Dommer afviser at fjerne Britney Spears' far som værge

Sagen er dog langt fra ovre, og Britney Spears forsøger stadig at slippe af med sin far som værge.

Britney Spears' far, Jamie Spears, bliver ikke fjernet som værge for sin ældste datter lige nu. (Foto: Uncredited © Associated Press)

En dommer har afgjort, at superstjernen Britney Spears ikke slipper af med sin far som værge – i hvert fald ikke lige nu.

Det viser offentlige retspapirer ifølge nyhedsmediet NPR.

Afgørelsen omtales af blandt andre Variety som "endnu et juridisk nederlag" for Britney Spears, men den knytter sig til en forespørgsel fra Britney Spears' advokat fra november 2020 om at fjerne faren, Jamie Spears, som værge.

I februar i år tildelte samme dommer dog medværgeskab til firmaet Bessemer Trust Company, der siden har været værge på lige fod med Jamie Spears, der ellers har haft enemagt over Britney Spears siden 2008.

Derfor skal den nye afgørelse ikke ses i lyset af den 24 minutter lange enetale, som Britney Spears gav over en Zoom-forbindelse til retten i Los Angeles i sidste uge.

I talen fortalte hun om sin oplevelse af værgemålet som "traumatiserende", "kontrollerende" og "chokerende".

- Jeg har fortalt verden, at jeg er okay, og at jeg er glad – det er en løgn, sagde hun blandt andet den 23. juni.

Flere sager på vej

Britney Spears' far, Jamie Spears, har nu bedt retten om at undersøge datterens anklager fra sidste uge.

Særligt dem, der handler om hans kontrol over hendes privatliv, da han udtaler, at han som værge ikke har haft noget med hendes privatliv at gøre de sidste to år.

Ikke siden en professionel værge ved navn Jodi Montgomery i 2019 blev indsat som midlertidig værge for personen Britney Spears – modsat forretningen Britney Spears, som Jamie Spears og Bessemer Trust Company altså deles ligeligt om i dag.

- Påstandenes natur taget i betragtning er det afgørende, at retten bekræfter, hvorvidt frøken Spears' vidneudsagn var korrekt i forhold til at kunne beslutte, hvilke korrigerende tiltag, hvis nogen, der bør laves, står der i det dokument, som Jamie Spears' advokat den 30. juni har sendt til retten, ifølge ABC News.

Lillesøster Jamie Lynn Spears, der både er skuespiller og sanger, har i sidste uge for første gang offentligt vist sin støtte til Britney Spears. Her ses de sammen til en NBA-kamp i Los Angeles tilbage i 2006. (Foto: Lucy Nicholson © Scanpix Denmark)

Sagen om Britney Spears' værgemål er dermed langt fra slut.

Næste skridt formodes blandt andet at være, at Britney Spears officielt ansøger om at få ophævet værgemålet. Noget, hun ikke vidste var muligt, indrømmede hun under høringen i sidste uge.

Som en reaktion på Spears' udtalelse har Jodi Montgomerys advokat den 25. juni udtalt på vegne af sin klient, at selvom det er Montgomerys "professionelle pligt" at "beskytte og advokere for" Britney Spears, så er det også hendes "inderligste personlige ønske, at Britney fortsætter en meningsfuld fremgang i hendes velbefindende, så værgemålet over hendes person kan afsluttes", ifølge ABC News.

Jodi Montgomery tilføjer desuden, via advokaten, at hun ser frem til at præsentere retten for en plan over, hvordan de når frem til det øjeblik, hvor værgemålet netop kan stoppes.

En tegning af retssalen, da Britney Spears, via Zoom, fortalte om sin egen oplevelse af værgemålet, der har eksisteret i 13 år. (Foto: MONA EDWARDS © Ritzau Scanpix)

Siden 2008 har Britney Spears' far haft kontrol over både hendes professionelle og private liv. Han har bestemt over hendes økonomi, hendes medicinske behandling, hendes karriere og hendes familieliv.

Den egentlige grund til, at han overtog kontrollen af hendes liv for 13 år siden, er ikke blevet meldt officielt ud. Det skete dog i forlængelse af det, der formodes at være et psykisk sammenbrud, hvorefter Britney Spears blev tvangsindlagt på et psykiatrisk hospital.

I november sidste år afgjorde dommeren Brenda Penny, at virksomheden Bessemer Trust Company skulle fungere som medværge for stjernen. Og i februar blev Jamie Spears og Bessemer Trust Company desuden beordret til at samarbejde om en investeringsplan for Britney Spears' formue.

Den seneste afgørelse i sagen om Britney Spears' værgemål skal derfor i højere grad ses som en cementering af Bessemer Trust Companys position som medværge.

En position, som Jamie Spears i øvrigt er modstander af.

Støtte fra popkollegaer, ekskærester – og en søster

Der har været meget tumult i Britney Spears' liv.

Ikke mindst siden 2007, hvor hele verden kunne følge med, da paparazzier fangede en kronraget Britney Spears midt i et sammenbrud.

Efter sidste uges høring, hvor Britney Spears vakte opsigt ved blandt andet at fortælle, at faren forhindrede hende i at få flere børn, er #FreeBritney-bevægelsen igen på tæerne, og flere kendte stod frem for at vise støtte til superstjernen.

Senest har Spears' egen lillesøster, Jamie Lynn Spears, for første gang offentligt udtrykt sin støtte til Britney Spears.

Det skete også den 30. juni, i en serie af Instagram-videoer, hvor hun delte sin oplevelse af det liv, Britney Spears har levet siden 2008.

- Grunden, til jeg ikke har udtalt mig før, er, at jeg føler, at før min søster har haft mulighed for at tale for sig selv og sige det, hun havde brug for at sige offentligt, så var det ikke passende for mig at udtale mig, begyndte hun.

Hun fortsatte med udtalelser som: "Jeg er ligeglad med, om hun vil løbe ud i regnskoven og få en zillion børn der, eller om hun vil komme tilbage og dominere verden, som hun har gjort så mange gange før," samt: "Jeg er bare hendes søster, som kun bekymrer mig om, at hun er glad."