'Det er lidt besynderligt, at folk får fan-tatoveringer af mig. Ligesom det er besynderligt, at folk afskyr en'

Der gemmer sig en historie bag de fleste tatoveringer, og det gælder også for sangerinden Myrkur, som har tatoveringer flere steder på kroppen.

(Foto: Martin Fält © Dr)

Amalie Bruun plejede egentlig at skjule sin passion for nordisk mytologi, fordi hun syntes, det var lidt pinligt at interessere sig så meget for det. Men nu er en nordisk rune blevet inspiration til logoet til Myrkur, som er hendes musikalske kunstnernavn.

Runen er også blevet en af hendes mange tatoveringer, som desuden tæller en illustration fra 'Den lille prins' og en venindetatovering af en hestesko.

(Foto: Martin FäŠlt © Dr)
(Foto: Martin FŠält © Dr)

- Jeg fik tatoveringen, lige da jeg var fyldt 20 år. Den er fra Antoine de Saint-Exupérys 'Den lille prins'. Det er en slange, der har spist en elefant, men det er meningen, at det ligner en hat for at illustrere, at når man bliver voksen, så bliver tingene lidt endimensionelle. Forfatteren ville gerne illustrere, at det, der er vigtigt, er usynligt for øjet.

- 'Den lille prins' er en bog, jeg har læst, helt fra jeg var et lille barn, og så læste jeg den igen, da jeg blev voksen. Den har altid haft en speciel plads i mit hjerte. Den fik en betydning for mig i forhold til at bevare den barnlige inspiration og lysten til at lege og friheden til at se ting på den måde, netop du ser dem på. Du behøver ikke tage voksenbrillerne på.

Lyt til Myrkurs nummer 'Juniper' herunder, mens du læser videre:

0:00
(Foto: Martin Fält © dr)
(Foto: Martin Fält © dr)

- Mit logo, som jeg har tatoveret, er baseret på Mannaz-runen, og det er klart, at det hænger sammen med den musik, jeg har udgivet, som er i den nordiske genre.

- Jeg har i mange år været fascineret af runer. De er enormt flotte rent visuelt. Jeg prøvede at studere betydningen bag hver enkelt rune, og så gav det bare utrolig meget mening at vælge den her M-lignende Mannaz-rune, som er gudernes afspejling i mennesket.

- Jeg synes, at andre musikere tidligere har grinet lidt af en, hvis man synes, at nordisk mytologi er sejt, eller at 'Valhalla'-tegnefilmen er den bedste film, der er lavet. Så jeg tror måske, at jeg har skjult den passion lidt, fordi det var pinligt. Senere har jeg mødt mere accept af den side af mig selv, og så tør jeg også udtrykke det mere gennem sådan noget som tatoveringer.

(Foto: Martin Fält © dr)

- Det er lidt besynderligt, at folk får fantatoveringer af mig. Ligesom det er besynderligt, at folk afskyr en. Folk, du aldrig har mødt. Jeg har mange såkaldte haters.

- I starten, da folk begyndte at få Myrkur-tatoveringer, og der kom fanart, talte jeg med andre fra metalscenen. De huskede mig på, at jeg bare er et menneske, så dem, der sætter mig op på en piedestal, det er deres billede af mig, og dem, der afskyer mig, det er også bare deres billede af mig.

- Det hjalp lidt til at indse, at gud ja, det har ikke noget med mig at gøre. Det har noget med deres version af mig at gøre. Så kan man være lidt mere naturlig omkring nogle af de lidt mere ekstreme reaktioner.

(Foto: Martin Fält © dr)
(Foto: Martin Fält © dr)

- Samme dag, jeg tatoveret mit logo, fik jeg også tatoveret min grangren. Den er fra en Theodor Kittelsen-bog med forskellige af hans tegninger og skitser. Jeg havde kigget på den i årevis. Den var i toppen af en af hans skitser, så der var ikke fokus på den i forhold til helheden af værket, men jeg syntes bare, at den var så fin.

Lyt til nummeret 'Ulvinde' herunder:

0:00

- Jeg er ikke særlig farvestrålende. Hvis jeg skulle beskrive mine egne farver, så ville det nok være sort, hvid og blålige, kolde toner. Derfor kunne jeg nok ikke finde på at få noget med farve. Man skal som menneske vælge det udtryk, der er tættest på ens hjerte. Jeg kan godt lide det nordiske look, der har en tendens til at være simpelt og grafisk behageligt at se på.

(Foto: Martin Fält © Dr)
(Foto: Martin Fält © Dr)

- Jeg har en hestesko i nakken. Jeg fik lavet den sammen med min bedste veninde fredag den 13. i New York, fordi der kunne man få lavet tatoveringer til 13 dollars. Vi fik begge to den her. Det var i 2010, hvor vi begge to syntes, at vi havde haft et rigtig dårligt år, så vi håbede, at lykken ville vende.

- Jeg ved ikke, om den har hjulpet, men jeg har det bedre. Jeg synes generelt, at det er sværere at være i 20'erne end at være i 30'erne, så det kan have noget med det at gøre.

FacebookTwitter