'Det var så pinligt': Dansk musiker vil gøre op med skamfuld onani

Luna Matz, som synger i Takykardia, blev lettet, da hun fandt ud af, at hun ikke stod alene med sine følelser.

Tabuer.

Vi kender dem alle sammen. Og vi er alle sammen påvirkede af dem. De dér ting, vi ikke siger til andre eller snakker højt om. Ting, vi måske skammer og flover os over, synes er upassende eller er bange for, at andre synes er upassende.

Men tabuer er til for at blive brudt. I hvert fald hvis man spørger Luna Matz, som er sanger i det danske band Takykardia.

- Jeg føler, der er mange ting, der er private, og som man ikke må snakke om, og det er jeg megatræt af, sagde hun, da hun og bandet gæstede radioprogrammet 'Livebeatet' på P6 Beat fredag.

Her optrådte de blandt andet med deres sang 'Self Touching', som du kan se i videoen øverst.

- I omkvædet synger jeg: "Er jeg den eneste, der føler mig nede efter at have rørt ved mig selv?". De første gange, jeg skulle synge det for bandet, sang jeg bare: "Hmmm shmhh…". Jeg turde simpelthen ikke, selvom jeg var 29 år, da jeg skrev det. Jeg syntes, det var så pinligt, at jeg havde nedtur på, efter jeg havde rørt ved mig selv.

Men da hun endelig fik sat ord på det, fandt Luna Matz ud af, at hun ikke var alene om at være pinlig over det.

- Jeg fortalte det til mine venner, og så var de alle sammen sådan: "Nå ja, det er jeg også". Også fyrene. Så det var vildt dejligt, sagde hun.

'Self Touching' er ikke den eneste af Takykardias sange, der prikker til et sårbart emne og er hudløst ærlig. Luna Matz skriver nemlig tekster om alt fra angst, begær og onani til venskaber, stjernetegn, smartphones og Tinder.

Og rent musikalsk er den danske trio, som indtil videre har en ep og en række singler ude, heller ikke bange for at skubbe til grænser. De kombinerer både pop, trip-hop, R&B, jazz og 90'er-dance.

I fredagens udgave af 'Livebeatet' på P6 Beat gav Takykardia en forsmag på, hvad man kan vente sig af deres debutalbum, der lander på streamingtjenesterne 6. november.

Se Takykardia optræde med deres seneste single, 'Sometimes My Best Friend Ghosts Me':

Facebook
Twitter