'Det er simpelthen løgn, tænkte jeg': Sådan havnede dansk hitsanger pludselig på nummer med Snoop Dogg

Danske Kaka gør den amerikanske stjernerapper selskab på den nye single 'Dog Bite'.

Snoop Dogg (tv.) og Kaka medvirker sammen på nummeret 'Dog Bite', der udkom fredag. (Foto: © Lucy Nicholson / Sisse Stroyer, Ritzau Scanpix / Grafik: Christian Ellegaard)

- Det er en kæmpe ære – og jeg tror stadig ikke helt, jeg har forstået, det faktisk er virkelighed.

Ordene kommer fra den danske rapper og sanger Kaka, der lige nu er aktuel med singlen 'Dog Bite'.

En sang, hvor han gør ingen ringere end den amerikanske rapper Snoop Dogg selskab.

- Det havde jeg sgu aldrig regnet med skulle ske, da jeg rendte rundt hjemme i Allerød som barn, griner Kaka, der herhjemme især er kendt for hits som 'En sidste sang' og 'Gi' mig et smil' med rapperen Wafande.

Det opsigtsvækkende samarbejde kom i stand gennem – og hold fast, for nu bliver det musikalske kludetæppe endnu skørere – musikeren Alonestar, der i virkeligheden hedder Jethro Sheeran og er fætter til den britiske superstjerne Ed Sheeran.

- Jeg mødte Alonestar for nogle år siden på Christiania, hvor vi klikkede for sygt. Dengang talte vi om, at jeg gerne ville i gang med at lave musik på engelsk igen. Siden da har vi lavet nogle forskellige projekter med nogle store udenlandske kunstnere, der desværre aldrig er blevet udgivet, fortæller Kaka.

Men for nogle måneder siden kontaktede Alonestar så igen den danske rapper.

- Han ringede til mig og sagde, at han arbejdede på et nummer med Snoop Dogg og spurgte, om jeg var interesseret i at komme og synge lidt på sangens omkvæd.

Det tilbud takkede Kaka, der i virkeligheden hedder Rajabu Msophe Willer, ja til og satte kurs mod Jyllinge, hvor den britiske producer, der har boet i Danmark i tre år, har sit studie.

Her troppede Kaka op foran mikrofonen og fik hurtigt indspillet sine vokaler.

- Det havde taget mig 45 minutter at komme op til ham, og det tog måske 45 sekunder at indspille min del, så jeg endte med at spørge: "Nu jeg alligevel er her, må jeg så ikke prøve at skrive et vers og give det et skud foran mikrofonen?"

"Hvorfor ikke?", lød svaret fra Alonestar, og Kaka gik fluks i gang med at skrive et nyt vers til Snoop Dogg-nummeret.

- Jeg tænkte: "Nu skal jeg fandeme vise dem, at jeg kan lege med de store drenge", fortæller Kaka, der kort efter indspillede det dugfriske vers.

Jethro Sheeran, også kendt under kunsternavnet Alonestar, har tidligere arbejdet sammen med navne som Lil Wayne, Macy Gray, Michael Jackson, Amy Winehouse og naturligvis fætteren Ed Sheeran. (Foto: © Graham Harries, Ritzau Scanpix)

Telefonopkald efterlod ham i chok

Og så hørte han ikke mere.

Ugerne gik, og Kaka begyndte langsomt at tænke, at 'Dog Bite', ligesom de tidligere projekter, nok ikke var blevet til noget.

Men så ringede telefonen. I røret var Alonestar, der kunne fortælle, at den britiske afdeling af pladeselskabet Sony Music havde hørt nummeret – og de var vilde med det.

- Så fortæller han mig så, at min vokal ikke kun er med på omkvædet. De har også beholdt det vers, jeg havde skrevet og indspillet, fortæller Kaka og fortsætter:

- "Det er simpelthen løgn," tænkte jeg. Jeg havde aldrig i min vildeste fantasi regnet med, at det faktisk kom med på tracket. Jeg var dybt chokeret.

Hør Kaka og Snoop Dogg sammen på 'Dog Bite' her:

0:00

Gennem hele sin opvækst lyttede Kaka til tunge rapmastodonter som Dr. Dre og Snoop Dogg – og nu medvirker han så selv på et nummer med én af barndommens helte.

- At lave en sang sammen med en kæmpestjerne som Snoop Dogg er jo noget, de fleste kun kan drømme om – og noget, folk normalt betaler i dyre domme for. Men nu har jeg simpelthen lavet en sang sammen med ham. Det er jo for vildt, siger den i dag 30-årige Kaka.

I 2011 hittede Kaka (th.) sammen med Wafande stort med nummeret 'Gi' mig et smil'. Her ses de optræde sammen på Smukfest i 2013. (Foto: © Betina Garcia, Ritzau Scanpix)

Trak sig fra rampelyset

På coveret til nummeret 'Dog Bite' er Kaka krediteret under sit engelske kunstnernavn, Fire Raka. Et navn, han fik tildelt, da han som helt ung arbejdede sammen med en gruppe reggaemusikere fra Jamaica.

Frit oversat betyder navnet "ilden, der kom for at rocke dig" – og Kaka er da også netop klar til på ny at sætte ild til dansegulvet efter nogle år ude af rampelyset.

- Da jeg fik min datter for nogle år siden, trak jeg mig lidt væk fra ræset på musikscenen med udgivelser og koncerter, men siden har jeg brygget på nogle forskellige ting, som forhåbentlig snart kan udkomme, fortæller Kaka, der blandt andet har arbejdet på ny musik sammen med musiker og sangskriver Xander Linnet.

- Og så har jeg genfundet min passion for det engelske og er begyndt at arbejde lidt sporadisk på ny musik med folk fra USA og Storbritannien, tilføjer Kaka.

I 2013 hittede Kaka med sangen 'En sidste sang'. Hør den her:

0:00

Musikeren slår fast, at han bestemt ikke har planer om at lægge det dansksprogede musik på hylden eller permanent bytte kunstnernavnet Kaka ud med det internationale Fire Raka.

Men at han drømmer om succes i udlandet, vil han ikke lægge skjul på.

- Jeg har prøvet mange af de store ting, man kan opnå herhjemme. Jeg har haft hits og spillet på de største scener. Derfor vil jeg gerne til udlandet for at prøve nogle ting, jeg ikke har prøvet før, fortæller Kaka og tilføjer:

- Jeg føler lidt, jeg starter forfra, når det kommer til det engelske musik. På engelsk har jeg jo ikke et navn eller et stort bagkatalog at læne mig op ad, som jeg har på dansk. Så er det en fed udfordring.

Snoop Dogg er langt fra den eneste musiker, Kaka har arbejdet sammen med gennem årene. Hans cv tæller også sange i selskab med danske stjerner som Wafande, Pharfar, TopGunn og den afdøde rapper Natasja, (Foto: © Jonas Skovbjerg Fogh, Scanpix Denmark)