'Det her er fucking ikonisk': Popstjerne viser bart bryst på albumcover for at hylde gravide

Halsey vil fjerne det sociale stigma omkring gravide kroppe og amning.

Halsey poserer med de priser, hun vandt ved MTV Europe Music Awards i 2019. Nu venter hun sit første barn. (Foto: © Jon Nazca, Scanpix)

Vi bør hylde den gravide krop og kroppen, der bringer nyt liv til verden.

I hvert fald hvis man spørger den amerikanske sanger Halsey, der netop har afsløret et nyt albumcover, hvor hun poserer med bart bryst og en baby på skødet (ikke sin egen).

Vi er nemlig ikke særligt gode til at forholde os til den gravide krop, kroppen efter fødslen og den ammende krop, skriver hun i et opslag på Instagram, hvor hun har delt coveret til sit nye album, 'If I Can't Have Love, I Want Power'.

Sangeren har også delt sit nye pladecover på Twitter:

- Coveret fejrer den gravide krop og kroppen, der har født, som noget smukt – noget, der skal beundres. Vi har lang vej igen, når det kommer til at fjerne det sociale stigma omkring kroppe og amning, skriver hun blandt andet i opslaget.

- Jeg håber, det her kan være et skridt i den rigtige retning.

- Det her album er et konceptalbum, der handler om glæderne og det skrækkelige ved at være gravid og føde. Det var meget vigtigt for mig, at albumcoveret viste, hvordan min rejse har været de sidste par måneder, skriver hun om billedet, der er taget af Lucas Garrido.

Her optræder Halsey (til højre) med Taylor Swift (i midten) og Camilla Cabello til American Music Awards i 2019. (Foto: © Mario Anzuoni, Scanpix)

Seksuelt væsen og mor på samme tid

Med coveret vil Halsey vise, at det er muligt at eksistere som et seksuelt væsen samtidig med, at ens krop er "et redskab og en gave" til ens barn.

- Min krop har tilhørt verden på mange forskellige måder de sidste par år, og det her billede er min måde at tage min autonomi tilbage og etablere min stolthed og styrke som en livskraft for mit menneske.

Coveret bliver hyldet af blandt andre sanger og modemogul Rihanna og Hollywood-kendissen Paris Hilton, ligesom sanger Demi Lovato også melder sig i koret af folk, der står klar med roser:

- Det her er fucking ikonisk.

Tidligere har blandt andet Facebook censureret billeder af bare bryster, men Halseys bare bryst er altså sluppet igennem censuren på Instagram.

Køber man hendes nye album hos den amerikanske butikskæde Target, får man dog et cover, hvor brystvorten er dækket.

Halsey fremviser sin struttende gravide mave. (Foto: © PLANET PHOTOS, Scanpix)

Med coveret til det nye album, der udkommer den 27. august, melder Halsey sig endnu en gang på banen med en tydelig holdning og et klart budskab.

Hun har tidligere fortalt åbent om sin kamp for at blive gravid, samt at hun er bipolar og biseksuel.

Desuden støttede hun aktivt op om den tidligere amerikanske præsidentkandidat Bernie Sanders, da han kæmpede for at blive Demokraternes præsidentkandidat i ved valget i 2016.

Halsey annoncerede sin graviditet i januar. Faren til barnet er manuskriptforfatter Alev Aydin.