotify er siden publiceringen af artiklen blevet rettet. I den oprindelige udgave af denne artikel stod der, at nummeret var blevet afspillet over 34 millioner gange på Spotify. Det korrekte antal er 24 millioner gange.

Medmindre du har folkeregisteradresse under et sten, så har du nok hørt om filmsuccesen 'Druk'.

Over 840.000 biografgængere har i år indløst billet til filmen, der i foråret blev hædret med en Oscar-statuette i kategorien 'Bedste udenlandske film'.

I kølvandet på filmsuccesen er titelmelodien til det danske biografhit, sangen 'What A Life' af danske Scarlet Pleasure, også blevet et massivt hit.

Over 24 millioner gange er sangen blevet hørt alene hos Spotify, og i tv-programmet 'Året, der gik 2021', der blev sendt søndag aften, fik seerne så endnu engang muligheden for at høre filmhittet, denne gang fremført live af Scarlet Pleasure i en helt særlig version.

Se Scarlet Pleasure – og en kæmpe flok efterskoleelever – optræde med 'What A Life' live i 'Året, der gik 2021' i videoen øverst.

Selvom store pophits langt fra er et fremmed bekendtskab for Scarlet Pleasure, så har trioen alligevel kunnet mærke, at modtagelsen af 'What A Life' har været noget ganske særligt.

- Den succes, som 'What A Life' har fået, er helt anderledes end noget, vi har prøvet før, fortæller forsanger Emil Goll og fortsætter:

- Når vi spiller sangen live, kan det nærmest føles, som om vi står og spiller et cover-nummer, fordi folk virkelig har taget den sang til sig. På en måde føler vi ikke helt samme ejerskab over den længere, for den er nærmest blevet allemandseje.

Bandets trommeslager, Joachim Dencker, er enig.

- Det er første gang, vi har lavet en sang, der føles større end os på en eller anden måde. Det er blevet publikums sang, og det er helt fantastisk.

Scarlet Pleasure var med, da Zentropa i april inviterede til Oscar-fest, hvor holdet bag filmen, der ikke kunne være fysisk med til prisfesten i USA, kunne følge prisuddelingen live. Senere på året afholdt filmselskabet også en stor Oscar-fest for alle involverede, hvor Scarlet Pleasure også var på gæstelisten. - Vi optrådte med 'What A Life', og bagefter havnede vi i poolen sammen med Thomas Vinterberg. Vi endte vist med at sidde inde i saunaen og drikke shots, fortæller Emil Goll om den festlige fejring. (Foto: Ida Marie Odgaard © Ritzau Scanpix)

Vinterberg: 'De betyder meget for mig'

Én af dem, der klappede i takt til tonerne af 'What A Life', da Scarlet Pleasure gik på scenen ved 'Året, der gik 2021', var filminstruktør Thomas Vinterberg, der har skrevet og instrueret 'Druk'.

For ham har Scarlet Pleasure og 'What A Life' også fået en helt særlig plads i hjertekulens LP-kabinet.

- Jeg holder rigtig meget af de gutter, og det er ret vildt, det vi har oplevet sammen. Deres musik har været soundtracket til mit liv de sidste fire-fem år - og der er sket meget for mig i de fem år - så de betyder meget for mig, fortæller Vinterberg, der også er begejstret for det liv, filmens titelmelodi har fået:

- Jeg bliver meget varm om hjertet, når jeg ser studentervogne køre gennem København, og Scarlet Pleasures nummer brager afsted i højtalerne.

- Men jeg værner faktisk selv lidt om sangen og har skruet lidt ned for antallet af gange, jeg hører den, for jeg vil så nødigt gå hen og blive træt af den, siger Thomas Vinterberg med et grin.

Thomas Vinterberg poserer med sin Oscar-statuette ved den amerikanske prisuddeling i april. I sin takketale dedikerede instruktøren filmen 'Druk' til sin datter, 19-årige Ida, der i 2019 mistede livet i en bilulykke. (Foto: pool © Ritzau Scanpix)
FacebookTwitter